Izaberite neku od ordinacija koje rade UKLANjANjE MASNOG TKIVA

Uklanjanje masnog tkiva Derma Style

Skerlićeva 12

Dermatološki pregledi dece i odraslih, standardni pregledi, biopsije kože, brisevi, nalazi krvi, svi pregledi i intervencije na jednom mestu u Beogradu, koji ne zahtevaju bolničko lečenje.
Pročitaj više

Gracia Medika - Dermatologija

Koče Popovića 7

Specijalistički dermatološki pregledi i lečenje promena na koži u cilju lepšeg i zdravjeg izgleda kože na poliklinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Estetska i plastična hirurgija Medic Hill

Požeška 80, lok.18

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usana, oblikovanje lica), hirurgija tela (operacija grudi, zadnjice, oblikovanje tela), anti-ageing (3D mezoniti, hijaluron, botoks, PRP tretman), hirugija intimne regije
Pročitaj više

Beoderma - dermatovenerologija

Baje Pivljanina 83

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se sve usluge iz oblasti opšte dermatologije, estetske dermatologije, dermatohirurgije, polnih bolesti i bolesti vena i venskog sistema.
Pročitaj više

Dermatim - dermatoloska ordinacija

Kralja Petra 71a

Dermatološka ordinacija Dermatim je prvi privatni centar za kožne i polne bolesti i kozmetologiju u Beogradu i Srbiji. U našoj dermatološkoj ordinaciji možete obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože.

Dermatoveneroloska ordinacija Dr. Lazovic

Gavrila Principa 26/4 sprat

Uklanjanje masnog tkiva je jednostavna procedura. Masno tkivo se može javiti na više mesta na našem telu, kao što je glava, vrat, ruka, predeo ispod pazuha. To su neželjene benigne izrasline koje nam se mogu javiti u bilo kom starosnom dobu. Masna tkiva bi se medicinskim rečnikom definisala kao lipomi. Pored njih, spomenućemo i aterome, koji se javljaju kao sitne potkožne kuglice ili čvorići. 

Veličina ovih promena je od par milimetara do nekoliko centimetara, tada su te promene na koži jasno vidljive, i neophodna je pomoć dermatologa. 

Masno tkivo – gde se javlja?

Ponekada se ova promena javi samo na jednom mestu na našem telu, kao pojedinačna promena, mada su dosta često i povezani pa se na nešem telu nalaze na više mesta i time uzrokuju brojne probleme. 

Masno tkivo – kako nastaje?

Verovatno se pitate kako ove promene nastaju, a negde je sasvim logično da povežemo da je uzrok njihovog postanka – višak kilograma i povećana masnoća u krvi, međutim, to se ipak ne smatra za glavne uzročnike. 

Tačan razlog nastanka masnog tkiva, odnosno, lipoma, nauka još uvek nije do kraja razjasnila, ali se kao najčešći uzrok navodi – genetika.

Masno tkivo kod beba

Kao što smo već naveli, masna tkiva se mogu pojaviti bilo gde, mogu biti različitih oblika, a takođe i boje. Smeđe masno tkivo se može javiti kod beba. Ovo je gotovo misteriozna vrsta masti koja funkcioniše poput mišića, što bi značilo da uspešno sagoreva kalorije čak i kada telo miruje. Naučnici su dugo verovali da se ova vrsta masnog tkiva – smeđe tkivo, nalazi samo kod malih beba, međutim, istina je da se dobar deo ovih masti nalazi i u telu odraslog čoveka. 

Visceralno masno tkivo

Što se tiče ovog masnog tkiva, najbolje bi bilo da ga nikada ne „zaradite“, jer ono šteti našem zdravlju u celosti. To znači da se masno tkivo pojavljuje na nekom organu, recimo na bubregu. Visceralno tkivo aktivira proizvodnju hormona stresa, kortizola, kao i citokina, koji negativno utiču na produkciju insulina. Posledice su povećan rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, kao i brojnih srčanih oboljenja.

Masna tkiva po telu

Dobra vest jeste da belo masno tkivo ispod kože igra ulogu mehaničke zaštite i amortizera, recimo, kada se udarimo ili padnemo. Sem toga, ovo tkivo proizvodi protein koji olakšava regulaciju insulina. Ono što je svakako veoma zanimljivo, jeste da se konačan broj ćelija bele masti koje imamo određuje još u detinjstvu. To bi značilo, da kako kroz život, dobijamo na telesnoj masi, broj ovih ćelija se ne povećava, već se te ćelije samo šire. 

Manjak estrogena, kod žena, koji se dešava nakon menopauze, utiče na to da ćelije bele masti počinju da se šire oko stomaka. 

Celulit

Ovo je veoma „bolna tačka“ svih nas. Celulit je zapravo, normalno staro belo masno tkivo ispod kože koje ima zaštitnu ulogu. Izgleda poput pomorandžine kore jer vrši pritisak na vezivno tkivo, što se manifestuje „rupicama“ na koži. Možda mislite da samo „elegantno popunjene“ osobe imaju celulit, ali to uopšte nije tačno, jer se on može naći i kod mršavih osoba, a razlog tome je da njegovu pojavu uslovljava genetska predispozicija. 

Masno tkivo – uklanjanje

Svi želimo da se masnog tkiva rešimo, najpre iz estetskih razloga. Najčešća preporuka lekara je hirurška intervencija. Druge metode bi bile uklanjanje masnog tkiva uz pomoć lasera, ulanjanje lipoma radiotalasima i slično. 

Međutim, potrebno je znati da garancije ne postoje u smislu, da vam se masno tkivo neće ponovo vratiti iako ste ga jednom uklonili. Važno je da se posavetujete sa svojim dermatologom, koji će proceniti da li je uklanjanje masnog tkiva neophodno, pošto ono može biti malih dimenzija da ne predstavlja estetski problem, a i da ne bude bolno. 

Uklanjanje masnog tkiva – cena

Cene hirurškog uklanjanja lipoma se kreću od 10000 do 30000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Idi na vrh strane