Dodaj firmu

Ultrazvuk štitne žlezde Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk štitne žlezde

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk štitne žlezde

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk štitne žlezde

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Neurokard ordinacija

Neurokard je internistička i kardiološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za kardiološka i neurološka oboljenja
Pročitaj više

Antifašističke borbe 9
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Medisin kardiološka ordinacija

Kardiološka ordinacija Medisin okuplja tim vrhunskih tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju kompleksnih konorarnih oboljenja. Primenom najsavremenije opreme, precizno se postavlja dijagnoza za pacijente sa različitim kliničkim manifestacijama
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk štitne žlezde Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Medica Vera specijalistička hirurška ordinacija iz oblasti grudne hirurgije

Specijalistička hirurška ordinacija za grudnu hirurgiju, tumore, centar za plućne bolesti na Vračaru.
Pročitaj više

Nebojšina 30
Vračar, Beograd

Kada se radi ultrazvuk štitne žlezde? Čvorovi koji se mogu nalaziti na štitnoj žlezdi retko uzrokuju bilo kakve simptome. Retke su situacije kada pacijenti sami napipaju čvor ili ga uoče pri pogledu u ogledalo. Ove promene najčešće se dijagnostikuju sasvim slučajno pri pregledu vrata pomoću metode CT, odnosno kompjuterizovane tomografije, ili ultrazvuka ali na koji pacijenti bivaju upućeni zbog drugih indikacija. Na primer, žene saznaju za promene na štitnoj žlezdi posle ultrazučnog pregleda dojki, a muškarci posle posete kardiologu zbog ubrzanog rada srca. 

Ono što je „zamka“ u ovoj priči, jeste da većina čvorova u štitnoj žlezdi, pa čak i malignih, ne uzrokuju poremećaje hormonskog statusa, te se u laboratorijskim nalazima beleže uredne vrednosti hormona. Zbog toga je neophodno preventivno uraditi klinički pregled i ultrazvuk štitne žlezde.

Ultrazvuk štitne žlezde – kada se radi?

Ovaj pregled je korisno uraditi kada postoji nasledna predispozicija za oboljenje štitne žlezde, prilikom bilo kakvih uvećanja ili tvrdlina u predelu vrata; kod upala; u slučaju drugih oboljenja koja su u vezi sa štitnom žlezdom, kao što su hematološka, kardiološka, osteoporoza;  kao kontrolni pregled posle operacija u predelu vrata. 

Ultrazvuk štitne žlezde iskustva

Da bi se potvrdila sumnja na oboljenje ove važne žlezde, moraju biti ispunjeni neki uslovi, kao što su: endokrinološki i ultrazvučni pregled, laboratorijske analize, punkcija... Bolest se razvija sporo, dešava se da prođe i po nekoliko godina. Po nekim statistikama, jedna trećina žena u reproduktivnom dobu ima čvorić na štitnoj žlezdi, a da to i ne zna. One žive sasvim normalno, bez ikakvih tegoba.

Ukoliko je čvor dovoljno velik, on može potiskivati dušnik i jednjak, te time otežavati disanje i gutanje, ili narodskim rečnikom kazano, imaćemo osećaj „knedle u grlu“. Kao simptom potencijalno malignih čvorova, javlja se promuklost, usled urastanja čvora u nerv koji podstiče glasne žice. 

Ultrazvuk štitne žlezde – kako se radi?

Ultrazvuk može otkriti promene na štitnoj žlezdi veličine samo 2 mm, i sposoban je da vidi prokrvljenost svih delova tkiva štitne žlezde, što je veoma važno kada se radi o proceni zdravlja ove žlezde. 

Ultrazvučni pregled se obavlja tako što pacijent leži na leđima, dok lekar sondom, na koju je naneta mala količina gela, prelazi preko kože vrata. Ovo pomeranje sonde ne uzrokuje nikakav bol niti bilo kakvu neprijatnost. Trajanje pregleda je od 10 – 20 minuta, i nakon toga ćemo dobiti pisani izveštaj i objašnjenje nalaza.

Ultrazvuk štitne žlezde u trudnoći

U proseku, ženi u drugom stanju je potrebno čak oko 50% više hormona štitne žlezde tokom prvog trimestra trudnoće. Tiroidni hormoni imaju značajnu ulogu u izgradnji ploda i pomoćnih organa trudnoće, kao što su posteljica, pupčana vrpca... Žena koja je i pre trudnoće imala probleme sa smanjenom funkcijom štitne žlezde, trebalo bi da nastavi da i u toku trudnoće prati nivoe hormona štitne žlezde. Iz tog razloga, redovno javljanje endokrinologu je jako bitno. Ultrazvučne metode koje se koriste u medicini su bezbolne i bez štetnih dejstava.

Ultrazvuk štitne žlezde cena

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, za ultrazvuk stitne zlezde predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane