Dodaj firmu

Brižna Sestra kućna nega davanje injekcije

Pomoć starim i bolesnim licima, kućna nega i medicinske usluge u saradnji sa privatnim klinikama i laboratorijama u Beogradu
Pročitaj više

Igora Vasiljeva 6
Palilula, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija davanje injekcije

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija davanje injekcije

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja davanje injekcije

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Beograd

Davanje injekcije Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Davanje injekcije Gracia Medika

Pregledi opšte medicine u cilju pravilne dijagnoze i prevencije i usmeravanje pacijanata kod specjalista u renomiranoj klinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Davanje injekcije Mobilna medicinska sestra

Ambulanta Mobilna medicinska sestra je pravo rešenje uvek kada Vam je potrebna profesionalna zdravstvena nega beba, dece, odraslih, starih i bolesnih lica. Dodatna pogodnost je usluga pomoći u kući koja ne mora biti uslovljena medicinskom po...
Pročitaj više

Milentija Popovića 32a, (lokal L-35)
Novi Beograd, Beograd

Davanje injekcije Ordinacija opšte medicine dr Ivan Radić

Ordinacija opšte medicine Dr Ivan Radić nalazi se u ulici Vojvode Stepe broj 120. Budući da opšta medicina podrazumeva širok dijapazon medicinskih usluga, naša ordinacija Vam nudi prevenciju, rano otkrivanje bolesti i lečenje akutnih i hroni...
Pročitaj više

Vojvode Stepe 120, lokal 4
Voždovac, Beograd

Davanje injekcije Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Kućna nega - medicinska pomoć Ana

Medicinska sestra sa višegodišnjim iskustvom u nezi starih, bolesnih i teško pokretnih osoba nudi usluge kućne nege - medicinske pomoći. Pomoć se obavlja u domu bolesnika u vidu davanja prepisane terapije, plasiranja i zamene braunila, urina...
Pročitaj više


Beograd

Davanje injekcije Mobilna medicinska sestra

Mobilna medicinska sestra je jedinstvena ambulanta na ovim prostorima koja pruža kompletnu zdravstvenu negu starih i bolesnih lica, beba, porodilja i odraslih. Pored rada u ambulanti, naša specijalnost je terensko-patronažni rad od 00-24.
Pročitaj više

Milentija Popovića 32a, (lokal L-35)
Novi Beograd, Beograd

Svakome od nas se barem jednom u životu dogodilo da nam lekar prepiše davanje injekcije. To se ponekad dešava zbog toga što je zdravstveni problem koji imamo ozbiljniji, tako da lekovi koji se uzimaju oralno ne bi adekvatno pomogli, a takođe, aplikacija injekcija može da bude od vitalnog značaja za zdravlje i čak i za sam život osobe.

Davanje injekcija

Ovo je jedan siguran, brz i pouzdan način da primimo lek, i to su neretko hitni slučajevi. Međutim, u životu se događa da pacijenti, zbog prirode bolesti, ne mogu sami da odu i da prime injekciju, već se to mora obaviti u njihovom domu.

Dati injkekciju, u stvari znači, ubrizgati lekove koji se nalaze u tečnom stanju, i to uz pomoć pribora koji je sterilan. Osnovni pribor čine igla i špric.

Intramuskularno davanje injekcija

Intramuskularno bi u prevodu značilo davanje injkecije u mišić. Pre nego što će aplicirati injekciju, medicinska sestra najpre dezinfikuje to mesto uz pomoć medicinskog alkohola. Odmah nakon što se ubrizgaju lekovi u tečnom stanju, oni se resorbuju u krvotok pacijenta.

Vrste injekcija se razlikuju prema mestu davanja, odnosno, ubrizgavanja. Važno je napomenuti, da injekcije sme da aplicira samo stručno medicinsko osoblje.

Davanje injekcija u debelo meso

Igla za davanje injekcija se ne sme uhvatiti za metalni deo, jer ako bi se to učinilo, ta igla više ne bi bila sterilna i mogla bi se samo baciti u smeće. Dakle, igla se uhvati za plastični deo, a ampule koje imaju na svom vratu iscrtanu liniju otvaraju se samo rukom, i ne koriste se testerice za tu namenu.

Nakon što sestra ubrizga rastvor u špric, pogledaće da li ima balončića, a to je zapravo vazduh. On se razbija tako što se kucka u špric na onom mestu gde je balončić. Igla mora ući u gluteus pod uglom od devedeset stepeni.

Davanje injekcija u stomak

Tokom života, svi smo primali injekcije, ali je malo ko od nas davao injekciju, osim kad je reč o dijabetičarima.

Davanje injekcija u stomak smatra se ubrizgavanjem lekova u masno tkivo, a ne u mišić, kao što je slučaj sa gluteusom, ili sa spoljašnjom stranom butine. Mesto aplikacije treba često menjati, kako vas ne bi zaboleo mišić.

Davanje injekcija u gluteus

Potreban pribor za davanje injekcije u gluteus je: rukavice, sterilan pribor, špric i igla, testerice za otvaranje ampula, sredstva za dezinfekciju pribora i kože, vata ili gaza, kantica za oštri otpad, posuda za odlaganje pribora koji je upotrebljen.

Radna površina na kojoj se vrši aplikacija injekcije mora da bude dezinfikovana.

Davanje injekcija cena:

Za pacijente koji su nepokretni ili nisu u mogućnosti da dođu do medicinske ustanove, iz bilo kojih razloga, medicinska sestra će doći do njihove kuće i obaviti apliciranje injekcije. Cena je u proseku oko 500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane