Dodaj firmu

Centar Za Estetsku Hirurgiju Dr Dina Klevernić uklanjanje masnog tkiva

Centar za estetsku hirurgiju Dr Dina Klevernić prati svetske trendove iz oblasti estetske medicine. Sve tretmane u našoj ponudi izvodi lekar specijalista za estetsku medicinu. Pružamo usluge korekcije kapaka i podičnjaka plexr aparatom, uklanjanja promena na koži kapaka, tretmane botoksom i hijaluron filerima.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat san 6
Vračar, Beograd

Uklanjanje masnog tkiva Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Uklanjanje masnog tkiva Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Uklanjanje masnog tkiva Gracia Medika

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Uklanjanje masnog tkiva Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Uklanjanje masnog tkiva Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović

Dermatovenerološka ordinacija Dr. Lazović se nalazi na adresi Gavrila Principa 26/4 sprat.
Pročitaj više

Gavrila Principa 26/4 sprat
Savski venac, Beograd

Centar Za Estetiku i Oftalmologiju Dr Dina Klevernić

Ordinacija DINA je opremljena najsavremenijim aparatima i tehnikom za dijagnostiku i lečenje oka, ali i za najmodernije neinvazivne estetske zahvate. Nalazi se u blizini Tašmajdanskog parka, u Bulevaru kralja Aleksandra 82.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat, stan 6
Vračar, Beograd

Poliklinika Diva

Poliklinika Diva se nalazi na adresi Kosovska 34, Beograd
Pročitaj više

Kosovska 34
Stari grad, Beograd

Uklanjanje masnog tkiva je jednostavna procedura. Masno tkivo se može javiti na više mesta na našem telu, kao što je glava, vrat, ruka, predeo ispod pazuha. To su neželjene benigne izrasline koje nam se mogu javiti u bilo kom starosnom dobu. Masna tkiva bi se medicinskim rečnikom definisala kao lipomi. Pored njih, spomenućemo i aterome, koji se javljaju kao sitne potkožne kuglice ili čvorići. 

Veličina ovih promena je od par milimetara do nekoliko centimetara, tada su te promene na koži jasno vidljive, i neophodna je pomoć dermatologa. 

Masno tkivo – gde se javlja?

Ponekada se ova promena javi samo na jednom mestu na našem telu, kao pojedinačna promena, mada su dosta često i povezani pa se na nešem telu nalaze na više mesta i time uzrokuju brojne probleme. 

Masno tkivo – kako nastaje?

Verovatno se pitate kako ove promene nastaju, a negde je sasvim logično da povežemo da je uzrok njihovog postanka – višak kilograma i povećana masnoća u krvi, međutim, to se ipak ne smatra za glavne uzročnike. 

Tačan razlog nastanka masnog tkiva, odnosno, lipoma, nauka još uvek nije do kraja razjasnila, ali se kao najčešći uzrok navodi – genetika.

Masno tkivo kod beba

Kao što smo već naveli, masna tkiva se mogu pojaviti bilo gde, mogu biti različitih oblika, a takođe i boje. Smeđe masno tkivo se može javiti kod beba. Ovo je gotovo misteriozna vrsta masti koja funkcioniše poput mišića, što bi značilo da uspešno sagoreva kalorije čak i kada telo miruje. Naučnici su dugo verovali da se ova vrsta masnog tkiva – smeđe tkivo, nalazi samo kod malih beba, međutim, istina je da se dobar deo ovih masti nalazi i u telu odraslog čoveka. 

Visceralno masno tkivo

Što se tiče ovog masnog tkiva, najbolje bi bilo da ga nikada ne „zaradite“, jer ono šteti našem zdravlju u celosti. To znači da se masno tkivo pojavljuje na nekom organu, recimo na bubregu. Visceralno tkivo aktivira proizvodnju hormona stresa, kortizola, kao i citokina, koji negativno utiču na produkciju insulina. Posledice su povećan rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, kao i brojnih srčanih oboljenja.

Masna tkiva po telu

Dobra vest jeste da belo masno tkivo ispod kože igra ulogu mehaničke zaštite i amortizera, recimo, kada se udarimo ili padnemo. Sem toga, ovo tkivo proizvodi protein koji olakšava regulaciju insulina. Ono što je svakako veoma zanimljivo, jeste da se konačan broj ćelija bele masti koje imamo određuje još u detinjstvu. To bi značilo, da kako kroz život, dobijamo na telesnoj masi, broj ovih ćelija se ne povećava, već se te ćelije samo šire. 

Manjak estrogena, kod žena, koji se dešava nakon menopauze, utiče na to da ćelije bele masti počinju da se šire oko stomaka. 

Celulit

Ovo je veoma „bolna tačka“ svih nas. Celulit je zapravo, normalno staro belo masno tkivo ispod kože koje ima zaštitnu ulogu. Izgleda poput pomorandžine kore jer vrši pritisak na vezivno tkivo, što se manifestuje „rupicama“ na koži. Možda mislite da samo „elegantno popunjene“ osobe imaju celulit, ali to uopšte nije tačno, jer se on može naći i kod mršavih osoba, a razlog tome je da njegovu pojavu uslovljava genetska predispozicija. 

Masno tkivo – uklanjanje

Svi želimo da se masnog tkiva rešimo, najpre iz estetskih razloga. Najčešća preporuka lekara je hirurška intervencija. Druge metode bi bile uklanjanje masnog tkiva uz pomoć lasera, ulanjanje lipoma radiotalasima i slično. 

Međutim, potrebno je znati da garancije ne postoje u smislu, da vam se masno tkivo neće ponovo vratiti iako ste ga jednom uklonili. Važno je da se posavetujete sa svojim dermatologom, koji će proceniti da li je uklanjanje masnog tkiva neophodno, pošto ono može biti malih dimenzija da ne predstavlja estetski problem, a i da ne bude bolno. 

Uklanjanje masnog tkiva – cena

Cene hirurškog uklanjanja lipoma se kreću od 10000 do 30000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane