Dodaj firmu

Medical Time Hospital - Kardiološki pregled

Specijalna bolnica pruža ordinacijske preglede specijalista i lekara opšte prakse na Vračaru
Pročitaj više

Krunska 9
Vračar, Beograd

Kardiološki pregled Nada - A

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Kardiološki pregled NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija kardiološki pregled

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Kardiološki pregled Neurokard ordinacija

Neurokard je internistička i kardiološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za kardiološka i neurološka oboljenja
Pročitaj više

Antifašističke borbe 9
Novi Beograd, Beograd

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja kardiološki pregled

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija kardiološki pregled

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Kardiološki pregled Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Kardiološki pregled Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Kardiološki pregled Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

Kardiološka ordinacija Kardiovita

Kardiološka ordinacija Kardiovita pruža sve preglede iz domena kardiologije na jednom mestu. Ordinaciju je 2011. godine osnovala Dr Jasna Karić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije sa velikim iskustvom rada na VMA u Beogradu. Svojim pacijentima, u znak zahvalnosti za ukazano poverenje i odanost, dajemo specijalne kartice kojima možete ostvariti stalni popust na sve usluge ordinacije.
Pročitaj više

Drinčićeva 8/1
Stari grad, Beograd

Kardiološki pregled Medisin kardiološka ordinacija

Kardiološka ordinacija Medisin okuplja tim vrhunskih tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju kompleksnih konorarnih oboljenja. Primenom najsavremenije opreme, precizno se postavlja dijagnoza za pacijente sa različitim kliničkim manifestacijama
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Svako od nas je barem jednom u životu obavio kardiološki pregled, i to ne mora da znači da imamo nekih problema sa srcem, već se odlazak kardiologu smatra kao preventiva, tj. kontrolni pregled, da bismo se uverili da je sve u redu sa najznačajnijim mišićem u našim telu – našim srcem.

Kako izgleda kardiološki pregled?

Dobro je da znate, da ovaj pregled nije bolan, niti na bilo koji drugi način invazivan ili neprijatan, a takođe ne zahteva ni neku posebnu pripremu. Obično će pre pregleda biti zatraženo da se urade analize krvi, kako bi lekar stekao bolji uvid u vaše zdravstveno stanje.

Na samom početku pregleda, lekar će sa vama obaviti razgovor, tj. uzeti anamnezu. To znači da će vam postaviti pitanja od kojih bolesti ste bolovali ili bolujete, kakve lekove pijete, da li je neko u porodici već imao kardiovaskularna oboljenja, i najvažnije, kakve tegobe trenutno osećate, zbog kojih ste se javili na pregled.

Anamneza može da bude lična i porodična, tako da lekar stvara detekciju faktora rizika, od neuroloških, preko nefroloških, kardiovaskularnih, endokrinih i drugih.

Kardiološki pregled iskustva

Nakon uzimanja anamneze sledi kardiološki pregled. Kardiološki pregled obuhvata dosta toga, na primer: telesna težina, visina, stav, muskulatura i koža, telesna temperatura, psihičko stanje, disanje. Takođe, obuhvata i pregled glave, vrata, grudnog koša, pluća. Pregled srca znači da lekar traži šumove, otkriva da li je srčana akcija ritmična, i sl.

Lekar će pregledati i abdomen, ekstremitete – ruke i noge...

Pregled kod kardiologa

Nakon što se obavi kompletan kardiološki prelged, lekar će dati svoje završno mišljenje, i odrediti terapiju ako je potrebna. Postoje i situacije kada se tokom kardiološkog pregleda otkrije nešto što je simptomatično, na primer, kardiolog čuje šumove na srcu ili ustanovi da akcija srca nije ujednačena, i u tim slučajevima će uputiti dalje pacijenta, da obavi ultrazvuk srca, test opterećenja, pregled hormona štitne žlezde, nošenje EKG holtera 24 časa neprekidno i slično.

Kompletan kardiološki pregled

Kao što smo naveli u prethodnom delu teksta, kardiiološki pregled, kada je kompletan, ne znači da će se lekar fokusirati samo na vaše srce, već će vas pregledati u celosti, na određen način. Vrlo je korisno da date prave i potpune informacije o prethodnim bolestima, trenutnim smetnjama i tegobama, kao i bolestima koje su prisutne u porodici, među najbližim krvnim srodnicima.

Osobama starijim od četrdeset godina se savetuje da redovno kontrolišu stanje svoje krvne slike i da obavljaju kardiološke preglede, čak i ako nemaju nikakve tegobe, jer svi znamo staru izreku da je sve bolje sprečiti nego lečiti, tj. ako se bilo koja bolest otkrije na vreme, šanse za izlečenjem su daleko veće.

Kardiološki pregled cena

Pregled kardiologa, sa savetima i konsultacijama, plaća se od 3500 do 6500 dinara, u proseku.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane