Dodaj firmu

Alergija na ambroziju Beograd

MSV Medica internistička ordinacija alergija na ambroziju

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija alergija na ambroziju

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja aergija na ambroziju

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Alergija na ambroziju Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Alergija na ambroziju Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Alergija na ambroziju je nesto o cemu se poslednjih godina dosta piše. Ako nemate ovu tegobu, verovatno vam je sve to pomalo dosadilo, međutim, ukoliko je pokraj vas neko ko kašlje, kija i guši se zbog ambrozije, verovatno ćete promeniti mišljenje. 

Alergija na ambroziju je pre svega snažna reakcija na prisustvo faktora koje telo doživljava kao potencijalnu opasnost, čak i onda kada oni to objektivno nisu i tada imunološki sistem pokreće antitela sa ciljem da neutrališe neprijatelja. 

Šta je ambrozija?

Kada već toliko slušamo o ambroziji, red je da demistifikujemo ovu čudnu biljku čiji polen izaziva tolike probleme mnogim ljudima. Ambrozija je jednogodišnja korovska biljka, cveta u kasno leto i ranu jesen, a proizvodi veliku količinu polena, jednog od najjačih alergena iz vazduha. Zbog svog specifičnog oblika i hemijskog sastava, polenova zrna lako se zalepe za sluzokožu gornjih disajnih puteva i na taj način kod preosetljivih osoba nastaje alergijska reakcija.

Simptomi alergije na ambroziju 

Kao što smo naveli, krajem avgusta i početkom septembra počinje cvetanje ambrozije, a samim tim povećava se i broj osoba koje imaju neprijatne simptome alergije na polen ove biljke. Prema nekim istraživanjima, smatra se da čak 10% populacije ima alergijsku reakciju na ambroziju. 

Simptomi su različiti, ali uglavnom su to kijanje, obilno slivanje sekreta iz nosa, svrab i otežano disanje kroz nos koje traje čitave sezone, kao i suzenje i peckanje očiju. Možete osećati bol u grudima, imati suvi kašalj, koji može biti posledica bronhoopstrukcije. Sve ovo može ugroziti vaš svakodnevni život, i najjednostavnije aktivnosti kao što su ishrana i normalan san.

Pored respiratornih tegoba, javljaju se i promene na koži, u vidu crvenih pečata i svraba, mogu nastati i problemi sa varenjem, koji su praćeni povraćanjem i dijarejom. 

Lečenje alergije na ambroziju

Savremeni principi lečenja alergijske bolesti stavljaju akcenat na primenu lekova koji ne maskiraju simptome alergije, već deluju protivupalno, a sve to iz razloga što u osnovi alergije leži poseban imunološki upalni proces.

U olakšavanju tegoba i sprečavanju težih manifestacija alergije na ambroziju, najbolja je kombinacija preventivnih mera i lekova – antihistaminika. U terapijske svrhe mogu se koristiti i preparati na bazi polena pomoću kojih se telo postepeno navikava na alergen. Pored toga, preporučuje se i imunoterapija, odnosno postupak za smanjenje preosetljivosti na određenu supstancu.

Alergija na ambroziju – prevencija

Neke od mera opreza koje možete preduzeti su da ne boravite na otvorenom prostoru u prepodnevnim satima, jer je tada koncentracija polena najveća, te da zatvorite prozore na kući ili automobilu. Poželjno je što češće tuširanje, pranje kose i presvlačenje, kako bi se izbeglo širenje zaostalih čestica polena po vašoj kući. Polen se lako lepi za mokre tkanine, pa se preporučuje sušenje posteljine u zatvorenom prostoru. Ukoliko želite dugu šetnju, sebi je možete priuštiti posle kiše, jer je tada koncentracija polena u vazduhu najmanja. 

Alergo test cena

Cene se kreću u rasponu od 1700 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane