Dodaj firmu

Uroloski ultrazvuk Beograd

Urološki ultrazvuk Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Urološki ultrazvuk Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija uroloski ultrazvuk

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja uroloski ultrazvuk

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Urološki ultrazvuk Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Uroloski ultrazvuk Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Urološki ultrazvuk Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Uroloski ultrazvuk Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Uroloski ultrazvuk Poliklinika UroMedica

Kneza Miloša 79/I, Beograd
Savski venac, Beograd

Urološki ultrazvuk Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Urološki ultrazvuk predstavlja pregled bubrega, nadbubrežnih žlezda, mokraćovoda, mokraćne bešike, a kod muškaraca i prostate, testisa.

Možda ćemo se zapitati kada je potrebno obaviti ovaj ultrazvučni pregled?

Ukoliko imate simptome kao što su bol u stomaku koji se pojavljuje na različitim mestima, najčešće u oblasti bubrega odnosno slabinskih regija, ponekad se širi ka preponama, zatim bol u oblasti mokraćne bešike. Treba reći da bol može biti različitog intenziteta. 

Takođe, ukoliko često koristite toalet, odnosno učestalo mokrite, ako je to mokrenje otežano, ili možda imate osećaj neizmokravanja, odnosno zaostajanja mokraće u bešici.

Trebalo bi obratiti pažnju na promene u količini, izgledu i mirisu urina, kao i na eventualnu pojavu krvi u njemu. 

Zatim, urološki ultrazvuk bi trebalo uraditi ukoliko imate promene u laboratorijskim analizama krvi i urina, ako imate povišenu temperaturu, otoke na nogama i licu.

Ukoliko je prisutna anemija, odnosno malokrvnost, gubitak apetita, umor, malaksalost, promena ponašanja.

Urološki ultrazvuk iskustva

Kod ljudi se dešava da imaju kamenje u mokraćnim kanalima, muškarci mogu da primete izrasline na testisima. Međutim, ono što je važno naglasiti, a to je da i osobe koje nemaju tegobe, ovaj pregled bi trebalo da obave, a to se posebno odnosi na muškarce koji imaju više od 50 godina starosti, a sve radi pravovremenog otkrivanja i dijagnostikovanja benignog uvećanja prostate. 

Podsetimo se, prema najnovijim istraživanjima, primetan broj muškaraca posle navršenih pola veka života ima benigno uvećanu prostatu i probleme zbog iste, a pomenuta statistika kaže da posle 70-e godine, većina muškaraca ima ovaj problem. Iz tog razloga, potrebno je obaviti urološki ultrazvuk koji će najbolje pokazati u kakvom je zdravstvenom stanju vaša prostata i u dogovoru sa vašim lekarom, na vreme će biti sprovedene odgovarajuće terapijske mere.

Naravno, ni nežniji pol nije pošteđen problema sa urinarnim traktom, pa se kod žena pojavljuju cistitisi, odnosno zapaljenja mokraćne bešike, kao i pojava kamenčića u mokraćnim putevima, koji treba da budu evaluirani eho pregledom, odnosno, urološkim ultrazvukom.

Urološki ultrazvuk – kako se radi?

Urološki ultrazvuk omogućava lekaru da vidi kako izgledaju bubrezi, odnosno određuje se njihov položaj, veličina i struktura, i procenjuje se da li su zahvaćeni nekim patološkim promenama, kao što su kamenje, ciste, ili promene usled tumora. 

Posle bubrega, ispituje se mokraćna bešika, koja mora da bude ispunjena tečnošću, da bi se odredile sve njene ultrazvučne karakteristike, kao što su veličina, debljina zida, stanje sluzokože bešike, kao i eventualne patološke promene – kamen, izobličenje zida, tumor u zidu mokraćne bešike. 

Sam pregled se obavlja tako što pacijent leži na leđima, dok lekar najpre nanosi gel na sondu ultrazvučnog aparata, a potom istom prelazi preko kože trbuha (i mošnica kod muškarca), a sve ukupno ćete se zadržati na pregledu od 15 – 20 minuta. 

Važno je za kraj znati, da je preventiva kao i uvek najvažnija, a da se ultrazvučne metode u medicini mogu ponavljati onoliko puta koliko je potrebno, a sve bez štetnih dejstava, zračenja i slično, prilikom čega je sam pregled bezbolan i nimalo nije neprijatan.

Urološki ultrazvuk – cena

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne i tačne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane