Dodaj firmu

Ortopedija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ortopedija Foot Point Centar

Foot Point Centar nalazi se u Beogradu. Bavi se izradom individualnih ortopedskih i ortokinetičkih uložaka. Sama izrada je rezultat detaljnog merenja i pregleda stopala, baropodometrijske analize statike i dinamike stopala
Pročitaj više

Smiljanićeva 4
Vračar, Beograd

OrthoExpert specijalistička ortopedska ordinacija

OrtoExpert specijalistička ortopedska ordinacija kombinacijom bogatog iskustva i savremene tehnologije uspešno rešava pacijente bolova u ramenu i laktu. Naš tim čine vrhunski stručnjaci ortopedije i traumatologije koji pružaju lečenje po svetskim standardima.
Pročitaj više

Svetog Save 32/8
Vračar, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Brižna Sestra kućna nega ortopedija

Pomoć starim i bolesnim licima, kućna nega i medicinske usluge u saradnji sa privatnim klinikama i laboratorijama u Beogradu
Pročitaj više

Igora Vasiljeva 6
Palilula, Beograd

Ortopedija Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr

Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr brine o zdravstvenom stanju i ishrani dece od prvih meseci do 18 godina. U prijatnom ambijentu ordinacije vršimo opšte preglede bolesne i zdrave dece, kao i konsultativne preglede od strane stručnjaka različitih specijalnosti.
Pročitaj više

Ivankovačka 8
Palilula, Beograd

Ortopedija Pedijatrija Dr Žutić

Privatna pedijatrijska ordinacija “Dr Žutić” započela je sa radom 2009. godine, a osnovna delatnost naše ordinacije je preventiva i lečenje dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima. Svi pregledi se obavljaju na najsavremenijim aparatima i od strane renomiranih pedijatara.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

IMPULS Sanitetski prevoz

Profesionalni sanitetski prevoz pacijenata u Beogradu, zemlji i inostranstvu. Prevoz uz prisustvo stručnog medicinskog osoblja po potrebi, brzi dolazak na vašu adresu. Prevoz teško pokretnih, nepokretnih pacijenata, kovid pacijenata, prevoz do medicinskih ustanova.
Pročitaj više

Pasterova 2
Savski venac, Beograd

Ortopedija je nesto sa cime se susrece veliki broj dece. Svi znamo koliko su deca nemirna, i često viđamo klince i klinceze kako imaju gips na ruci ili nozi na kome su potpisi njihovih drugara, kao znak podrške do što skorijeg ozdravljenja. Ukoliko se ovako nešto dogodi detetu, prava adresa na koju se treba obratiti je dečiji ortoped.

Dečija ortopedija

Dečija ortopedija je zapravo posebna grana ortopedije, koja se bavi koštano-zglobnim deformitetima, ili povredama kostiju, mišića i zglobova kod dece.

Koji su to razlozi zbog kojih roditelji svoje dete dovode kod ortopeda? Dete može imati urođene anomalije koštano-zglobnog sistema, ali i određene traume koje su nastale tokom porođaja.

Zahvaljujući iskusnim dečijim ortopedima, kao i opremi koja se pri pregledima koristi, moguće je zbrinuti povrede kostiju, zglobova i mišića kod dece, ali isto tako pratiti i lečiti dete sa poremećajima u rastu i razvoju koštano-zglobnog sistema.

Ortoped

Kada dovedete dete kod ortopeda, radi pravilne dijagnostike može biti urađeno rendgensko snimanje. Na ovaj način će ortoped imati uvid u izgled kosti, zgloba ili kičmenog stuba. Na rendgenskom snimku se može videti naprsnuće, prelom, dislokacija, tumor, zapaljenje... Da bi se kost ili zglob videli dobro, neophodno je napraviti dva snimka iz različitih pravaca.

Da bi se otkrile anomalije kuka, potrebno je uraditi ultrazvuk kukova kod dece. Blagovremeno otkrivena displazija kuka ili dislokacija može se lečiti konzervativno i mora se redovno kontrolisati.

Dečiji ortoped

Kada govorimo o ultrazvuku koji se može uraditi u sklopu ortopedskog pregleda, napemenimo još da postoji i ultrazvuk zgloba i ultrazvuk mišića. Kod prvopomenutog, pregled se radi u cilju dijagnostike izliva tečnosti u šupljini zgloba ali i radi vizualizacije vanzglobnih struktura.

Ultrazvukom mišića možemo isti lepo videti, njegovu strukturu, te postojanje delimične ili potpune rupture, i eventualno postojanje podliva.

U slučaju dislokacije, sprovodi se repozicija kosti ili zgloba, odnosno razdvajanje delova prelomljene kosti ili iščašenog zgloba, pri čemu je cilj da se koštani okrajci dovedu u idealan položaj. Repozicija se može uraditi u lokalnoj i opštoj anesteziji. Nakon ove intervencije, kost ili zglob se imobilišu gipsanim zavojem.

Gipsana imobilizacija se sprovodi kod preloma i naprsnuća kosti, kao i kod uganuća i iščašenja zgloba. Ono što je cilj ovog postupka jeste da se delovi polomljene kosti ili susedne zglobne površine zadrže u idealnom položaju, kako bi zarastanje bilo pravilno, odnosno, kako bi zglob sačuvao svoju stabilnost. Koristi se običan ili plastični gips. 

Na kraju, spomenimo da u ordinacijama dečijih ortopeda možete dobiti i usluge ortopedske hirurgije.

Ortopedija – cena pregleda:

Za pregled ortopeda potrebno je izdvojiti od 3500 do 5000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane