Dodaj firmu

Sistematski pregled Beograd

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja sistematski pregled

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Sistematski pregled Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija sistematski pregled

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Sistematski pregled Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Sistematski pregled Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Sistematski pregled Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Svi se sećamo, u srednjoj školi, kada nas obavesti razredni starešina da je sutra zakazan sistematski pregled za naše odeljenje, ali mora da nas „bocne“, pa doda: „Nemojte da neko dođe neistuširan!“

To su neke drage anegdote iz školskih klupa svakog od nas, ali dalje kroz život očekuje nas još dosta lekarskih pregleda kojima se utvrđuje kompletno zdravstveno stanje našeg organizma.

Zašto se obavlja sistematski pregled?

Svi znamo u kakvom vremenu živimo. Doba je elektronske komunikacije, kada ljudi pored toga što veći deo dana provode ispred monitora kompjutera, nastavljaju u istom ritmu i kada dođu kući. Takav način života je sedeći, sa malo ili nimalo fizičke aktivnosti.

Uz to, veliki deo populacije, usled brzog tempa života i gomile obaveza, nema vremena da pripremi kvalitetan i zdrav obrok, pa se hrani u fast food-ovima i pekarama. 

Treća stvar u ovom crnom nizu jeste stres, koji je verovatno ubica br. 1 i glavni okidač za mnogo bolesti. A svi znamo da se stres stvara kada nemamo dovoljno vremena za opuštanje jer imamo breme obaveza nad glavom...

I na četvrtom mestu mogu biti štetne navike, kao što je konzumiranje cigareta i alkoholnih pića...

Kada se saberu svi ovi faktori, sedeći način života, gojaznost, stres i pušenje, dobijamo jednu ne tako veselu sliku. Ako tako živite, vama su više nego potrebni redovni sistematski pregledi.

U čemu je smisao redovnih sistematskih pregleda?

Svi znamo da je kod očuvanja zdravlja najvažnije da se eventualna bolest otkrije na vreme. Ma koliko zloćudna ona bila, ako se pravovremeno reaguje, u najranijoj fazi, to često može značiti i ozdravljenje, odnosno izbegavanje fatalnog scenarija.

Dakle, preventiva je osnovna suština sistematskih pregleda, koji daju uvid u stanje našeg organizma i beleže sve eventualne promene. 

Koliko često se obavljaju sistematski pregledi?

Obično je dovoljno jednom godišnje obaviti redovan sistematski pregled, osim u slučaju kada vaš lekar zaključi drugačije.

Vrste sistematskih pregleda

Kao što vidimo, rana dijagnostika omogućava pravovremeno i uspešno lečenje. Uvid u svoje zdravstveno stanje možete dobiti u jednom danu, zahvaljujući lekarima odabrane poliklinike ili doma zdravlja. 

Sam program sistematskog pregleda može biti i širi, u zavisnosti od pola pacijenta, samog zdravstvenog stanja, porodične zdravstvene istorije, vrste posla koji obavljate, ali i u zavisnosti od vaših navika, kao što su pušenje, konzumiranje alkohola ili nedovoljna fizička aktivnost...

U tom smislu razlikujemo sistematske preglede za žene, muškarce, individualizovane preglede, menadžerski program. 

Takođe, spomenimo i sistematske preglede za kompanije, pa u tom smislu postoje prethodni pregledi zaposlenih, periodični pregledi zaposlenih, menadžerski program.

Sistematski pregled – iskustva

Kada je reč o sistematskom pregledu za žene, pored osnovnih analiza kao što su laboratorija, odnosno analize krvi i urina, EKG, spirometrija, ultrazvučni pregled abdomena, i pregled lekara sa završnim mišljenjem, potrebno je da urade i pregled kod ginekologa, ginekološki ultrazvuk, Papanikolau test i određivanje grupe vaginalnog sekreta, ultrazvuk dojki ili mamografiju. Nakon 50. godine savetuje se i pregled debelog creva.

Pri sistematskom pregledu za muškarce, savetuje se, posle 50. godine života i redovna godišnja kontrola tumorskih markera za prostatu. Kao i ženama, u ovom dobu se preporučuje pregled debelog creva, odnosno kolonoskopija.

Za ljude koji rade mnogo i pri tome stresne poslove, osmišljen je poseban sistematski pregled koji pored osnovnih analiza obuhvata i pregled oftalmologa, ultrazvuk srca sa dopplerom, ergometriju ili test opterećenja srca.

Sistematski pregled – cena:

Cene sistematskih pregleda se kreću od 5500 dinara, preko 9500 dinara za prošireni individualni program, sve do 15000 dinara u proseku za sistematske preglede za menadžere. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije, poliklinike i domove zdravlja ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane