Dodaj firmu

Pulmo Centar lekarska ordinacija kasalj

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija kasalj

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Kašalj Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Kašalj Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Kašalj Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kašalj Nefron

Internistička ordinacija Nefron nalazi se na opštini Voždovac u Beogradu i pruža usluge iz sledećih oblasti: interna medicina, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, ultrazvuk, ekg, kolor dopler
Pročitaj više

Bulevar JNA 81, Jajinci
Voždovac, Beograd

Kašalj Mirković M ordinacija interne medicine

U Specijalističkoj ordinaciji interne medicine Mirković M mogu se obaviti i sledeći subspecijalistički pregledi: kardiološki, gastroenterološki, endokrinološki, pulmološki, hematološki, reumatološki i dr
Pročitaj više

Španskih boraca 32a/2
Novi Beograd, Beograd

Na neki način, kašalj možemo smatrati korisnim, jer se pomoću njega odstranjuju sekret i strana tela iz disajnih puteva, te tako kašalj deluje kao odbrambeni mehanizam. Kašalj se pojavljuje kod dosta akutnih i hroničnih oboljenja i ukoliko postane stalan, može dovesti do raznih komplikacija te umanjiti kvalitet života čoveka. 

Možemo početi kašljati svojom voljom, ili je to refleksna reakcija. Stimulacija receptora za kašalj može biti zapaljenska, mehanička, hemijska i termalna. 

Kašalj – iskustva

Zapaljenska stimulacija je otok i proširenje krvnih sudova sluzokože disajnih puteva. Javlja se kod zapaljenja grkljana, ili laringitisa, bronhitisa, zapaljenja pluća, bronhijalne astme.

Mehanički nadražaj nastaje udisanjem raznih čestica, na primer, prašine. Takođe, može se desiti da udahnemo iritantne gasove, kao na primer, dim cigarete ili neka hemijska isparenja. Pri tome dolazi do stimulacije receptora za kašalj.

Akutni kašalj

Ako predugo kašljemo, kašalj postaje štetan i to vodi iscrpljivanju našeg organizma. Akutan kašalj traje manje od tri nedelje, subakutan, između tri i osam nedelja i hroničan kašalj traje preko osam nedelja. 

Akutni kašalj – uzroci

Najčešći uzroci su infekcije gornjih disajnih puteva (nazeb, prehlada, akutno bakterijsko zapaljenje sinusa); veliki kašalj; opstruktivni bronhitis i emfizem pluća; alergijska kijavica.

Virusne infekcije gornjih disajnih puteva česti su krivci za akutni kašalj. Nazeb predstavlja akutni zapaljenski proces sluzokože nosa. Tada nam je zapušen nos, a temperatura obično između 37, 2 i 37, 5 stepena Celzijusa. Oči nam suze, grlo nas boli i malaksali smo. Nalaz na plućima je obično normalan. 

Hronični kašalj

Rutinskom dijagnostičkom procedurom se ne može otkriti uzrok dugotrajnog kašlja. Glavni uzrok je u 90% slučajeva varijanta astme sa suvim kašljem. GEARD je gastroezofagealna refluksna bolest i sindrom slivanja sekreta niz zadnji zid jednjaka. U našem narodu, ovo oboljenje se naziva GERB. 

Ostali uzroci hroničnog kašlja mogu biti pušenje, hronični bronhitis, iritansi iz spoljašnje sredine, kao i manje česti uzroci kao što su karcinom pluća ili jednjaka, sarkoidoza, tuberkuloza ili psihogeni kašalj. 

Psihogeni kašalj

Ovakav kašalj se još naziva i „TIC“ kašalj. On predstavlja poseban problem i takav kašalj prestaje tokom spavanja. Za njega je karakterističan metalni zvuk, poput laveža psa. Psiholozi ovakav kašalj povezuju sa strahom od škole, kod dece. Kod odraslih, psihogeni kašalj može biti tik kod neuroza.

Kašalj lečenje – cena

Pregled kod pulmologa, saveti i konsulatacije, cene se kreću od 3500 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane