Dodaj firmu

Rendgen Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Rendgen Digitalni ortopan i snimanje zuba MC

Ukoliko imate potrebu da snimite Vaše zube, uradite to brzo i kvalitetno u kabinetu digitalni ortopan MC u Beogradu. Za snimanje zuba koristimo digitalnu opremu najnovije generacije, što garantuje vrhunski kvalitet snimka i minimalnu dozu zračenja za pacijenta
Pročitaj više

Mirijevski bulevar 41ž
Palilula, Beograd

Rendgen Dedentika - snimanje zuba i digitalni ortopan

Dedentika digital omogućava precizno snimanje zuba i kostiju lobanje primenom savremenog digitalnog ortopana, uz minimalno zračenje pacijenata. Ova metoda je potpuno bezbedna za pacijente svih starosnih dobi, a snimci su gotovi za svega nekoliko minuta
Pročitaj više

Ratka Mitrovića 75d
Čukarica, Beograd

Rendgen Duka Dent orto centar

Duka Dent Orto Centar nalazi se na opštini Novi Beograd i vrši snimanje zuba, rendgen glave, šake, sinusa
Pročitaj više

Bulevar Zorana Djindjica 106/5
Novi Beograd, Beograd

Rendgen Snimanje zuba Roorto 3D Digital

Pružamo sve usluge snimanja zuba: digitalni ortopan, 3D snimanje zuba (CT/skener obe vilice), pojedinačni snimak zuba, snimak sinusa, snimak trećeg krajnika
Pročitaj više

Bulevar oslobođenja 63a
Vračar, Beograd

Rendgen Euromedik Savski Venac

Najrelevantnije opšte bolnice i poliklinike u Beogradu sa svim medicinskim uslugama i specjalizovanim uslugama, iz oblasti hirurgije, najsavremenije metode i pregledi, koje možete naći u Beogradu.
Pročitaj više

Višegradska 20
Savski venac, Beograd

Rendgen Belville Orto Centar

Belville Orto Centar raspolaže najsavremenijim uređajem visoke tehnologije za snimanje vilice, sinusa, TM zglobova kao i pojedinačno snimanje zuba. 30 programa snimanja, 50% manje zračenje..
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14n, lok 2 (objekat Đurđevak)
Novi Beograd, Beograd

Svi smo barem jednom isli na rendgen. Kada vam neko kaže da je bio izložen X zracima, u prvi mah možete pomisliti da su ga kidnapovali vanzemaljci, jer nekako, X zraci „idu“ uz E.T-a. No, ostavimo šalu po strani, aparati koji rade uz pomoć X zraka, prosvetljavaju određene delove našeg organizma pa se dobijaju jasne slike određenih organa.

Svi smo nekada snimali neki deo svog tela, makar jedan „običan“ zub.  

Rendgen snimanja – kada se rade?

U nekim slučajevima, koriste se kontrastna sredstva kojima se ispunjavaju šupljine pojedinih organa da bi prikaz bio bolji i omogućio vašem lekaru preciznu dijagnostiku. 

Rendgen kostiju

Rendgenskim snimanjima može se ustanoviti stanje koštanog sistema, odnosno povrede, prelomi, iščašenja zglobova, te postojanje tumorskih promena. Promene kičmenog stuba, kukova i karlice, kao i patologija velikih zglobova, kao što su lakat, koleno, ručni i skočni zglob, mogu se korišćenjem ove metode veoma lako otkriti. 

Rendgen sinusa 

Takođe, moguće je prikazati prirodne vazdušne šupljine u kostima glave, odnosno sinusa, zatim, meka tkiva vrata, na primer – dušnika. 

Rendgen pluća

Postoji standardni rendgen pregled pluća i srca. Ovo je odlična dijagnostička metoda, koja vašem lekaru služi da protumači oboljenja pluća ili kao ispomoć u dijagnostici srčanih bolesti. 

RTG snimak pluća može otkriti razna oboljenja, kao što je tuberkuloza, bronhitis, astma, tumor, embolija... Svaki prvi pregled kod specijaliste pulmologa podrazumeva rendgenski snimak pluća. 

Rendgen trbuha

Ovim snimcima se može otkriti prekid u pasaži creva, te pojava vazduha u stomaku, koji nastaje usled probijanja zida nekog od trbušnih organa. Može se otkriti i prisustvo kamenčića u mokraćnim kanalima i bubrezima.

Rendgen snimanja – iskustva

Ukoliko ne postoji potreba za RTG snimanjem, RTG zračenje bi trebalo izbegavati. Prolazeći kroz tkiva, X zraci ih u isto vreme oštećuju. Posebno su osetljiva tkiva koja se često obnavljaju kao što su krvne ćelije, ćelije koštane srži, nasledni materijal u ćelijama, ćelije sluzokože, polne ćelije. 

Rendgen snimanje – cena

Cene se kreću u rasponu od 900 dinara za snimanje sinusa i ramena, preko 1300 dinara za snimanje pluća/srca, abdomena, karlice sa kukovima, preko 1600 za RTG snimanje glave, zatim vratnog/grudnog/lumbalnog dela kičme, nadlaktice/lakta/podlaktice/ručnog zgloba/šake, natkolenice/kolena/podkolenice/skočnog zgloba, do 2500 dinara za snimanje oba kolena/obe šake/oba skočna zgloba. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane