Dodaj firmu

Ultrazvuk testisa Beograd

Ultrazvuk testisa Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk testisa Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk testisa

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk testisa

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk testisa Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk testisa Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk testisa Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk testisa Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk testisa Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk testisa Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Ultrazvuk testisa često se koristi prilikom dijagnostike u urologiji a radi ispitivanja bubrega, mokraćne bešike, prostate, penisa i testisa. Kod fizikalnog pregleda genitalnih organa muškarca, ultrazvuk testisa je zapravo nastavak dijagnostike. Pošto su anatomski testisi lokalizovani odmah ispod kože, to dozvoljava da se ultrazvučno ispitivanje radi uz pomoć visoko frekventnih sondi, koje proizvode sliku odlične rezolucije. 

Kada se radi ultrazvuk testisa?

Ukoliko imate neke od dolenavedenih simptoma, trebalo bi da uradite ovaj pregled:

  • Impotencija
  • Bračni sterilitet
  • Zapaljenski procesi
  • Bol
  • Prisustvo krvi u spermi
  • Povrede
  • Otok ili druge promene testisa i penisa, tumor
  • Sve ostale subjektivne tegobe

Za ultrazvučni pregled testisa nije potrebno posebno se pripremati.

Rak testisa

Dobra vest za početak jeste, da se ovaj oblik karcinoma veoma retko javlja, odnosno, statistike kažu da oboli 9 od 100 000 muškaraca. Preživljavanje bolesnika sa tumorima testisa se značajno popravilo poslednjih godina. Kod muškarca kome je dijagnostikovan maligni tumor testisa, najpre se radi operacija, a potom hemoterapija. Najveća povezanost sa nastankom tumora jeste nespušteni testis. Operacija kojom se spuštaju testisi u skrotume ne umanjuje maligni potencijal, ali se na ovaj način omogućava ispitivanje i lakše otkrivanje tumora. Faktori kao što su trauma i infekcija koja dovodi do atrofije testisa može biti u vezi sa pojavom raka. 

Tumor testisa – ultrazvuk

Ultrazvučna dijagnostika je značajno promenila mogućnost dijagnoze ove bolesti. Ono što pacijenti koji se javljaju osećaju, jeste bezbolna tvrdina u testisu. Urolog koji pregleda ovakvog pacijenta mogao bi, iz određenih razloga, biti u nedoumici, a kada se uradi ultrazvuk testisa, dileme više nema, jer se promene jasno vide. 

Ultrazvuk testisa – kako se radi?

Za ultrazvučni pregled testisa koristi se linearna sonda i može se otkriti i postojanje promene u ovojnicama testisa, kao što je vodena kila ili prošireni venski splet. Pored ovog pregleda, potrebno je uraditi i ultrazvuk abdomena, jer je moguće da tumor testisa metastazira. 

Ulrazvuk testisa je takođe bitan posle njihove povrede, radi dijagnostike i praćenja regresije hematoma testisa. Ciste se takođe mogu pratiti godinama u skrotumu pacijenata, međutim, one najčešće ne pokazuju sklonost ka razvitku u tumore.

Akutni skrotum je naziv za iznenadno nastali bol u skrotumu (kožna kesa u kojoj su smešteni testisi). Razlozi za nastanak ovog bola mogu biti različiti, ali vaše nedoumice biće otklonjene ultrazvučnom dijagnostikom.

Ultrazvuk testisa iskustva

Ova dijagnostička procedura se lako izvodi, pacijenti je veoma dobro podnose, nema zračenja, nikakvih štetnih efekata i neželjenih posledica, bezbolna je i neinvazivna (bezopasna). 

Ultrazvuk testisa cene

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 4500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije za ultrazvuk testisa predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane