Dodaj firmu

Integrativna medicina Holikvant

Uz pomoć kvantne medicine i adekvatnih aparat možete uraditi skrining organizma i birezonantne tretmane na Voždovcu.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 26
Voždovac, Beograd

Biointegra - centar za bioregeneraciju lica i tela

Ušuškan u srcu Vračara, Centar Biointegra nudi usluge u oblasti bioregenerativnog antiaging-a kojim se prevenira bolest i ublažavaju ili odlažu prvi znaci starenja. U naš centar su dobrodošli svi koji imaju svest o tome kakvu ulogu u njihovoj lepoti ima zdravlje.
Pročitaj više

Kumanovska 14
Vračar, Beograd

Holistički studio Vivaton

Otkrijte vekovima čuvanu tajnu mladosti i zdravlja, posetite holistički studio VIVATON. U prijatnom ambijentu možete uživati u jedinstvenim tretmanima uz upotrebu potpuno prirodnog ekstrakta Vivaton koji je predstavlja kombinaciju 26 lekovitih biljaka.
Pročitaj više

Višegradska 12, I sp.st.10
Savski venac, Beograd

Nekada alternativna medicina, danas integrativna medicina, ona koja leči prirodnim ili tradicionalnim metodama, a primenuje se zajedno sa klasičnom medicinom, postaje sve više rasprostranjena kako u svetu, tako i kod nas.

Medicina uglavnom deluje na posledicu, terapija se dobija lečeći simptom, međutim, potrebno je potražiti uzroke problema pomoću određenih testova, pa se zatim razgrađuje taj uzrok i nestaju potom i simptomi.

Šta je integrativna medicina?

Holistički pristup lečenja je integracija znanja zapadne medicine i mudrosti priznatih grana alternativne medicine. Pacijentu se prilazi kao biću koje ima svoje fizičko, mentalno, emocionalno, energetsko i duhovno telo. Dakle, leči se čovek kao celina a ne samo bolest.

Traži se postizanje određene ravnoteže u životu, da bi se postiglo optimalno zdravlje, pri čemu ako jedno od „tela“ čoveka ne funkcioniše ispravno, ono narušava funkcionisanje ostalih „tela“. 

Koji su principi holističke medicine?

Ona se bazira na principu da su bezuslovna ljubav i podrška najjače sredstvo lečenja, te da je svaka osoba odgovorna za stanje sopstvenog zdravlja. Ostali principi su da u svakoj osobi postoji urođena moć izlečenja; pacijent je osoba a ne bolest; proces lečenja predstavlja zajedničko delovanje pacijenta i lekara, usmeren je na sve aspekte života pacijenta, i koriste se različite zdravstvene tehnike; lečenje podrazumeva rešavanje uzroka a ne samo tretiranje problema.

Šta je to energetsko telo?

To bi bila složena energetsko-informaciona matrica, koja prodire kroz gusto fizičko telo, i nalazi se nekoliko centimetara ispred fizičkog tela. Energetski centri se u praksi nazivaju čakrama. Čakra je reč koja znači krug ili točak. 

Svi aspekti fizičkog tela, uključujući bolesti, prvo postoje na energetskom telu, po nekim verovanjima čak i dva meseca ranije od ispoljavanja bolesti. Fizičko telo je kopija energetskog tela i ono spolja prikazuje šta se u stvari dešava iznutra, unutar emocionalnog, mentalnog i duhovnog tela. 

Dijagnoze i metodi lečenja

Mnoge bolesti se mogu tretirati, navešćemo neke od njih: bronhijalna astma, artritis, dijabetes, migrenozne glavobolje, bolovi u leđima, visok krvni pritisak, autoimune bolesti, menopauza, sterilitet, psorijaza, gojaznost, metabolički poremećaji, post-traumatski stres...

Lečenje se započinje detaljnim razgovorom sa pacijentom, nakon čega će uslediti provera stanja energetskog tela. Prva i osnovna tehnika u lečenju je duhovno-energetska tehnika, odnosno Reiki. 

Posle toga slede dijagnostičke i terapijske metode kvantne medicine, homeopatija, aromaterapija, fitoterapija. 

Sastavlja se konzilijum lekara koji će odlučiti o tehnikama koje će se raditi, kao i o dužini trajanja tretiranja svakog pacijenta ponaosob.

Važno je naglasiti da se tokom celog procesa pacijentu stalno pruža podrška u vidu raznovrsne literature, preko e-maila, ili kroz telefonski razgovor sa terapeutom.

Integrativna medicina – cene:

Za kvantni dijagnostički pregled, potrebno je izdvojiti od 4500 do 4900 dinara, a za homeopatski pregled, od 2500 do 5000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane