Dodaj firmu

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja spirometrija

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Spirometrija Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija spirometrija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja spirometrija

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Spirometrija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Spirometrija Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Spirometrija Medisin kardiološka ordinacija

Kardiološka ordinacija Medisin okuplja tim vrhunskih tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju kompleksnih konorarnih oboljenja. Primenom najsavremenije opreme, precizno se postavlja dijagnoza za pacijente sa različitim kliničkim manifestacijama
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Spirometrija Medisin internistička ordinacija

Opremljena po najvišim standardima, internistička ordinacija Medisin može spremno da odgovori na različite potrebe i zahteve pacijenata. Pored vrhunskog medicinskog tretmana, pacijentima su zagarantovani maksimalan komfor i potpuna privatnost
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Sirius Medical specijalna bolnica za interne bolesti i palijativnu medicinu

Specijalna bolnica Sirius Medical pruža palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata po najvišim svetskim standardima. Vrhunski tim stručnjaka i moderno opremljen prostor garantuju stručnu pomoć i kvalitetnu negu, čak i pacijentima sa uznapredovalom melignom bolešću.
Pročitaj više

Zage Malivuk 19k
Palilula, Beograd

Spirometrija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Spirometrija Poliklinika Dr Žutić

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističke i subspecijalističke preglede
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Spirometrija je bezbolan, brz i jednostavan test za procenu funkcije pluća merenjem volumena odnosno zapremine vazduha koju pacijent može da izduva iz pluća posle maksimalnog izdaha.

Postavlja se pitanje, kada bi trebalo uraditi ovaj pregled? Ukoliko imamo tegobe poput otežanog disanja, brzo se zamaramo, imamo osećaj nedostatka vazduha, sklonost ka alergijama, kašalj, konzumiramo cigarete – bilo bi potrebno uraditi spirometriju.

Spirometrijom se utvrđuje kapacitet pluća, odnosno procenjuje se kakav je protok vazduha kroz disajne puteve. Kompjuterski program izračunava referentne vrednosti za svaku osobu individualno i one se upoređuju sa izmerenim parametrima. Na osnovu toga može se zaključiti da li postoji smanjenje vazdušnog prostora u plućima, ili opstrukcija disajnih puteva, kao što je astma, hronični bronhitis i slično.

Spirometrija se takođe primenjuje u preoperativnoj proceni, zatim kod ispitivanja uticaja faktora radne sredine, određivanja profesionalne sposobnosti za neka zanimanja, te za procenu sposobnosti ronjenja i dr. 

Spirometrija – kako se izvodi pregled?

Najbolje je da za vreme spirometrijskog merenja pacijent sedi. U usta se stavlja cevčica spirometra a nos se zatvori posebnom štipaljkom.

Na ovaj način sav vazduh koji pacijent diše prolazi kroz aparat. Potrebno je da udahne vazduh potpuno, da zadrži dah, čvrsto stisne usne oko usnika a zatim da izduva vazduh iz pluća što jače i brže, sve dok se pluća potpuno ne isprazne. Izdah bi trebalo da traje najmanje šest sekundi, mada može trajati i 15 sekundi i više. Posle prvog merenja, pacijent udahne normalno i odmori se, a merenje se ponavlja još dva puta. Ukoliko kašljemo ili osećamo bolove u grudima prilikom pregleda, to može da utiče na merenje, a lekar će to registrovati. 

Spirometrija – astma

U uobičajenom dijagnostičkom postupku kod bolesnika koji imaju odgovarajuće smetnje i kod kojih se nađu znaci bolesti, odmah se radi spirometrijsko ispitivanje. Ako nalazi spirometrije pokažu da pacijent ima bronhoopstrukcije, odmah se radi još jedan test, odnosno, pacijentu se da dva do četiri udaha bronhodilatatora putem spreja i nakon 15 do 30 minuta, ponovi se spirometrija. Ako je spirometrijski nalaz sada značajno poboljšan, dijagnoza astme je praktično postavljena.

Spirometrija – iskustva

Ceo pregled traje oko deset minuta nakon čega pacijent dobija objašnjenje i pisani nalaz. Spirometrija je potpuno bezbolna metoda bez ikakvih štetnih dejstava na ispitanika i stoga se može ponavljati neograničeni broj puta. Na osnovu nalaza, lekar određuje vreme do sledećeg pregleda, naročito ako se radi o poremećenoj disajnoj funkciji.

Spirometrija cene

Od 1000 dinara do 4000 dinara gde je uključen i pregled pulmologa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane