Dodaj firmu

“Senzorni kutak” Logopedsko-defektološki centar

Logopedsko-defektološki centar “Senzorni kutak” nalazi se u Zemunu. Kroz različite radionice poboljšava se svaki aspekt ličnosti deteta, bilo to govorno-jezički razvoj, kognitivni, motorički ili socijalni aspekt.
Pročitaj više

Milenka Verkića 7
Zemun, Beograd

LogoSKok centar za razvoj dece autizam

Centar za razvoj dece u Beogradu, koji se bavi logopedskim tretmanima, tretmanima reedukacije psihomotorike, prevencijom i procenom razvoja deteta
Pročitaj više

Todora Dukina 41/8
Voždovac, Beograd

Logospektra logopedski centar autizam

Logopedski centar na Novom Beogradu, bavi se ranom detekcijom i terapijom govorno-jezičkih smetnji kod dece, a posebno poremećajima iz spektra autizma, senzorne integracije, ADHD-a, disfazije, disleksije i drugih.
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 96, Lamela A, stan 4, naselje The One
Novi Beograd, Beograd

Defektološki centar Adapti autizam

Defektološka ordinacija u Beogradu sa uslugom patronaže na adresi. Defektološka procena i dijagnostika, rad sa decom sa smetnjama u razvoju, govoru, sa poremećajem pažnje, celebralnom paralizom i drugim razvojnim teškoćama.
Pročitaj više

Vojvodjanska 111
Novi Beograd, Beograd

Maja Pavlov Psihoterapeut Beograd

Životne promene, razvojne promene, partnerski ili bračni odnosi, odnos prema sebi i drugima, prepoznavanje i razumevanje emocija, kao i različite vrste zavisnosti (hrana, lekovi, supstance), sve je to pokriveno kvalitetnom psihoterapijom koja će Vam pomoći u prevazilaženju svakodnevnih i životnih izazova.
Pročitaj više

Mileševska 25
Vračar, Beograd

Logomedica

Logomedica je osnovana 2014. godine kako bi pružila pomoć i podršku svim osobama sa govorno-jezičkim smetnjama i poremećajima komunikacije. Mi smo jedina ustanova u Srbiji koja izrađuje i sprovodi individualni program ABA terapije za decu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž
Novi Beograd, Beograd

Centar za Psihologiju, Psihoterapiju i Edukaciju "Reverie"

Psihološko savetovališe Reverie pruža psihološku pomoć deci, mladima i odraslima sa ciljem promovisanja mentalnog zdravlja svakog pojedinca i društva u celini. Bavimo se i edukacijom organizacija, timova i grupa, kao i inhouse treninzima za korporacije, profesionalnom selekcijom kandidata za zapošljavanje
Pročitaj više

Svetogorska 18
Stari grad, Beograd

Autizam Moj Logoped

Privatni logopedski centar Moj Logoped na Banovom brdu, u Požeškoj 20 Vam nudi širok spektar usluga vezanih za prevenciju, dijagnostiku i tretmane poremećaja govora. Naš tim čine vrhunski stručnjaci, logopedi i psiholozi sa dugogodišnjim iskustvom
Pročitaj više

Požeška 20/10, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Autizam Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić" je naučna institucija koja se bavi ranim otkrivanjem, dijagnostikom i tretmanom dece sa oštećenim sluhom, patologijom govora, kao i poremećajima ponašanja i učenja. Dijagnozu postavljamo za 60 minuta
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 35
Stari grad, Beograd

Autizam Logopedski studio PRIČAONICA

Logopedski studio specijalizovan za sve vrste govorno-jezičkih razvojnih tegoba i izazova - dijagnostika, tretman i reedukacija
Pročitaj više

Samjuela Beketa 5a, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Autizam Logopedski centar Pričalica

Logopedski centar Pričalica pruža profesionalan logopedski tretman koji obuhvata intenzivnu stimulaciju govora, uz pomoć različitih vrsta aktivnosti. Naš rad zasniva se na primeni inovativnih metoda i individualnom pristupu svakom detetu
Pročitaj više

Rableova 19/II/16
Zvezdara, Beograd

Autizam Logopedski centar Kućica reči

Logopedski centar "Kućica reči" čini tim logopeda sa višegodišnjim iskustvom u radu sa različitim oblicima govorno-jezičke patologije kod dece.Pružamo kvalitetnu i stručnu terapijsku pomoć koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu u radu sa decom svih uzrasnih doba.
Pročitaj više

Generala Ljubomira Milića 6, naselje Stepa Stepanović
Voždovac, Beograd

Životna Sila Homeopatija

Udruženje homeopatije Životna Sila osnovano je sa ciljem da ljude informiše o Homeopatiji kao holističkom medicinskom sistemu prevencije i lečenja bolesti. Homeopatija je vrlo uspešna u izlečenju raznih hroničnih bolesti i pri akutnim stanjima.
Pročitaj više

Dalmatinska 27
Palilula, Beograd

Autizam Higia Logos

Logopedski centar Higia Logos posebnu pažnju u svom radu posvećuje autističnoj deci. Naš tim čine vrhunski stručnjaci koji sprovode senzorno-integracijski pristup, ali i druge savremene metode koje u tom razdoblju detetovog uzrasta daju najobuhvatnije rezultate
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Autizam Higia Logos logopedski centar

Higia Logos logopedski centar obavlja dijagnostiku i tretman svih poremećaja: glasa, govora, jezika, čitanja i pisanja kod dece. Pored desetogodišnjeg iskustva, naša glavna prednost je vrhunski tim stručnjaka koji u svom radu koristi savremene metode i tehnike
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

RELACIJE - centar za lični rast i razvoj autizam

Centar za lični razvoj u Beogradu bavi se različitim tipovima psihoterapije sa decom i odraslima kroz individualnu psihoterapiju, online terapiju, rad sa decom i roditeljima.
Pročitaj više

Ustanička 170v, ( TC Cosmos )
Zvezdara, Beograd

Autizam SILA GLASA Logoped

Logoped SILA GLASA sprovodi govorno-jezičku terapiju za decu i odrasle kod kojih se javljaju poteškoće u verbalnoj komunikaciji. Na osnovu dijagnostike stanja, uzrasta i profila pacijenta, izrađuje se detaljan plan terapije prilagođen individualnim potrebama osobe.
Pročitaj više

Mladena Mitrića 2a
Čukarica, Beograd

Autizam Govor i Jezik

Govor i Jezik logopedski centar nalazi se na Novom Beogradu i tretira govorno-jezičke poremećaje različite etiologije kod dece predškolskog i školskog uzrasta, omladine i odraslih. Pored logopeda, po potrebi u naš rad su uključeni i stručnjaci drugih profila
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 72, I sprat, stan 2
Novi Beograd, Beograd

Autizam Logopedilište

Posao logopeda je veoma širok i obuhvata čitavu lepezu poremećaja, smetnji ili kašnjenja u razvoju jezičkih veština, govora, čitanja, pisanja i komunikacije uopšte…
Pročitaj više

Omladinskih brigada 4 (I sprat, stan 2)
Novi Beograd, Beograd

Autizam je zapravo, razvojni poremećaj komunikacije, kao i socijalne interakcije. Javlja se u ranom detinjstvu i traje do kraja života. Osobe koje boluju od autizma imaju problem pri učenju, počevši od ranog usvajanja osnovnih navika pa sve do sticanja apstraktnih znanja i socijalnih veština.

Smetnje se najviše manifestuju u domenu komunikacije, u razumevanju i prihvatanju pravila i zahteva koje socijalne situacije postavljaju kao i usklađivanju sopstvenog ponašanja sa tim situacijama.

Autizam  kod dece

Potrebno je istaći da je svaka osoba sa autizmom jedinstvena, kao i njeno ponašanje. Većina dece sa autizmom je u nekim veštinama izrazito bolja nego u nekim drugim. One veštine i sposobnosti koje su slabije razvijene, po pravilu, više zaokupljaju našu pažnju, dok čak i one visoko razvijene, često ostaju neprimećene ili zanemarene. 

Bez obzira na sve, osobe sa autizmom imaju problema da svet oko sebe razumeju onako kako ga razume većina ljudi. To je jednostavno tako, iako ove osobe imaju različite sposobnosti, ovladanost veštinama i određenim znanjima. Kod autističnog deteta potreba za socijalnim kontaktom uvek postoji, bez obzira koliko kontakt sa njegovom okolinom može delovati neobično.

Autizam kod dece - iskustva

Roditelji su svesni da imaju „drugačije“ dete i zbog toga se često osećaju bespomoćno i usamljeno. Potrebno je da znate da se autizam javlja kod oko 20 do 60 dece na 10 000 rođenih. Učestalost autizma je ista u svim sredinama, bez obzira na rasnu, nacionalnu i etičku pripadnost, kao i socijalni i ekonomski status. Osobe koje imaju autizam su delovi svoje porodice, pa se tako može reći da ovaj problem zapravo utiče na oko 1% ukupnog svetskog stanovništva. 

Autizam kod dece  - uzrok

Mnogi roditelji misle da su oni krivi što njihovo dete boluje od autizma. Potrebno je da znate da – vi niste krivi. Na pitanje o uzroku autizma, nauka još nije dala precizan odgovor. Ono što se sasvim sigurno zna, jeste da faktori sredine nisu uzrok ovog poremećaja. Roditelji autistične dece ni na koji način nisu mogli uticati da se ovo oboljenje javi kod njihovog deteta, i ti ljudi se ni po čemu ne razlikuju od roditelja koji imaju sasvim zdravu decu. 

Neka savremena istraživanja ukazuju na organske uzročnike, ali je sve to u fazi naučnih ispitivanja.

Autizam kod dece – kako se leči?

Ovaj poremećaj, nažalost, ne leči se, ali se na probleme iz autističnog sprektra može uticati. Najpre je bitno pravovremeno uspostaviti dijagnozu, tretman zasnovati na potrebama deteta, određenim primerenim postupcima i metodama uključiti dete u prirodno okruženje vršnjaka. Veoma je važno razumeti autistično dete – njegove napore da razume i kontroliše svet oko sebe, koji je za njega nepredvidiv, zbunjujući i odbacujući, tako svom detetu možete postepeno pomoći da bolje shvati svoju okolinu i prilagodi svoje ponašanje spoljašnjim okolnostima i očekivanjima.

Bitno je naglasiti da sva deca sa autizmom mogu da uče. Najpre od roditelja, a učenje samopomoći i sticanje osnovnih navika, od velike je važnosti sa razvoj autističnog deteta. Program edukacije mora biti individualno prilagođen, da bi dete optimalno razvijalo svoje komunikativne, socijalne, saznajne i sve druge veštine.

Autizam – dijagnostika – cena

Pregled pedijatra od 4000 do 4200 dinara za prvu posetu, kontrolni pregled 2500 dinara.

Pregled i konsultacije, saveti psihologa, od 2000 do 5000 dinara.

Pregled defektologa, od 4000 do 4200 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane