Dodaj firmu

Davanje infuzije Beograd

MoM privatna patronaža davanje infuzije

Patronažna služba u Beogradu koja se bavi negom teško pokretnih, nepokretnih i starih pacijenata kao i negom porodilja
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Brižna Sestra kućna nega davanje infuzije

Pomoć starim i bolesnim licima, kućna nega i medicinske usluge u saradnji sa privatnim klinikama i laboratorijama u Beogradu
Pročitaj više

Igora Vasiljeva 6
Palilula, Beograd

Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija davanje infuzije

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja davanje infuzije

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Davanje infuzije Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Medisimo lekarska ordinacija

U lekarskoj ordinaciji Medisimo Clinic na Savskom Vencu, možete doći na tretman vitaminske infuzije kada se osećte isrpljeno, umorno ili ste dehidrirani i bezvoljni.
Pročitaj više

Senjačka 21
Savski venac, Beograd

Davanje infuzije Gracia Medika

Pregledi opšte medicine u cilju pravilne dijagnoze i prevencije i usmeravanje pacijanata kod specjalista u renomiranoj klinici “Gracia Medika” u Beogradu.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Davanje infuzije Mobilna medicinska sestra

Ambulanta Mobilna medicinska sestra je pravo rešenje uvek kada Vam je potrebna profesionalna zdravstvena nega beba, dece, odraslih, starih i bolesnih lica. Dodatna pogodnost je usluga pomoći u kući koja ne mora biti uslovljena medicinskom potrebom.
Pročitaj više

Milentija Popovića 32a, (lokal L-35)
Novi Beograd, Beograd

Ambulanta za zdravstvenu negu ZIMMEDIK

Zdravstvena nega, usluge patronažne službe na teritoriji Beograda. Medicinsko-tehničke usluge i davanje parenteralne terapije.
Pročitaj više

Beogradska 5
Zemun, Beograd

Kucna nega Safe medic davanje infuzije

Kućna nega, medicinske usluge kod kuće, patronaža, davanje infuzije, Dogovorena nega nekoliko puta nedeljeno ili mesečno na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 87
Zvezdara, Beograd

Davanje infuzije Minute Nurse

Kućna nega starih i bolesnih lica. Kompletne usluge stručnog medicinskog osoblja, kao i negovatelja, od pripreme obroka, nabavke, održavanja higijene, organizacije pregleda i prevoz do ustanove , davanja terapije, pa sve do socijalnih i društvenih aktivnosti.
Pročitaj više

Rade Končara 18
Voždovac, Beograd

Ponekad se čovek iz mnogo razloga, može osećati fizički loše i iscrpljeno. U takvim situacijama, davanje infuzije moze biti resenje, zbog toga što to predstavlja veoma brz način da se osobi pomogne, da ona živne, i da oseti momentalno olakšanje.

Davanje infuzije postupak

Infuzija se daje na tačno određen način i od tih pravila se ne sme odstupati. Nalog za davanje infuzije mora izdati nadležni lekar, a zanimljivo je da ovu vrstu pomoći ponekad primaju i zdravi ljudi. Infuzija je tečni rastvor, i on u sebi sadrži tačno propisane vrednosti određenih supstanci. Ove supstance služe da pomognu čoveku koji se ne nalazi u normalnom stanju da se u uobičajeno zdravstveno stanje vrati.

Infuzija se daje intravenozno i to tako što se postavi braunila ili kanila, pa se tako tečni rastvor ubrizgava u organizam.

Davanje infuzije u kućnim uslovima

Supstance koje se nalaze u standardnom rastvoru su soli (natrijum hlorid), šećeri i to može da bude dekstroza ili glukoza, minerali ili elektroliti, vitamini. Proces davanja infuzije se smatra rutinskim i nije zahtevan, ali bez obzira na to, nužno je i obavezno da infuziju da stručno medicinsko osoblje. Razlog je taj što bi moglo doći do neželjenih posledica ako bi se infuzija nepravilno uvodila, jer je infuzijska oprema u direktnom kontaktu sa krvotokom, venama i kožom.

Privatno davanje infuzije

Ponekad pacijenti nisu u stanju i mogućnosti da dođu sami do medicinske ustanove, i zbog toga je potrebno da im se infuzija uvede u kućnim uslovima. Medicinsko osoblje vodi računa o tome da pakovanje rastvora infuzije bude sasvim sterilno, odnosno, ne sme da ima bilo kakva oštećenja, promenu boje, kao i strukture.

Osim toga, i sav ostali pribor mora da bude sterilan, dakle, igle, flasteri, kanile, braunile, i sl.

Subkutano davanje infuzije

Subkutano davanje lekova, znači njihovo ubrizgavanje direktno pod kožu. Za ovaj postupak se koriste posebne brizgalice i igle.

Davanje infuzije iskustva

Infuzija zaista može da pruži veliko olakšanje, onda kada se čovek oseća dosta loše. Smisao davanja infuzije je nadoknada elektrolita ili tečnosti. Od davanja injekcije, infuzija se razlikuje po tome što se daje intravenozno, tako da rastvor ulazi direktno u krvotok. Sve se to odigrava ravnomerno i na duži period vremena.

Bolesna osoba oseća poboljšanje svog stanja u vrlo kratkom roku, zato što je organizam primio hranljive materije koje su mu bile neophodne. Infuzija se daje u raznim stanjima, kao što je na primer, dehidratacija, kod pada imuniteta, hroničnih ili akutnih bakterijskih i virusnih infekcija, kod iscrpljenosti, stanja stresa, hroničnog umora, kod poremećaja probave, jakih i upornih migrena, alergija, kada osoba ima dugotrajnu temperaturu, kada je nakon hemoterapija potrebna detoksikacija, kod anemije, kod kombinacija sa određenim lekovima iz razloga da bi oni brže ušli u krvotok...

Davanje infuzije cena

Cena davanja infuzije je u proseku oko 3000 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane