Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popović

5.0 | 18 ocena
Ulica: Stojana Protića 57
Grad: Beograd
Opština: Vračar
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popović
Telefon: 011/
Mobilni: 062/
www.ultrazvucnipregledi.com

O nama

Ultrazvučna ordinacija HRAST DR POPOVIĆ

ORDINACIJA HRAST DR POPOVIĆ osnovana je u aprilu 2012. godine, a ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnostički ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme.

Ultazvučni aparati Logiq S8 xd clear 2.0 i Logiq S8 xd clear firme General Electric, su najsavremeniji ultrazvučni aparati u našoj zemlji i regionu. Aparati premium klase podržavaju softvere za najsavremenije metode pregleda od kojih posebno izdvajamo B FLOW metodu pregleda krvnih sudova, vena i arterija, kao i preglede MATRIČNOM sondom, koja poseduje četiri puta više kristala od najbolje standardne sonde, pa time dobijamo precizniji prikaz slike kao i mogućnost otkrivanja najsitnijih promena čak i u najranijoj fazi. Takođe naglašavamo i preglede xd clear sondom koja šalje mnogo jače ultrazvučne talase koji su takođe neškodljivi i bez ikakvih rizika i prodire duboko do organa, čak i kod ljudi koji imaju 160kg ili više. Tu je i novi portabilni ultrazvučni aparat MicroMaxx, amečkog proizvođača SonoSite koji je predviđen za ultrazvučne preglede na terenu u Vašem domu.

U ordinaciji HRAST DR POPOVIĆ možete uraditi sve vrste ultrazvučnih i specijalističkih pregleda, kao i preglede u udobnosti Vašeg doma:

 • Ultrazvuk ABDOMENA I ULTRAZVUK MALE KARLICE (ultrazvuk stomaka)
 • Ultrazvuk ŠTITASTE ŽLEZDE I ULTRAZVUK MEKIH TKIVA VRATA
 • Ultrazvuk DOJKI I PAZUŠNIH JAMA
 • B FLOW i KOLOR DOPLER krvnih sudova
 • Ultrazvuk preponskih i trbušnih kila
 • Ultrazvuk pleuralnih izliva
 • Ultrazvučni i specijalistički pregledi za decu
 • Ultrazvučni i specijalistički pregled kardiologa
 • Ultrazvučni i specijalistički pregled urologa
 • Ultrazvučni i specijalistički pregled ortopeda
 • Ultrazvučni i specijalistički pregled ginekologa
 • Specijalistički pregled endokrinologa
 • Specijalistički pregled vaskularnog hirurga 
 • Specijalistički pregled hirurga
 • Specijalistički pregled nefrologa
 • Specijalistilki pregled gastroenterologa
 • Specijalistički pregled neurologa
 • Specijalistički pregled hematologa
 • Ultrazvučni i specijalistički pregledi NA TERENU – KUĆNE POSETE

NOVE ULTRAZVUČNE TEHNOLOGIJE U SLUŽBI ZDRAVLJA

Zahvaljujući izuzetnoj opremljenosti najsavremenijim ultrazvučnim aparatima sa posebnim softverskim opcijama, uz korišćenje usavršenih sondi, kojima se pregledaju pacijenti, u mogućnosti smo da primenimo najnovije ultrazvučne metode koje se koriste u najcenjenijim i najopremljenijim bolnicama na Zapadu. Radi se pre svega o korišćenju B-flow metode i prikazu struktura Logiq view-om kao i preglede matričnom sondom. Želja nam je da i što veći broj naših kolega i pacijenata sazna za ove metode pregleda i njihove prednosti.

Posebno naglašavamo značaj pregleda matričnom sondom. Radi se o posebno tehnološki usavršenoj sondi kojom pregledamo dojke, štitastu žlezdu, mišićno-koštano-zglobne i druge mekotkivne strukture i pokazujemo do najsitnijih detalja građu tih struktura. Koliko je ova sonda usavršena u odnosu na klasične sonde, pa čak i izuzetno dobre sonde koje se koriste u našim ustanovama, ali i u drugim bolničkim sistemima, u drugim zemljama, pokazuje činjenica da ova sonda ima četiri puta više kristala. Oni su značajni za vizualizaciju ili prikaz promene u strukturama. Pomoću nje dobijamo izuzetno oštru, izuzetno rezolutivnu sliku, a time i značajno više informacija.

Još jedna od izuzetno značajnih metoda kojima raspolažemo i možemo da ponudimo je B-FLOW metoda koja se koristi za prikaz protoka u krvnim sudovima, venama i arterijama ali ne koristi dopler tehnologiju niti ima mane i artefakte koje ona ima. Uprošteno, izuzetna prednost ove metode je što se krvni sudovi prikazuju ultrazvučno bez kontrasta, a kao da ste dali kontrast pri pregledu na skeneru i da pritom imate mogućnost da vidite realan tok krvi unutar krvnog suda što ne možete pri pregledu krvnih sudova skenerom, da izračunavate sve parametre kao i pri primeni doplera. Podjednako dobro prikazuje protok i u malim i velikim krvnim sudovima, daje precizan prikaz stenoza(suženja), otkriva i najmanji trag protoka čak i kada je doplerom i skenerom dijagnostikovana potpuna okluzija(zapušenje) krvnog suda i sve više nalazi svoju primenu u pregledima krvnih sudova vrata, nogu, ruku, bubrežnih arterija.. Zaključili smo da se najbolji rezultati postižu ukoliko se pri pregledu koriste obe ultrazvučne tehnologije, i dopler i B-flow.

Napomenuli i bi posebno i značaj prikaza LOGIQVIEW-OM. Radi se o PANORAMSKOM PRIKAZU struktura koji koristimo kod pregleda muskuloskeletnog sistema, za prikaz intramuskularnih hematoma, ruptura i druge patologije mišića, ali je korisna i za prikaz krvnih sudova, graftova, bolje prostorne orjentacije za promene u dojci. Ono što je posebno značajno ovako produženim prikazom mišićnih struktura koje se u kontinuitetu mogu prikazati u dužini od 20-30cm, pa i više, u svojoj potpunoj dužini, uočavamo da li su ove strukture očuvanih vlakana ili je došlo do vrlo malog oštećenje ili prekida u mišićnim strukturama što ukazuje na tzv.male rupture mišićnih vlakana. Ovaj nalaz može biti od posebnog značaja naročito za sve one koji se amaterski ili profesionalno bave sportskim aktivnostima što će pomoći pri daljem planiranju lečenja.

Naš tim

Lekari i konsultanti ordinacije HRAST DR POPOVIĆ čine tim koji sarađuje, različitih su specijalnosti, iz oblasti radiologije, kardiologije, dečje kardiologije i fizijatrije, urologije, ortopedije, gastroenterologije, endokrinologije, hirurgije, otorinolaringologije, neurologije, ginekologije, pulmologije, hematologije, nefrologije...

Zajednička im je stručnost u ultrazvučnoj dijagnostici, veliko iskustvo i znanje koje su stekli dugogodišnjim radom u velikim kliničko-bolničkim centrima, posvećenost stalnom stručnom usavršavanju i pre svega mogućnost da sve to pruže svojim pacijentima u ordinaciji HRAST DR POPOVIĆ.

Možemo se pohvaliti izuzetno uspešnom saradnjom sa osiguravajućim kućama:

 • Delta Generali
 • Uniqa
 • Triglav
 • Wiener Stadtische
 • Dunav osiguranje

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  13.10.2021 13:18

  Vrlo profesionalno.Sve pohvale za dr Milojevica!!!

  Neregistrovan korisnik
  03.03.2020 04:02

  vrlo profesionalno

  Sunčica Bogojević
  07.06.2019 12:05

  Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic je izbor moje porodice kada su u pitanju lekarske ordinacije. Sve ultrazvučne preglede obavljamo brzo, dovoljan je jedan telefonski poziv da se zakaže i uopšte se ne čeka. Rezultate dobijate odmah i možete ih dalje odneti svom lekaru na analizu.

  goran jovanovic
  04.05.2019 02:24

  ezofagogastroduodenografija Koliko kosza ovaj prdgled. Poz

  Nenad Milenovic
  19.09.2016 11:17

  Zasto vise ne vaze kuponi za popust.

  Borislav Milic
  20.06.2016 05:18

  Sve preporuke.Ultrazvucna ordinacija Hrast Dr Popovic nudi sledece usluge ultrazvuk abdomena ukljucujuci i uroloski ultrazvuk,ultrazvuk srca za decu i odrasle,ultrazvuk dojke,
  ultrazvuk stitne zlezde,kolor dopler krvnih sudova vrata,ruku ili nogu.

  Dragica Minic
  08.03.2015 02:28

  Trebalo bi da uradim ultrazvuk stitne zlezde, da li radite subotom i nedeljom?

  Jecika
  19.07.2014 11:36

  Hvala Vam na brzoj i kvalitetnoj usluzi. Jecika '87

  Pedja Mirkovic
  04.03.2014 12:01

  Da li je neko upucen koliko vremenski traje ultrazvuk abdomena posto nigde u tekstu nije navedeno?

  Labat Ignjat
  02.11.2013 02:41

  Sve pohvale za uslugu u ultrazvucnoj ordinaciji Hrast

  Verni klijent
  15.10.2013 09:54

  Trenutna akcija za ultrazvuk stitne zlezde - 2.500 din u paketu sa ultrazvukom ostalih delova tela: http://www.navidiku.rs/firme/lekarske-ordinacije-beograd/ultrazvucna-ordinacija-hrast-dr-popovic-cenovnik

  Milica Radovic
  27.05.2013 10:03

  Hvala na savetu za ultrazvuk dojke

  Zeljka Milovanov
  21.05.2013 10:24

  Milice, mislim da treba da uradis ultrazvuk dojke, na mamografiju se ide po preporuci lekara i ako imas preko 40 godina

  Milica Radovic
  08.05.2013 09:08

  Postovani, treba da uradim pregled grudi pa me interesuje da li je bolje da uradim ultrazvuk dojke ili mamografiju?? I u kojoj situaciji je manje zracenje? Hvala unapred

  Anonymous
  04.05.2013 01:31

  Sve pohvale za ovu ultrazvucnu ordinaciju!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Miric I.
  15.04.2013 09:35

  Koliko cesto sme da se radi ultrazvuk srca? Da li sme vise puta godisnje? Hvala, pozz

  Milan
  11.02.2013 02:59

  Cena za ultrazvuk srca kao i za sve ostale usluge mogu da se vide na njihovom sajtu, mislim da ih redovno azuriraju.. Znam samo da cena zavisi od toga da li se ultrazvuk srca radi u ordinaciji ili doktori licno dolaze na zeljenu adresu

  Jasna
  24.01.2013 12:11

  Imam osecaj da mi srce radi neravnomerno pa me interesuje da li je za to potrebno raditi ultrazvuk srca ili je mozda bolje da pre ultrazvuka odem na klasican pregled? Takodje me zanima koja je kod vas cena ultrazvucnog pregleda ?

  Gorica
  07.11.2012 11:34

  Da li je pametno raditi ultrazvuk stitine zlezde preko onih sajtova sa popustima ? Nisam sigurna da li oni to odradjuju kako treba jer je cena vrlo cesto smesna i plasim se da mi nesto ne odrade kako treba , a sa stistnom zlezdom se nije igrati.

  Tamara
  30.10.2012 11:16

  Koliko kosta ultrazvuk abdomena?Hvala na odgovoru

  Silvana
  31.08.2012 02:22

  Da li je stetno raditi vise puta u toku godine ultarzvuk abdomena ? Imala sam i ranije bolove u stomaku pa sam radila ultrazvuk stomaka (abdomena) i sada kada sam bila kod lekara izgleda da cu opet trebati da radim ultrazvuk pa me zanima da li je opasno raditi tako cesto ili nije problem ?

  Magdalena
  24.08.2012 12:34

  Imam problema sa stomakom od kad sam se vratila sa mora (vec 10 dana) . Simptomi koji mi se javljaju su: grc u stomaku i cesto idem u wc. Da li je potrebno da radim ultrazvuk abdomena ili je to samo prolazni stomacni virus ?

  Firme u blizini

  OrthoExpert specijalistička ortopedska ordinacija, Svetog Save 32/8, Vračar, Beograd
  Poliklinika UroMedica, Kneza Miloša 79/I, Beograd, Savski venac, Beograd
  Ordinacija Vitalis, Kralja Milutina 35/ll, Vračar, Beograd
  Plasticni i Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic, Koste Racina 16, Savski venac, Beograd
  Mobilna medicinska sestra, Milentija Popovića 32a, (lokal L-35), Novi Beograd, Beograd
  CITYMedik Dijagnostika, Milana Rakića 6-8, Zvezdara, Beograd
  Lensoptic lekarska ordinacija, Svetogorska 50, Stari grad, Beograd
  Etas Medica homeopatija, Šumatovačka 48/21, Vračar, Beograd
  Medisimo lekarska ordinacija, Senjačka 21, Savski venac, Beograd
  Idi na vrh strane