Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija astma

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija astma

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Astma Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Astma Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Astma Nefron

Internistička ordinacija Nefron nalazi se na opštini Voždovac u Beogradu i pruža usluge iz sledećih oblasti: interna medicina, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, ultrazvuk, ekg, kolor dopler
Pročitaj više

Bulevar JNA 81, Jajinci
Voždovac, Beograd

Astma Pulmološka ordinacija Tara - MD

Pulomološka ordinacija “TARA-MD” bavi se dijagnostičkim procedurama i terapijom svih pulmoloških bolesti, kao i dijagnostikom sleep apnoje.
Pročitaj više

Hercegovačka 20b, Zemun, Beograd
Zemun, Beograd

Astma je zapravo, hronično zapaljenje disajnih puteva, odnosno bronhija. U zavisnosti od stepena kontrole astme, bolest se manifestuje različitim simptomima koji mogu biti stalni ili se mogu periodično pojavljivati. 

Bronhijalna astma

Zabrinjavajuće je činjenica da od bronhijalne astme u Srbiji boluje oko osam odsto dece, ali se taj broj iz godine u godinu povećava. Potrebno je znati, uprkos rasprostranjenom verovanju kod nas, da najteži oblici astme počinju u prve tri godine života, kod dece sa visokim alergijskim statusom (alergijski ekcem, roditelji sa astmom ili alergijom). 

Alergijska astma

U ovaj tip astme ubraja se oko 60% svih astmatičara. Opstrukcija disajnih puteva i tipični simptomi astme su povezani sa alergijama i izazvani su alergenima. Uobičajeni izazivači su grinje, buđ, životinjska dlaka i polen. 

Kod dece je prava astma, tj. ona koja ne prolazi spontano do puberteta, skoro uvek alergijska. Najvažniji alergeni su oni koji su prisutni tokom cele godine u okolini deteta, kao što su na primer – grinje. 

Nealergijska astma

Oko 30% ljudi koji boluju od astme imaju ovaj oblik te bolesti. Ovde je astma uzrokovana virusnim infekcijama i drugim iritantima. Nealergijsku astmu može izazvati duvanski dim, jaki mirisi i sprejevi i slično.

Astma uzrokovana kašljem

Kašalj može predhoditi astmi ili biti njen jedini simptom. On takođe može biti pridružen sa ostalim simptomima ovog oboljenja.

Noćna astma

Može se dogoditi da u snu imate osećaj nedostatka daha, kašalj i zviždanje. Interesantna je statistika koja kaže da: oko 40% astmatičara svake noći ima simptome kao što je kašalj, a njih čak 75% simptome noćne astme ima barem jednom nedeljno.

Profesionalna astma

Radno mesto takođe može predstavljati pretnju da dobijete ovu nemilu bolest. Ukoliko radite posao pri kome ste izloženi prašini i hemikalijama, možete po prvi put „zaraditi“ ovo oboljenje ili pogoršati stanje ukoliko astmu već imate. 

Astma uzrokovana fizičkom aktivnošću

Vežbom prouzrokovana bronhoopstrukcija je situacija kada se naši disajni putevi sužavaju i kada se  pojave simptomi astme usled posledica vežbanja. Ovde je važno napomenuti, da nećete dobiti astmu samo zato što vežbate, već da su vežbe samo „okidači“ koji mogu dovesti do razvoja simptoma astme.

Lečenje astme

Primarni ciljevi lečenja astme jesu da se suzbije hronično zapaljenje bronhija, te da se omoguće optimalne plućne funkcije i normalne aktivnosti čoveka. Današnja terapija može smanjiti broj teških napada astme, a veoma je važno i da se pacijentima da pisani astma plan, odnosno koje lekove primeniti prilikom akutnog napada astme. Inhalirani steroidi koji se primenjuju već 40 godina, u dozama u kojima se danas koriste u lečenju, prilično su bezbedni lekovi. Da bi se umanjila neželjena dejstva inhaliranih steroida, kod pacijenata koji imaju teške oblike astme, primenjuje se intermitentna terapija, a to bi značilo, da se ti lekovi daju samo kada napad astme počne i to tokom dve, tri nedelje. 

Lečenje astme – cena

Pregled kod pulmologa, saveti i konsulatacije, cene se kreću od 3500 do 4000 dinara.

Snimanje pluća, u proseku cena od 1300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane