Dodaj firmu

Ultrazvuk tetiva Beograd

Ultrazvuk tetiva Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk tetiva Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk tetiva

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk tetiva

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk tetiva

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk tetiva Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk tetiva Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

Ultrazvuk tetiva Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

OrthoExpert specijalistička ortopedska ordinacija

OrtoExpert specijalistička ortopedska ordinacija kombinacijom bogatog iskustva i savremene tehnologije uspešno rešava pacijente bolova u ramenu i laktu. Naš tim čine vrhunski stručnjaci ortopedije i traumatologije koji pružaju lečenje po svetskim standardima.
Pročitaj više

Svetog Save 32/8
Vračar, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk tetiva Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk tetiva Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Kada govorimo o temi ultrazvuk tetiva, govorimo i o ultrazvuku zglobova, mišića, tetiva i mekih tkiva različite lokacije.

Spomenimo najčešće probleme i razloge za lekarski pregled: pregled kože, potkožnog tkiva,  pojave zgrušane krvi – hematoma, pregled mišića, kod sumnje na povredu mišića – rupturu, istezanja i kidanja tetiva, povrede zglobova što se najčešće dešava kod kolenog, ramenog, skočnog i lakatnog zgloba. 

Ultrazvuk Ahilova tetiva

Ahilova tetiva je tetiva koja se nalazi na zadnjoj strani potkolenice i nastavak je mišića koji se zove triceps.

Ova tetiva se donekle razlikuje od drugih po funkciji i građi. Ona je jaka i dugačka, poseduje izvestan stepen eleastičnosti koji joj omogućava amortizaciju opterećenja. Elasticitet obezbeđuju tetivna vlakna.

Kakav je izgled Ahilove tetive? U svom gornjem delu je široka, a u donjem, uska. Ahilova tetiva poseduje i Ahilovu petu, za koju smo svi čuli. To je mesto ispod tetive koje je ispunjeno masnim tkivom, prostor gde je snabdevanje krvlju minimalno.

Dužina Ahilove tetive je 15 cm, najduža je tetiva u organizmu čoveka, i nosi veliko opterećenje, održava uspravni stav, učestvuje kod hodanja, trčanja, skakanja...

Kao i svi organi i Ahilova tetiva može doživeti upalni proces. On nastaje usled čestih mikrotrauma koje se u tetivi sabiraju vremenom. Upaljena Ahilova tetiva je topla, bolna i otečena. 

Ahilova tetiva - terapija:

Najpre se savetuje mirovanje, a potom fizikalna terapija, odnosno, ultrazvuk, laser, struja, magnet, hidroterapija. 

Ultrazvuk tetiva – iskustva

Ultrazvuk tetiva se radi u cilju dijagnostike povreda i oboljenja. Najčešće se dešava profesionalnim sportistima, ali i ljudima koji se rekreativno bave sportom, ili prilikom neke povrede u svakodnevnom životu.

Ultrazvučna metoda je bezopasna (neinvazivna), nema štetnih dejstava ni efekata, bez zračenja, može se ponavljati onoliko puta koliko je potrebno, u svim starosnim dobima čoveka.

Ultazvuk tetiva cene

Cene se kreću u rasponu od 2900 dinara do 4500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane