Dodaj firmu

Lečenje steriliteta Slobodan Tešić

Ljudski je i uzvišeno tražiti izlaz iz beznađa i to sopstvenom snagom i voljom, a uz Božiju pomoć i pomoć naših lekovitih biljaka i pčelinjih proizvoda u situaciji sam da Vam tu moć učinim pristupačnom.
Pročitaj više

Zdravka Jovanovića 79
Čukarica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija lečenje steriliteta

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja lečenje sterilitet

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Lečenje steriliteta Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Lečenje steriliteta Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Lečenje steriliteta Snegor

Ginekološko-akušerska ordinacija "Snegor" već 30 godina se uspešno bavi svim uslugama iz domena ginekologije,akušerstva, redovnim pregledima, konsultacijama, kao i manjim hirurškim intervencijama koje ne zahtevaju ostanak u bolnici.Preglede i dijagnostiku obavljaju stručni profesori ginekologije,koji su svoje iskustvo sticali u najpoznatijim medicinskim ustanovama
Pročitaj više

Stojana Protića 46
Vračar, Beograd

Lečenje steriliteta Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Lečenje steriliteta Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Lečenje steriliteta GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Lečenje steriliteta Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Lečenje steriliteta Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Lečenje steriliteta Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

LEČENJE STERILITETA BEOGRAD - KOD MUŠKARACA i KOD ŽENA

Sterilitet je cest problem danasnjice. Iako je roditeljstvo jedan od najlepših osećaja i zadataka koje nam život donosi,  nekim ljudima je otežan put da dobiju potomstvo i ostvare se kao roditelji. Statistike kažu da svaki sedmi bračni par u Srbiji ima problema sa sterilitetom. U 30% slučajeva uzrok neplodnosti je muški faktor, a kod 44% njih se ne zna razlog nastanka ovog oboljenja. 

Lečenje steriliteta kod žena – simptomi

Ako godinu dana imate redovne odnose bez ikakve zaštite, a niste ostali u drugom stanju, može se reći da postoji sumnja da imate problem sa začećem. Pravilnim lečenjem i tretmanom, većina parova uspeva da pobedi sterilitet i da dobiju željenu bebu.

Endometrioza, prevedeno na rečnik običnog čoveka, znači da se ćelije unutrašnjeg sloja materice, nalaze i izvan nje – na jajnicima, jajovodima, bešici, crevima ili plućima. Dolazi do imitacije menstrualnog ciklusa, međutim, kako ova krv nema mogućnost oticanja dolazi do pojave cista. One mogu pucati i čak dovoditi do nastanka ožiljaka u stomaku.

Hormonalni problemi mogu onemogućavati oslobađanje jajne ćelije u jajovod. U tom slučaju žena će imati ili izuzetno blage ili obilne menstruacije, moguće je da će kod nekih žena ciklusi izostajati, biti neredovni.

I jajne ćelije mogu biti lošeg kvaliteta, odnosno, imati hromozomske abnormalnosti, pa ne mogu održati trudnoću. 

Spomenimo policistične jajnike, kao što im ime kaže, reč je o većem broju malih cisti koje se nalaze na spoljnim ivicama jajnika. U ovom slučaju, jajne ćelije ne mogu sazreti, pa do oplodnje ne može ni doći.

Začepljeni jajovodi mogu sprečiti spermu da dođe do jajne ćelije ili mogu sprečiti oplođenu jajnu ćeliju da dođe do materice. 

Možda niste znali, ali postoje žene koje su alergične na spermu, odnosno, oko 2%  ima ovaj problem koji se manifestuje da telo počne da proizvodi antitela koja ubijaju spermu, jer je tretiraju kao strano telo.

Lečenje steriliteta kod muškaraca – simptomi

Do skoro se mislilo da je muškarac sposoban da postane roditelj samo zbog postojanja erekcije. Naravno da je ovo veoma površno i neuko mišljenje, jer ne bi trebalo mešati pojmove kao što su potencija i plodnost. 

Muškarac može imati problema sa sterilitetom, u smislu, da ima smanjen broj spermatozoida. U ovom slučaju biće urađen spermogram, čime će se utvrditi broj, pokretljivost, oblik i izgled spermatozoida. Pored smanjenog broja, može biti utvrđeno i potpuno odsustvo zdravih spermatozoida. 

Dalji uzroci steriliteta kod muškaraca su genitalne infekcije, polno prenosive bolesti, bakterijske infekcije, loš imunitet, zarazne bolesti poput tuberkuloze testisa, poremećene funkcije testisa, operacije preponske kile...

Još neki uzroci su stres, nedovoljna fizička pokretljivost, prekomerna ili nedovoljna telesna težina, lekovi, loša ishrana, alkohol, cigarete, narkotici...

Dodatni uzrok na sve ovo jeste da biološki satovi otkucavaju i muškarcima i ženama, a u današnje vreme vlada praksa da mladi sve kasnije stupaju u brak. 

Lečenje steriliteta Beograd

Kada je reč o populaciji žena, mogućnosti za lečenjem steriliteta su brojne. U zavisnosti šta je uzrok, terapija se može sprovesti putem lekova (na primer lekovi za regulaciju ciklusa, za plodnost), veštačkim osemenjavanjem, te operacijom kojom se uklanjaju abnormalne ćelije i otčepljuju jajovodi, veštačka oplodnja uz korišćenje donatorskih ćelija i embriona, redukcija ishrane, vežbanje.

Kada se govori o muškoj populaciji, takođe postoje načini da oni postanu tate. Urolog, nakon rezultata spermograma, prepisaće neke od lekova za lečenje neplodnosti. Ono što svakako ohrabruje, jeste činjenica da su se lekovi pokazali efikasnim u više od 50% slučajeva. Postoje hirurške intervencije koje mogu pomoći, kao i različiti suplementi za popravljanje rezultata spermograma. Na kraju, uvek postoji mogućnost veštačke oplodnje.

Kombinacija problema sa plodnošću

U životu su razne ljubavi moguće, pa tako da se susretnu muškarac i žena, koji nažalost, oboje imaju problema sa sterilitetom. Kod njih, šanse za začeće zavise od ozbiljnosti problema koje oni imaju, kao i od načina njihovog lečenja. Mogućnost za trudnoćom ovde znatno opada, ali savetuje se da pokušate sve raspoložive mogućnosti savremene medicine.

Lečenje steriliteta – cene

Ginekološki i urološki pregledi od 2000 do 3500 dinara;

Kontrola sterilnosti: od 550 do 1300 dinara za uzimanje briseva, preko 1200 - 1950 dinara za spermogram.

*Cene su prikazane orijentaciono sa datumom iz 2020 godine, za detaljne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane