Dodaj firmu

Hollymi alergija

Centar za kvantnu medicinu i biorezonantnu tehniku, kao i Bahovu metodu i test intolerancije na ishranu u Beogradu
Pročitaj više

Sretena Mladenovića Mike 18 a
Rakovica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija alergija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija alergija

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Alergija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Alergija Mala Marina privatna pedijatrijska ordinacija

Privatna pedijatrijska ordinacija "Mala Marina", koju predvodi dr Vida Malinković pedijatar sa više od 30 godina iskustva, brine o zdravlju Vašeg deteta. Po potrebi dolazimo u kućne posete. Nalazimo se u Mladenovcu
Pročitaj više

8. Marta 1
Mladenovac, Beograd

Alergija Holikvant - Kvantna medicina

Uz pomoć kvantne medicine i adekvatnih aparat možete uraditi skrining organizma i birezonantne tretmane na Voždovcu.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 26
Voždovac, Beograd

Alergija Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Alergija Specijalistička internistička ordinacija Kvant Medic

Specijalistička internistička ordinacija Kvant Medic bavi se dijagnostikom i terapijom iz oblasti kvantne medicine koja je poznata kao medicina 21. veka. U radu kombinujemo znanja iz više grana medicine i hiroprakse, kao i najsavremenije aparate biorezonantne kvantne medicine.
Pročitaj više

Požeška 58/9
Čukarica, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i kvaliteta.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Alergija Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Životna Sila Homeopatija

Udruženje homeopatije Životna Sila osnovano je sa ciljem da ljude informiše o Homeopatiji kao holističkom medicinskom sistemu prevencije i lečenja bolesti. Homeopatija je vrlo uspešna u izlečenju raznih hroničnih bolesti i pri akutnim stanjima.
Pročitaj više

Dalmatinska 27
Palilula, Beograd

Alergija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Euromedik opšta bolnica Novi Beograd

Sve vrste hirurških intervencija u najpoznatjoj privatnoj bolnici na Novom Beogradu, od oftamohirurgije, spinalne hirurgije, neurohirurgje, oftalmološke hirurgije, plastične hirurgije.
Pročitaj više

Pariske Komune 22
Novi Beograd, Beograd

Dr. Jegda Novković

Dr. Jegda Novkovića se nalazi na adresi Svetozara Markovića 52, Beograd.
Pročitaj više

Svetozara Markovića 52
Vračar, Beograd

Prilikom jednog sprovedenog istraživanja, rezultati su pokazali da se alergija češće javljala kod osoba ženskog pola nego kod muškaraca. Kod žena se češće javljao ekcem i urtikarija, kao i alergija na lekove, a kod muškaraca alergijski rinitis i astma. Sklonost ka nastanku alergija je nasledna.

Velika zagađenost vazduha, odnosno velika količina toksičnih čestica u njemu, hrana koja je zasićena hemijskim aditivima, razlozi su da se reaktivnost organizma promeni. Alergijska reakcija se može pokazati na svakom organu. Međutim, alergijska oboljenja kože spadaju u najčešća. Kod starije dece i odraslih, javlja se alergijska reakcija kože kao posledica dužeg kontakta sa spoljnim iritansima biljnog, životinjskog ili mineralnog porekla (kontaktni dermatitis). Spomenućemo biljke, sapune, hemikalije, dezodoranse, kreme, kozmetiku, deterdžente, boje i neke lekove.

Najčešće kožne alergije

Među kožnim alergijama najčešća je koprivnjača, odnosno – urtikarija. Lokalno ili na većoj površini kože javljaju se bledi otoci, a oko njih crvenilo. Ako se ovakva promena održi duže od tri meseca, reč je o hroničnoj urtikariji. 

Najčešći uzroci takozvane koprivnjače su alergeni iz hrane, inhalacioni alergeni kao i određeni lekovi. Potrebno je znati da ovu kožnu reakciju mogu izazvati i fizikalni činioci, kao što su topla ili hladna voda, izrazito niske temperature zimi ili preterano izlaganje suncu. Može se pojaviti i tokom hronične upale sinusa, krajnika, mokraćnih puteva, kao i prilikom malignog procesa.

Postavljanje dijagnoze je usmereno na podatke koje pacijent sam daje, kao i zapažanje o trenutku pojave promena. Kožni testovi i laboratorijske analize koriste se da bi se dijagnoza potvrdila, a ako se radi o alergiji na hranu, uzročnik alergije utvrđuje se takozvanom, eliminacaonom dijetom.

Simptomi alergijskih reakcija

Pored spomenute urtikarije, navedimo alergijski konjuktivitis, koji se karakteriše svrabom, crvenilom i suzenjem očiju. 

Alergijski rinitis se prikazuje kroz kijanje, svrab, pojačanu sekreciju iz nosa.

Kod bronhijalne astme imamo suvi kašalj i osećaj gušenja.

Najteži oblik alergijske reakcije našeg tela jeste nastanak anafilaktičkog šoka.

Bronhodilatatorni test

Spomenimo bronhodilatatorni test. Drugi naziv za njega je Ventolinski test. Ovaj test se izvodi kada je potrebno proceniti protoke vazduha kroz disajne puteve, pre i posle davanja Ventolina ili Beroduala, što su lekovi koji šire bronhije. Ova metoda je veoma važna kada je potrebno potvrditi da li osoba boluje od astme.

Bronhoprovokativni test

Bronhoprovokativni test sa histaminom se radi zbog provere nespecifične preosetljivosti disajnih puteva. Vaš pulmolog će doneti odluku da li bi trebalo da budete podvrgnuti ovom ispitivanju i isto će sam obaviti.

Spirometrija

Ukoliko imamo tegobe poput otežanog disanja, brzo se zamaramo, imamo osećaj nedostatka vazduha, sklonost ka alergijama, kašalj, konzumiramo cigarete – bilo bi potrebno uraditi spirometriju. Spirometrijom se utvrđuje kapacitet pluća, odnosno procenjuje se kakav je protok vazduha kroz disajne puteve. Kompjuterski program izračunava referentne vrednosti za svaku osobu individualno i one se upoređuju sa izmerenim parametrima. Na osnovu toga može se zaključiti da li postoji smanjenje vazdušnog prostora u plućima, ili opstrukcija disajnih puteva, kao što je astma, hronični bronhitis i slično.

Alergijski testovi

Alergijski testovi su nezaobilazni kada se otkrivaju alergeni koji su uzročnici alergijskih reakcija. Testovi su brzi, efikasni i bezbedni za izvođenje. Spomenimo epikutane testove koji se koriste za dijagnostikovanje kontaktnog alergijskog dermatitisa ili ekcema koji nastaju na koži nakon ponavljanog kontakta sa određenim alergenima. 

Lečenje alergije

Najefikasniji lek jeste izbegavanje onog alergena na koji je osoba alergična. Ako to nije moguće, a uzročnik se ne zna, daju se određeni lekovi. Svi lekovi za alergiju deluju na takav način da uklanjaju ili ublažavaju simptome alergije. Takvi lekovi blokiraju reakciju imunog sistema ili potiskuju rad celog imunog sistema uz pomoć lokalnih i sistemskih steroida. 

Lečenje alergije – cena

Pregled kod dermatologa stajaće vas između 2000 i 3500 dinara.

Alergo-testovi, od 1700 do 4000 dinara.

Spirometrija, cene se kreću u rasponu od 1000 do 4000 dinara, gde je uključen i pregled pulmologa.

Bronhodilatatorni test, prosečna cena oko 3000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane