Dodaj firmu

Vitaminska infuzija Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Medisimo lekarska ordinacija

U lekarskoj ordinaciji Medisimo Clinic na Savskom Vencu, možete doći na tretman vitaminske infuzije kada se osećte isrpljeno, umorno ili ste dehidrirani i bezvoljni.
Pročitaj više

Senjačka 21
Savski venac, Beograd

Gracia Medika - Opšta praksa

Pregledi opšte medicine u cilju pravilne dijagnoze i prevencije i usmeravanje pacijanata kod specjalista u renomiranoj klinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Vitaminska infuzija Mobilna medicinska sestra

Ambulanta Mobilna medicinska sestra je pravo rešenje uvek kada Vam je potrebna profesionalna zdravstvena nega beba, dece, odraslih, starih i bolesnih lica. Dodatna pogodnost je usluga pomoći u kući koja ne mora biti uslovljena medicinskom po...
Pročitaj više

Milentija Popovića 32a, (lokal L-35)
Novi Beograd, Beograd

Vitaminska infuzija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Da li ste nekada culi da neko kaze kako mu je potrebna vitaminska infuzija? Svi znamo koliko su vitamini i minerali važni za zdravlje. Ipak, danas je u svetu popularan jedna pomalo neobičan trend, a radi se o tome da se ovakvi rastvori ubrizgavaju intravenozno ili drugačije rečeno, to su vitaminske infuzije.

Kada se daje vitaminska infuzija?

Vitamini i minerali se nalaze u slanom rastvoru, i kao takvi, kada se unose intravenozno, dosta su učinkovitiji od oralne primene. Ovaj trend redovno koriste Madona, Rijana, i još mnogo drugih poznatih ličnosti.

Vitaminska infuzija se može davati u mnogo slučajeva, od kojih je najčešći slabost i malaksalost organizma, nastala usled različitih medicinskih stanja.

Čemu služi vitaminska infuzija?

Vitaminska infuzija služi da se organizam brzo oporavi, da se osoba vrati u normalno stanje, te da oseti trenutno olakšanje. U rastvoru se nalaze vitamini i minerali, koji su neophodni ljudskom organizmu. Pomoću njega ćete popraviti imunološki sistem, lakše ćete se boriti protiv sezonskih alergija, eliminisaćete hroničan umor, umanjiće se simptomi astme kao i fibromijalgije.

Vitaminska infuzija sastav

U sastavu vitaminske infuzije mogu da se nalaze različiti sastojci, ali su najčešći magnezijum hlorid, kalcijum glukonat, B kompleks vitamina, vitamin C.

Davanje vitaminske infuzije u kućnim uslovima

Davanje vitaminske infuzije je moguće i kod vaše kuće i ekipa će u najkraćem roku izaći na teren. Vitamin C je izuzetno jak antioksidans, dok su vitamini B kompleksa učinkoviti kod zdravlja kože, boljeg funkcionisanja nervnog sistema, tonusa mišića, rada gastrointestinalnog trakta, podizanja energije... Pored svega navednog, oni pomažu očima, sluzokoži usta, jetri, kosi...

Takođe, učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i proteina.

Kalcijum glukonat je vrlo važan za zube i kosti, a takođe je vrlo bitan kod mišićnih kontrakcija, kao i pri izlučivanju hormona i enzima; važan je i kod prenošenja nervnih signala.

Magnezijum hlorid je koristan za imunološki sistem i njegovu jačinu, dobar je za sprečavanje upala, kao i za lečenje hipertenzije – visokog krvnog pritiska, migrene, i astme.

Privatno davanje vitaminske infuzije

Vitaminska infuzija može biti data u ambulanti ali se isto tako daje i u kućnim uslovima. Neki pacijenti jednostavno nisu u stanju da dođu do ordinacije, pa je neophodno da medicinska ekipa izađe na teren. Ekipu čine lekar i medicinska sestra i potrebno je da uvek imate u vidu da se vitaminska infuzija mora davati u strogo kontrolisanim uslovima i da se pri tome prati medicinska procedura.

Razlog je što oprema za davanje infuzije, a to je igla, braunila i dr. dolaze u kontakt sa vašom kožom, venama, krvotokom, tako da sve mora da bude sterilno, i da se proveri rastvor koji će biti ubrizgan, a to može da izvrši samo stručno medicinsko osoblje.

Vitaminska infuzija cena

Vreme za koje se ubrizgava rastvor u venu je oko trideset do šezdeset minuta, a cena za tu uslugu je od 55 do 200 evra.

*Cene su prikazane samo orijentaciono, a za sve precizne inforamacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane