Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja kondilomi

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Beograd

Kondilomi Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Kondilomi Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Kondilomi Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Kondilomi Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Kondilomi Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kondilomi Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i ...
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Kondilomi Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Kondilomi Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Kondilomi Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za oču...
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Kondilomi GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Kondilomi Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kondilomi Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Diva Laser Centar

Diva Laser Centar je jedan od prvih sertifikovanih antiaging centara na našim prostorima koji već 27 godina brine o zdravlju Vaše kože. U prijatnom ambijentu na Vračaru dostupne su savremene laserske procedure za tretiranje različitih estets...
Pročitaj više

Prote Mateje 9
Vračar, Beograd

Kondilomi Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Kondilomi Ginekološka ordinacija Beloševac

Specijalistička ginekološka ordinacija Beloševac pruža sve vrste pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije, uz upotrebu vrhunske medicinske opreme. Osnovne odlike našeg poslovanja su dugogodišnje iskustvo, visoka profesionalnost, kval...
Pročitaj više

Požeška 67a, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

Kondilomi Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

Euromedik opšta bolnica Novi Beograd

Sve vrste hirurških intervencija u najpoznatjoj privatnoj bolnici na Novom Beogradu, od oftamohirurgije, spinalne hirurgije, neurohirurgje, oftalmološke hirurgije, plastične hirurgije.
Pročitaj više

Pariske Komune 22
Novi Beograd, Beograd

Dr. Jegda Novković

Dr. Jegda Novkovića se nalazi na adresi Svetozara Markovića 52, Beograd.
Pročitaj više

Svetozara Markovića 52
Vračar, Beograd

Kondilomi su bolest koju uzrokuju određeni tipovi HPV virusa (Humani Papiloma Virus). To je visoko zarazna polno prenosiva bolest. Njihovo prenošenje je veoma teško kontrolisati, stoga su oni jako rasprostranjeni. 

Drugačiji nazivi za kondilome su polne bradavice ili genitalne bradavice. Potrebno je da znamo, da je HPV virus uzročnik raka grlića materice kod žene i odmah po otkrivanju virusa neophodno je započeti lečenje. 

Kondilomi – kako se prenose?

Humani Papiloma Virus, odnosno, kondilomi, prenose se putem polnog odnosa, bilo da je u pitanju regularan seks, bilo da je oralni ili analni seks. Kondilome takođe možete dobiti i u direktnom kontaktu sa zaraženom kožom ili sluzokožom. 

Zašto je tako teško zaštititi se? Iz razloga što vaš partner može biti prenosnik virusa iako on nema na sebi vidljivih simptoma. Ova bolest je postala svetska epidemija, jer je dovoljan samo dodir sa zaraženom kožom ili kontakt preko telesnih tečnosti prilikom seksa da biste se zarazili. Polne bradavice lako možete dobiti čak i ako koristite kondom kao zaštitu.

Statistike pokazuju da skoro 60% seksualno aktivnih žena biva inficirano virusom HPV i to najčešće uzrasta između 20 i 24 godine, dok taj broj kod žena posle 40 godina opada.

Kondilomi simptomi

Polne bradavice su uglavnom male roze tačkice ili narasli plikovi ili jedan plik (šiljasti kondilomi), koji izgledaju kao male bradavice. Mogu biti i crvene, roze i bele fleke u genitalnom predelu i to su takozvani ravni kondilomi. 

Ukoliko ste imali seks sa zaraženom osobom, posle tri meseca, u najčešćem slučaju, primetićete prve simptome. Virus se aktivira kada vam je organizam oslabljen, recimo ako ste bolesni ili radite naporno i spavate nedovoljno i nekvalitetno. 

Simptomi su vidljiviji kod muškaraca, nego kod žena, ali kod njih postoji povećana mogućnost za rak grlića materice. 

Kondilomi u trudnoći

Odmah da vas ohrabrimo, u većini slučajeva, kondilomi ne uzrokuju probleme ni za bebu ni za majku za vreme trudnoće. Zbog malog rizika da se virus prenese vaginalnim porođajem, a zbog povećanog rizika od hirurškog zahvata, carski rez se obično preporučje samo trudnicama koje imaju komplikovan slučaj kondiloma.

Kondilomi – lečenje

Lečenje kondiloma pod kojim se zapravo podrazumeva njihovo uklanjanje, radi se dosta uspešno, to je dobra vest, a manje dobra jeste da ne postoji lek koji će iz vašeg organizma zauvek odstraniti HPV virus. Pozitivna strana priče jeste da se u većini slučajeva, organizam vremenom sam očisti od virusa. 

Samo skidanje kondiloma je prilično jednostavno. Postoji nekoliko metoda.

Uklanjanje kondiloma radiotalasima

Radiohirurgija je medicinska tehnika u kojoj se tkivo uklanja ili uništava upotrebom električne energije. Radio talasi umesto skalpela obavljaju funkciju sečenja tkiva koga je potrebno odstraniti. Izuzetna preciznost kao i minimalno oštećenje okolnog tkiva, preporučuje ovu metodu. 

Spaljivanje kondiloma

Pravi naziv je elektrokauterizacija, a ovim postupkom se spaljuju kondilomi visoko-frekventnom strujom, što omogućava uklanjanje kondiloma sa penisa, vagine i u okolini anusa. Gubitak krvi prilikom ove intervencije je veoma mali. Ova metoda biće primenjena ukoliko je područje na kome se nalaze polne bradavice malo. Primićete lokalnu anesteziju koja će privremeno umrtviti tkivo, te će bol koji ćete osećati biti zanemarljiv. Ozdravljenje se očekuje u periodu od 2 do 4 nedelje, a po jednoj studiji koja je rađena na temu elektrokauterizacije, odnosno spaljivanja kondiloma, efikasnost je u 82% slučajeva.

Uklanjanje kondiloma laserom

Ova metoda se primenjuje kada polne bradavice pokrivaju veću površinu, odnosno, kada su dosta raširene. Ukoliko ste trudni, vaš lekar će vam preporučiti ovu metodu za uklanjanje kondiloma, jer se smatra sigurnom u tom periodu. Statistika pokazuje da je metoda skidanja genitalnih bradavica laserom uspešna kod oko 50% pacijenata. 

Uklanjanje kondiloma hirurški – isecanje kondiloma

Ova metoda se primenjuje kada su u pitanju vidljive polne bradavice na penisu, vagini ili okolini anusa. Hirurška metoda bi podrazumevala isecanje kondiloma hirurškim nožem – skalpelom. Bradavice na grliću materice mogu biti uklonjene laserskom tehnikom. Ako se plašite bola, ne brinite, uz lokalnu anesteziju nećete ništa značajno osetiti. Ova metoda se koristi kada se kondilomi vraćaju iako su preduzete druge metode njihovog uklanjanja. Takođe, i ako su polne bradavice veoma raširene, i biće dovoljan jedan tretman.

Krioterapija – uklanjanje kondiloma tečnim azotom

Obolelo tkivo, odnosno kondilomi biće smrznuti tečnim azotom. Može biti potrebno do tri tretmana. Kondilomi u uretri ili u anusu obično zahtevaju više tretmana jer se nalaze duboko unutra, udaljeni od otvora. Statistika kaže da krioterapija otklanja kondilome u čak 90% slučajeva. 

Uklanjanje kondiloma – cena

Uklanjanje kondiloma radiotalasima ili laserom u lokalnoj anesteziji 4800 do 7000 dinara.

Cena dermatološkog pregleda, od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane