Dodaj firmu

MSV Medica internistička ordinacija alergija na prasinu

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija alergija na prasinu

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja alergija na prasinu

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Beograd

Alergija na prašinu Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01. 04. 2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Alergija na prašinu Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Alergija na prasinu je jos jedna nezgodna alergija. Kada govorimo o alergiji na prašinu, tu se misli na kućnu prašinu. Koliko ćete prašine imati u kući, bez obzira na svoju urednost, zavisi od mnogih faktora, kao što su na primer, mesto gde živite (okruženi zelenilom, ili vam prozori “gledaju“ na prometnu saobraćajnicu), tip nameštaja koji imate (recimo, mikrofiber ili eko-koža), da li imate kućne ljubimce i još od mnogo stvari.

Iznenadićete se sada, kada vam kažemo šta sve može samo jedan komadić prašine da sadrži – deliće kože čoveka, peruti životinja, delove tkanine ili vlakana, komadiće hrane, kao i bakterije, gljivice i grinje. 

Alergija na prašinu kod dece

Kada vam neko kaže reč prašina, vi odmah pomislite na neželjene sive naslage na podu, delovima nameštaja, raznim uređajima... Ali, većina ljudi je zapravo alergična na grinje, koje su najčešći uzrok alergijskog rinitisa i simptoma astme, koji se obično javljaju kod dece i to tokom čitave godine. 

Napomenućemo da najviše prašine zapravo, ima na tepisima, zavesama, prekrivačima za krevete, kao i na nameštaju, a naročito ako je tapaciran. 

Alergija na prašinu – simptomi

Kao što smo naveli u tekstu iznad, najčešće se javlja alergijski rinitis, a ovo oboljenje se manifestuje kijanjem, curenjem i svrabom nosa, nos može biti i zapušen, a možete imati i crvenilo i svrab očiju. Međutim, simptomi mogu biti i teži od opisanih, vrlo slični astmi, te možete osećati kašalj, otežano disanje, zviždanje pluća. 

Alergija na prašinu – alergo-test

Simptomi alergije na prašinu slični su znacima prehlade, pa ako već duže vremena kijate i imate zapušen nos, vreme je da posetite svog lekara, koji će vam verovatno preporučiti da uradite alergo-testove. 

Alergija na prašinu – lečenje

Ova vrsta alergije, u dogovoru sa vašim lekarom, biće lečena kao i sve druge alergije, znači lekovima koji će vam biti prepisani i imunoterapijom. Međutim, u lečenju alergije na prašinu, zapravo prevencija ima najveći značaj, tako da morate striktno izbegavati izazivače, odnosno, prašinu i grinje. 

 Veoma je važno kontrolisanje prašine u domaćinstvu, kao i pranje posteljine i prekrivača na visokim temperaturama. Zaštitne vakuum vreće za odeću koju ne nosite, takođe će doprineti odbrani od prašine i grinja. Redovno čistite filtere od klime, uklonite sve sakupljače prašine, kao što su razni ukrasi i figurice, a knjige držite u zatvorenim policama.

Alergo test cena

Potrebno je izdvojiti od 1700 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane