Dodaj firmu

Ergometrija Nada - A ordinacija

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Ergometrija NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ergometrija

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Ergometrija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ergometrija Gracia Medika

U “Gracia Medika” poliklinici u centru Beograda dostupni su Vam najtraženiji kardiološki pregedi koje obavlja specijalista kardiologije.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kardiološka ordinacija Kardiovita

Kardiološka ordinacija Kardiovita pruža sve preglede iz domena kardiologije na jednom mestu. Ordinaciju je 2011. godine osnovala Dr Jasna Karić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije sa velikim iskustvom rada na VMA u Beogradu. Svojim pacijentima, u znak zahvalnosti za ukazano poverenje i odanost, dajemo specijalne kartice kojima možete ostvariti stalni popust na sve usluge ordinacije.
Pročitaj više

Drinčićeva 8/1
Stari grad, Beograd

Ergometrija Medisin kardiološka ordinacija

Kardiološka ordinacija Medisin okuplja tim vrhunskih tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju kompleksnih konorarnih oboljenja. Primenom najsavremenije opreme, precizno se postavlja dijagnoza za pacijente sa različitim kliničkim manifestacijama
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Ergometrija Medisin internistička ordinacija

Opremljena po najvišim standardima, internistička ordinacija Medisin može spremno da odgovori na različite potrebe i zahteve pacijenata. Pored vrhunskog medicinskog tretmana, pacijentima su zagarantovani maksimalan komfor i potpuna privatnost
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Ergometrija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Ergometrija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ergometrija je zapravo – test opterećenja srca. Ovo je nazobilazna metoda ispitivanja u kardiologiji. Ona će nam pružiti informacije i uvid o preostalom fizičkom kapacitetu, subjektivnim tegobama u vreme i nakon opterećenja. Lekar će videti ishemijske promene na elektrokardiogramu, kao i aritmije, pa će se dobiti uvid u prognozu bolesnika sa ishemijskom bolešću srca.

Priprema za test opterećenja srca

Od 24 do 48 sati ne bi trebalo uzimati određene lekove, o čemu će vas vaš lekar obavestiti. Potrebno je da se lagano obučete i ponesete obuću za vežbanje. Tri sata pre testa, ne smete uzimati kafu, cigarete, niti konzumirati hranu i piće.

Ergometrija – kada se radi?

Ovaj test se radi zbog dobijanja prognoze, utvrđivanja terapije, kao i rehabilitacije bolesnika sa koronarnom bolesti; radi ocenjivanja efikasnosti hirurških zahvata na koronarnim arterijama i zaliscima; kod utvrđivanja sposobnosti za profesionalni posao, rekreaciju i sportske aktivnosti i radi drugih razloga.

Ergometrija – kako se radi?

Test opterećenja srca se izvodi ili na ergobicikli ili na pokretnoj traci po standardizovanim protokolima. Tokom izvođenja testa prati se srčana frekvenca, arterijski pritisak dok se elektrokardiogramom (EKG) kontinuirano posmatra. Tokom testa se nastoji da se postigne značajno povećanje frekvence srca, tako što se test radi dok se ne postigne submaksimalna vrednost frekvence koja je data za pol, starosnu dob i telesnu težinu. 

Svaka tri minuta povećava se brzina i uspon, odnosno fizičko opterećenje. Ukoliko biste osetili bol u grudima, otežano disanje, nesvesticu, ili bude registrovan povišen arterijski pritisak, test se odmah prekida.

Ergometrija – rezultati

Ako je test negativan, odnosno, ne ukazuje na smanjenu koronarnu rezervu srca (smanjenu cirkulaciju), možete nakon njega raditi, voziti, normalno jesti i piti.

Ukoliko je test pozitivan, to bi značilo da imate smanjenu koronarnu rezervu srca (smanjenu cirkulaciju), pa će tada vaš lekar odlučiti o daljem lečenju kao i daljoj dijagnostici. 

Test opterećenja srca – iskustva

Srčani bolesnik prekida test zbog simptoma koji ga ograničavaju u daljem naporu ili zbog postizanja maksimalnog opterećenja, koje je znatno ispod očekivanog aerobnog kapaciteta. Bolesniku treba dopustiti samo ona opterećenja koja ne izazivaju porast pulsa više od 85% vrednosti pulsa u testu opterećenja, a i tada takva opterećenja mogu biti samo kratkog trajanja. 

Ergometrija – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 10800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane