Dodaj firmu

Pulmo Centar lekarska ordinacija išijas

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Fizio Inlocco išijas

Fizikalna terapija u cilju oporavka vašeg tela kroz elektroterapiju, magnetoterapiju, ultrazvulnu terapiju i druge u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 73
Palilula, Beograd

Išijas Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Išijas Gracia Medika - Fizikalna terapija

Jedna od najstarijih terapija i grana medicine Fizikalna terapija prisutna je i u našoj poliklinici „Gracia Medika“. Uz pomoć električne, magnetne, svetlosne energije lečimo veliki broj sportskih povreda i tar Kineziterapija - Gracia Medika.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Išijas Ambulanta za fizikalnu terapiju UniFizio

UniFizio ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju nudi kompletnu uslugu fizikalne terapije u prijatnom i komfornom ambijentu
Pročitaj više

Jurija Gagarina 36đ
Novi Beograd, Beograd

Išijas Fizikalna medicina Intermed Plus

Fizikalna medicina Intermed Plus poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju bolnih sindroma u reumatologiji i neurologiji, sportskih povreda, posttraumatskih i postoperativnih stanja. U terapiji koristimo oprobane rehabilitacione tehnike: laser, ultrazvuk, TENS, IFS struje
Pročitaj više

Bežanijska 43
Zemun, Beograd

Fizikalna terapija Fizikus

Fizikalna terapija Fizikus svojim radom pokriva oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka iz pomenutih oblasti koji nastoji da Vam pruži najviši vid adekvatne medicinske pomoći.
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Fizioterapeutska ambulanta Vasić

Fizioterapeutska ambulanta Vasić se nalazi na adresi Pariske komune 6, Beograd.
Pročitaj više

Pariske komune 6
Novi Beograd, Beograd

Corpore Sano centar za rehabilitaciju

U centru Corpore Sano u Beogradu profesonalni fizijatri ispravljaju najčešće deformitete kičmenog stuba i nogu.
Pročitaj više

Dalamtinska 70b
Palilula, Beograd

Fizikalna terapija Fiziokinezis

Ukoliko Vas muči bol u leđima ili sportske povrede, fizikalna terapija Fiziokinezis je pravi izbor za Vas. U moderno opremljenom prostoru na Vračaru, dočekaće Vas iskusni fizioterapeuti koji primenjuju najsavremenije rehabilitacione tehnike i opremu
Pročitaj više

Kornelija Stankovića 21
Vračar, Beograd

Išijas je bol koji se pojavljuje u donjem delu leđa i osetilo ga je mnogo ljudi. U daljem tekstu ćemo objasniti preciznije kakvo je to oboljenje, kako da prepoznate simptome, kako da lečite ovaj neprijatan bol... Nastavite sa čitanjem.

Šta je išijas?

Dakle, išijas nastaje tako što se nagnječi jedan od pet kičmenih korenova živaca, a oni svi zajedno čine išijadični živac.

Išijas simptomi

Osoba može da oseća bol u lumbalnom delu leđa, ali se on proteže duž noge, sve do stopala, a oseća se i u zadnjici. Primera radi, išijas se često javlja kod žena koje se nalaze u drugom stanju, iz razloga što je njihova kičma opterećena.

Išijalgija

Glavni razlog zbog koga se išijalgija javlja jeste prirodno starenje organizma, usled koga se javljaju degenerativne promene na međupršljenskim diskusima. Primera radi, okidač za pojavu išijasa može da bude neki neprirodan, nagli pokret, ili dizanje većeg tereta na nepravilan način.

U tim slučajevima, dolazi do pucanja prstena diskusa, i tada on počne da pritiska određeni kičmeni koren.

Išijas toplo ili hladno?

Na početku, možete da osetite olakšanje kada stavite hladne obloge. Njih postavljate na bolom zahvaćeno područje i to ponavljate nekoliko puta dnevno po dvadeset minuta. Nakon ovog početka lečenja, može da se pređe na tople obloge, i to se obično dešava posle dva do tri dana. Ako se bol i dalje nastavi, vi možete da probate da naizmenično koristite i tople i hladne obloge.

Išijas bol

Bol možemo da podelimo na akutni, subakutni i hronični, a to zavisi od dužine njegovog trajanja. Na primer, hrončni bol traje duže od 12 nedelja, dok je akutni prisutan manje od 6 nedelja, a subakutni traje između ova dva perioda.

Lečenje išijasa

Pre svega, potrebno je da odete kod fizijatra, i on će vam prepisati izvođenje određenih vežbi koje bi trebalo da preduprede pojavu sledećih bolova. Korisno je da znate da vežbe dovode do znantnog smanjenja bola, a potrebno je i da se poveća mišićna snaga, dakle da se ojača muskulatura, i da se popravi opšta kondicija leđa i tela.

Lek za išijas

Išijas se leči i magnetoterapijom, elektroterapijom, termoterapijom, laseroterapijom, kineziterapijom i ultrazvučnom terapijom. U suštini, cilj je da se pokuša sve što je dostupno i moguće, kako bi se izbegla hirurška intervencija. Još neki od načina su da promenite stil života, da se više krećete, da ispravite držanje, izbegavate opterećenje kičmenog stuba i slično. Ipak, operacije su nekada neminovnost, da bi se čovek oslobodio bola i vratio normalnom funkcionisanju i kvalitetu života. Hirurški zahvati dovode do bržeg izlečenja, međutim, ipak se izbegavaju usled mogućih komplikacija i pre toga se pokušaju sve ostale metode i načini lečenja.

Bitno je da znate da kada uzimate tablete, vi tada ne lečite uzrok bola, već njegove posledice, što nas opet vodi ka zaključku da se išijas leči vežbanjem. Dobro je zagrejavati lumbalni deo, piti vitamine iz B kompleksa, redovno šetati, i spavati u takozvanom Vilijamsovom položaju – to je položaj sa savijenim nogama.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane