Dodaj firmu

Alergija na polen Beograd

MSV Medica internistička ordinacija alergija na prasinu

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija alergija na polen

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja alergija na polen

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Alergija na polen Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Alergija na polen Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Alergija na polen je problem koji muci mnoge. Verovatno svi jedva dočekamo kraj duge i hladne zime, međutim, postoje ljudi koji su alergični na polen, i kada krajem februara počne sezona cvetanja drveća, kod njih se javljaju neprijatni simptomi, kao što su crveni, otečeni kapci, kijavica i umor. 

Alergija na polen – simptomi

Polenska alergija liči na najobičniju kijavicu, sa svima nama dobro poznatim simptomima, kao što su zapušen nos, curenje nosa, kijanje. Međutim, ako ovi simptomi potraju ili se javljaju uvek u istom periodu godine ili u istovetnim okolnostima, i pri tome su praćeni svrabom u nosu i očima, suzenjem očiju, tada se radi o alergijskoj kijavici i alergijskom konjuktivitisu.

Alegija na polen – iskustva

Ovakva reakcija organizma, po pravilu nije opasna, ali je sasvim dovoljna da vam pokvari uživanje u prvim danima proleća. Simptomi su neprijatni i narušavaju vaš uobičajeni kvalitet života. Mogli biste se ozbiljno zabrinuti jedino u slučaju kada bi ovakva alergija prerasla u alergijsku astmu.

Alergije najčešće izazivaju polen leske, jove, topole, vrbe, belog jasena i breze. Alergija je zapravo stanje, u kome postoji pojačana reaktivnost imunog sistema, usled čega se mogu javiti razni poremećaji. Na primer, na koži, vidljivim sluzokožama, crevnoj sluzokoži ili sluzokoži disajnih puteva. Ono što je zabrinjavajuće, jeste da sve ove pojave mogu biti veoma blage, ali i ozbiljne i dramatične, kao što je stanje anafilaktičkog šoka, koji često dovodi do smrtnog ishoda. 

Polen drveta, prisutan je od februara do maja, polen trave – od maja do jula, a zeljastih biljaka, od jula do oktobra. Međutim, dobra vest je da čovek nije alergičan na sve vrste polena. Upravo iz tog razloga je važno i neophodno uraditi alergo-testove da bi se identifikovali alergeni koji izazivaju tegobe kod vas.

Alergija na polen – lečenje

Kada je koncentracija alergena visoka, pacijentima se preporučuje da uzimaju lekove koji će smanjiti ili sprečiti alergijske reakcije organizma. Potrebno je znati, da lekovi ne leče samo bolest, već njene manifestacije, koje nastaju u kontaktu sa alergenom, ili ispravnije rečeno – dovode samo do poboljšanja trenutnog stanja. 

Protiv polenske kijavice, pomoći će vam lekovi antihistaminici, koji mogu biti u obliku tableta, kapi za nos i kapi za oči. Spomenimo kortizon, koji ima jače dejstvo od antihistaminika, ali u većini slučajeva, on ima i izraženija neželjena dejstva. Postoje sprejevi za nos i kapi za oči sa kortizonom. U dogovoru sa vašim lekarom, probaćete različite aktivne supstance i lekove, dok se ne pronađe preparat koji vama najviše pomaže.

Alergo-testovi – cena

Za ovaj test prosečna cena se kreće u rasponu od 1700 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane