Dodaj firmu

Bradikardija HERZ MEDIKA

Specijalistička ordinacija Herz Medika nalazi se u jednom od najlepših delova Beograda, na Vračaru, u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save.
Pročitaj više

Ohridska 18 (nov naziv Brane Crnčevića 18)
Vračar, Beograd

Bradikardija Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Bradikardija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Bradikardija Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

Bradikardija SD Medic Life internistička ordinacija

Internistička specijalstička ordinacija na Vračaru, nudi specijalističke preglede i pakete, kao i ultrazvučnu dijagnostiku, postkovid lečenje kao i kućne posete.
Pročitaj više

Patrijarha Varnave 20
Vračar, Beograd

Bradikardija Neurokard ordinacija

Neurokard je internistička i kardiološka ordinacija u Beogradu specijalizovana za kardiološka i neurološka oboljenja
Pročitaj više

Antifašističke borbe 9
Novi Beograd, Beograd

Gracia Medika - Kardiologija

U “Gracia Medika” poliklinici u centru Beograda dostupni su Vam najtraženiji kardiološki pregedi koje obavlja specijalista kardiologije.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kardiološka Ordinacija Dr Nikčević

Kardiološka ordinacija dr Nikčević nalazi se na Zvezdari, u Gvozdićevoj 13. Nudimo širok spektar kardioloških usluga, a poseban akcenat stavljamo na procenu za ugradnju pejsmejkera, njegovu kontrolu i eventualnu korekciju terapije.
Pročitaj više

Gvozdićeva 13
Zvezdara, Beograd

Bradikardija Balkan Medic

Na uglu ulica Rige od Fere i Strahinjića Bana nalazi se savremeno opremljeni Balkan Medic dijagnostički centar. Nudimo usluge interne medicine po najpovoljnijim cenama.
Pročitaj više

Rige od Fere 22
Stari grad, Beograd

Balkan Medic Dijagnostički Centar

Balkan Medic je savremeni dijagnostički centar u srcu Dorćola, na Starom Gradu. Nudimo sledeće vrste usluga: ultrazvučnu dijagnostiku, kardiologiju, endokrinologiju, opšti lekarski i internistički pregled i preventivni kardiološki i internis...
Pročitaj više

Rige od Fere 22
Stari grad, Beograd

Bradikardija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Sirius Medical specijalna bolnica za interne bolesti i palijativnu medicinu

Specijalna bolnica Sirius Medical pruža palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata po najvišim svetskim standardima. Vrhunski tim stručnjaka i moderno opremljen prostor garantuju stručnu pomoć i kvalitetnu negu, čak i pacijentima sa uzn...
Pročitaj više

Zage Malivuk 19k
Palilula, Beograd

Bradikardija Nefron

Internistička ordinacija Nefron nalazi se na opštini Voždovac u Beogradu i pruža usluge iz sledećih oblasti: interna medicina, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, ultrazvuk, ekg, kolor dopler
Pročitaj više

Bulevar JNA 81, Jajinci
Voždovac, Beograd

Bradikardija je suprotnost od tahikardije. Dok je tahikardija snažno i brzo lupanje srca, odnosno iznad 100 otkucaja u minuti, bradikardija bi bila stanje pri kome vaše srce kuca sporije od 60, odnosno 50 udaraca u minuti. Normalan rad srca je od 60 do 100 otkucaja u šezdeset sekundi. To je dovoljno da bi kiseonik došao do vitalnih organa. 

Broj otkucaja srca manji od 60 u minuti je normalan kada spavamo, ili kod dobro utreniranih sportista. Važno je ovde napomenuti da ako bradikardija ne uzrokuje tegobe, nije potrebna nikakva terapija.

Bradikardija – simptomi

U slučaju da je broj otkucaja srca manji od 60 u minuti, mogu se javiti tegobe zbog smanjenog protoka krvi kroz vitalne organe. Ono što možete osećati je nesvestica, umor, iscrpljenost, pritisak u grudnom košu, poremećaj sna, konfuzija.

Bradikardija – uzroci

Najčešći uzrok bradikardije je disfunkcija sinusnog čvora, pa se takvo stanje naziva bolest sinusnog čvora. Ovo stanje se najčešće javlja kod starije populacije, i kod takvih ljudi se broj otkucaja pri naporu ne povisi adekvatno, pa je potrebno uraditi test opterećenja srca, a lečenje je uglavnom ugradnja pejsmejkera.

Može se dogoditi i da srce stane na nekoliko sekundi. U slučaju da je zastoj duži od 3 sekunde, ugrađuje se permanentni pejsmejker. 

Postoji i smenjivanje tahikardije i bradikardije. Lekovi koji se koriste za tahikardiju mogu pogoršati bradikardiju, tako da je rešenje ugradnja pejsmejkera koji bradikardiju drži pod kontrolom, a tahikardija se leči lekovima.

Bradikardija – faktori rizika

Jedan od faktora rizika je hipotireoza, odnosno, usporen rad štitne žlezde, zatim, srčane bolesti, reumatološke bolesti, lekovi poput beta blokatora na primer; razlog za pojavu bradikardije je i poremećaj elektrolita, odnosno kalijuma, natrijuma, kalcijuma; i na kraju, jednostavno – starenje organizma.

Bradikardija – lečenje bolesti srca

Ukoliko nemate simptome bolesti, dovoljno je odlaziti na povremene kontrole kod lekara, uraditi EKG i Holter EKG-a.

Ono što je najvažnije, jeste lečiti osnovnu bolest koja je uzrok bradikardije, kao što je hipotireoza, apneja u snu (prestanak disanja u snu), poremećaj elektrolita i slično. 

Kao što smo naveli, jedan od uspešnih načina lečenja ove bolesti srca jeste ugradnja pejsmejkera.

Bradikardija – lečenje – cena

Pregled kod kardiologa, potrebno je izdvojiti između 3500 i 5000 dinara.

Ergometrija, test opterećenja srca, cene u rasponu od 2500 do 10800 dinara.

Holter EKG cena: 24 časa – potrebno je izdvojiti od 2500 do 3000 dinara, a za holter EKG 48 časova,  u proseku oko 5000 dinara.

Ultrazvuk srca, potrebno je izdvojiti za ovaj pregled od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane