Dodaj firmu

Ultrazvuk male karlice Beograd

Ultrazvuk male karlice Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk male karlice Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk male karlice

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk male karlice

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk male karlice

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk male karlice Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk male karlice Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk male karlice Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk male karlice Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk male karlice Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk male karlice Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Ultrazvuk male karlice i abdomena se obično rade odjednom. Prilikom ovog pregleda moguće je videti jetru, žučnu kesu, žučne puteve, pankreas, oba bubrega, nadbubrega, slezinu, mokraćnu bešiku, prostatu kod muškaraca, jajnike i matericu kod žena, limfne žlezde, trbušnu tečnost, kao i velike krvne sudove trbuha i trbušne šupljine.

Ultrazvučni pregled male karlice kod žena

Organi male karlice kod žena su:

  • materica
  • jajnici
  • jajovodi
  • spoljne genitalije
  • regionalne limfne žlezde. 

Kako se radi ultrazvuk male karlice?

Postoje različite vrste kao i sadržaji pregleda. Najčešće se preporučuje pregled vaginalnom sondom, bez punjenja mokraćne bešike, izuzetno sa punom bešikom. Zatim, pregled preko spoljnih genitalija i međice, ako postoji razlog za to. I treći način, ukoliko je to neophodno, pregled kroz debelo crevo, sa ili bez prethodnog punjenja tečnošću.

Kako se pripremiti za ultrazvuk male karlice?

Dva dana uoči pregleda trebalo bi uzimati samo hranu koja se sastoji od čaja, dvopeka, prepečenog hleba, pečenog mesa, butera i pirinča. Sa druge strane, ne bi trebalo konzumirati slatko, šećer, jaja, povrće, gazirane sokove i mineralnu vodu.

Uz konsultaciju sa vašim lekarom, dan uoči pregleda, trebalo bi uzeti sredstvo za oslobađanje gasova iz digestivnog trakta, 8-10 sati pre pregleda ne bi trebalo uzimati tečnost, kafu, alkohol, cigarete. Na sam dan pregleda ne sme se jesti niti piti, a ukoliko je pregled u popodnevnim časovima, dozvoljeno je do 9 časova ujutru uzeti čaj sa dvopekom ili prepečenim hlebom.

Pregled male karlice – iskustva:

Ovaj pregled se obavlja zbog postavljanja indikacije za konzervativno ili operativno lečenje. Kod cista jajnika, na primer, potrebno je neposredno praćenje u kratkim vremenskim intervalima u odnosu na standardno preporučene. Drugačije promene, kao što su miomi materice, zahtevaju redovne kontrole i proveru njihovih krvnih sudova. 

Kada se preporučuju pregledi male karlice:

Preporučuju se redovni kontrolni pregledi u slučajevima kao što su: pojave simptoma, svakih šest meseci kod primene hormonske terapije, kod lečenja putem lekova ili hirurškim putem na tri ili četiri meseca, jednom godišnje u menopauzi. 

Ukoliko imate neredovno i neočekivano krvarenje pre i nakon menopauze, obavezan je pregled. Najčešći razlozi ovog krvarenja su određena benigna stanja kao što su polipi, atrofija i uvećanje sluznice materice. Ohrabrujuća vest je da je samo u 10% slučajeva uzrok karcinom. 

Ultrazvuk male karlice – cena pregleda:

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane