Dodaj firmu

Ultrazvuk prostate Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk prostate Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

Ultrazvuk prostate Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk prostate Nada - A ordinacija

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ...
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Gracia Medika - Radiologija

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vl...
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

Ultrazvuk prostate Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk prostate Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk prostate Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk prostate Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Kada se radi ultrazvuk prostate? Posle 50-e godine u životu određenog broja muškaraca dešava se jedna neprijatna promena, a to je uvećanje prostate. Sve ovo vodi tome, da statistike kažu da posle 70-e godine većina muškaraca ima ovu tegobu. 

Pregled prostate uz pomoć ultrazvuka je neinvazivan, što znači bezopasan, i bez štetnih efekata i posledica, bez zračenja.

Rak prostate je jedan od najčešćih vrsta tumora kod muškaraca i jedan od vodećih uzroka smrti. 

Transrektalni ultrazvuk prostate

Prostata može da se pregleda ultrazvukom preko trbuha uz punu mokraćnu bešiku.

Drugi način je transrektalni ultrazvuk pri čemu se tanka sonda ultrazvučnog aparata ubacuje nekoliko centimetara u debelo crevo i prisloni direktno uz prostatu. Ovim pregledom dobićemo precizne informacije o veličini prostate, njenoj strukturi i eventualnom postojanju tumorskih promena. Takođe, može se utvrditi zaostajanje mokraće u bešici nakon pražnjenja, čemu može biti uzrok upravo uvećana prostata.

Za ovaj pregled potrebno je da imate punu bešiku, odnosno da popijete tri do četiri čaše tečnosti, sat do sat i po pre pregleda, i ne mokriti. 

Kako se radi ultrazvuk prostate?

Tokom pregleda pacijent leži na leđima, a doktor sondom ultrazvučnog aparata, na koju je prethodno nanet gel, prelazi preko kože trbuha i mošnica. Ovaj pregled ne boli, nije neprijatan, i traje svega 15-20 minuta.

Ko sve treba da uradi ultrazvuk prostate?

Svako ko ima tegobe prilikom mokrenja, krv u mokraći, kamenje u mokraćnim kanalima, ako se pojave izrasline na testisima, kao i svi muškarci koji su stariji od 50 godina da bi se na vreme otkrilo eventualno uvećavanje prostate.

Ultrazvuk prostate – iskustva

Najčešće bolesti koje se otkrivaju ovim pregledom su benigno uvećanje prostate, akutna i hronična upala, kao i rak prostate. 

Verovatno želite da saznate koji su simptomi ovih bolesti. Ukoliko imate otežano izmokravanje, odnosno slabiji mlaz mokraće (ovo se može objasniti time da uvećana prostata pritiska mokraćnu cev koja kroz nju prolazi), bolno mokrenje, te povišenu telesnu temperaturu kao i prisustvo mokraće u krvi – znaci su da nešto nije u redu.  Ono što je najopasnije, jeste da povremeno i  najozbiljniji problemi, kao što je rak prostate, ne prave nikakve tegobe. 

Upravo iz ovog razloga obratite pažnju na preventivu, uradite kontrolni ultrazvučni pregled prostate, jer onda ćete imati dovoljno vremena i za izlečenje.

Ultrazvuk prostate – cena pregleda

Cene se kreću u rasponu od 3000 do 5000 dinara,  sa pregledom urologa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, za ultrazvuk prostate predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane