Dodaj firmu

Ultrazvuk pazuha Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk pazuha Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk pazuha

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk pazuha

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk pazuha

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Beograd

Ultrazvuk pazuha Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk pazuha Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk pazuha Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vl...
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk pazuha Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Ultrazvuk pazuha Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk pazuha Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk pazuha Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Kada se  radi ultrazvuk pazuha? Mi, obični ljudi, kažemo pazušna jama, a lekari svojim stručnim „žargonom“, ovu regiju nazivaju aksila. Pomislili bismo, sasvim naivno da aksila ne stvara nikakav drugi problem osim kad izostane dejstvo antiperspiranata, ali nažalost, nije tako. 

Ukoliko se obavi ultrazvučni pregled pazušnih jama, može se, na primer, uočiti uvećani limfni čvor u aksili. Stručno bi se nazvalo reaktivni limfni čvorovi u obe aksile, dok najveći čvor može biti čak i 14 mm. Kada se obavi punkcija tog limfnog čvora, nalaz može glasiti limfocitna hiperplazija.

Ovo je samo jedan primer. Ukoliko osetite bol u pazušnim jamama, napipate neke čvoriće, obavezno je uraditi ultrazvučni pregled. 

Ultrazvuk pazuha – iskustva:

Obično govorimo o ultrazvučnom pregledu dojki i pazušne regije. Ovaj pregled bi trebalo obavljati jednom godišnje, ili čak i češće ukoliko postoji osnovana sumnja na promene u dojkama, odnosno određeno oboljenje. 

Kada žene navrše svoju tridesetu godinu života, ultrazvučni pregled dojki i pazušnih jama, trebalo bi raditi na svakih šest meseci, kao redovan sistematski pregled.

Prilikom ovog pregleda, obavezno će se pogledati pazušne jame. kao i regije iznad i ispod ključne kosti, jer su to mesta za otkrivanje uvećanih limfnih žlezda. Najbolje vreme za obavljanje ultrazvučnog pregleda je 10-14 dana od početka menstruacije.

Ultrazvuk pazuha – kako se radi?

Trebalo bi najpre napomenuti da su ultrazvučne metode neinvazivne, odnosno bezopasne, bez štetnih dejstava i neželjenih efekata, nema nikakvog negativnog zračenja, mogu se ponavljati onoliko puta koliko je potrebno. Metoda ultrazvučnog pregleda je bez ikakvih neprijatnosti za pacijenta, znači bezbolna, i relativno kratko traje. Mogu je raditi ljudi u svim životnim dobima, od rođenja do duboke starosti.

Tkivo dojke i pazušnih jama pregleda se putem zvučnih talasa visoke frekvencije, koji prolaze kroz tkivo, odbijaju se različitom brzinom i vraćaju do sonde, odnosno do ekrana na kome se može videti živa slika. 

Ultrazvuk dojki i pazušnih jama sa velikom preciznošću može razlikovati benigne od malignih promena, u procentu uspešnosti koji ide čak do 98%. To je veoma značajno, jer se pravovremenom dijagnostikom povećavaju šanse za izlečenje. Svi čvorići koje imate u dojkama, bilo da ih je napipao lekar ili vi tokom samopregleda, biće razjašnjeni, ili će vas prestati brinuti ili će se pronaći najadekvatnije rešenje ukoliko problem postoji. Može se uraditi i ultrazvukom vođena aspiracija ili biopsija kako bi se dobila potpuno precizna dijagnoza.

Ultrazvuk se može uraditi i uz pomoć matrične sonde. To je tehnološki usavršena sonda gde se do najsitnijih detalja može prikazati građa dojke ili pazušnih jama. Prednost matrične sonde je u tome što ona daje izuzetno oštru, jasnu, visoko rezolutivnu sliku, a time lekar može doći do više važnih informacija koje se tiču vašeg zdravlja.

Ultrazvuk pazuha – cene

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane