Dodaj firmu

Centar Za Estetsku Hirurgiju Dr Dina Klevernić ateromi

Centar za estetsku hirurgiju Dr Dina Klevernić prati svetske trendove iz oblasti estetske medicine. Sve tretmane u našoj ponudi izvodi lekar specijalista za estetsku medicinu. Pružamo usluge korekcije kapaka i podičnjaka plexr aparatom, ukl...
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat san 6
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ateromi

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Ateromi Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ateromi Medic Hill

Medic Hill je privatna ordinacija čiji je stručni tim specijalizovan za pružanje usluga iz domena estetske i plastične hirurgije. Hirurgija Medic Hill Banovo brdo pruža sledeće usluge: hirurgija lica (face lifting, korekcija ušiju, nosa, usa...
Pročitaj više

Požeška 80, lok.18
Čukarica, Beograd

Dermatološki Laser Centar Diva

Pružamo Vam dermatovenerološke preglede kožnih promena, ukljućujući i infekcije kože i izrasline. Lečimo problematičnu kožu, i sve kožne bolesti kod dece. Višedecenijsko iskustvo u dermatološkoj i kliničkoj praksi garancija je stručnosti i ...
Pročitaj više

Vladimira Popovića 52
Novi Beograd, Beograd

Ateromi Beoderma

Beoderma je specijalistička dermatovenerološka ordinacija u kojoj se na jednom mestu mogu obaviti sve medicinske usluge koje se tiču lečenja kože, kao i neagresivne estetske metode za poboljšanje njenog izgleda. U ordinaciji Beoderma vrše se...
Pročitaj više

Baje Pivljanina 83
Savski venac, Beograd

Ateromi su dobroćudne izrasline kože i potkožnog tkiva koje nastaju pojačanim lučenjem lojne žlezde i formiranjem kapsule oko navedenog masnog sadržaja. Drugi naziv za aterome je dermalna cista, a ime su dobili po tome što su smešteni u poslednjem sloju kože – dermu. 

Obzirom da su lojne žlezde ekskretorne žlezde (žlezde koje izlučuju preko kože, pri čemu se organizam oslobađa nekih štetnih materija) ukoliko im se zapuši njihov izvodni kanal one se ne prazne, već im se povećava volumen i pojavljuju se u obliku beličastih loptastih ispupčenja na koži.

Ateromi – gde se javljaju?

Ove dobroćudne neželjene izrasline mogu se javiti na bilo kom delu tela, ali se najčešće javljaju na licu, vratu, iza ušiju i na leđima. One mogu biti različite veličine od pet milimetara do nekoliko centimetara. Na dodir su meki, srećom nisu bolni, izuzev ako se pojavi neka upala. Ukoliko se to dogodi, na mestu upale dolazi do naglog rasta ateroma i pojave crvenila sličnog bubuljici, tada će ta promena biti jako bolna.

Unutrašnji sadržaj ateroma je ponekad moguće istisnuti, međutim kapsula u kojoj je smešten omogućava ponovno sakupljanje sadržaja. Ono što je potrebno da znate, jeste da se istiskivanje sadržaja ateroma nikada ne preporučuje, jer time možete izazvati upalu tako što ćete kompromitovati cirkulaciju. Ukoliko ste nekada ipak iscedili aterom, uverili ste se da on ima veoma neprijatan miris.

Uklanjanje ateroma

Prvo što je potrebno da znamo, jeste da je aterome potrebno uklanjati na vreme. Kada primetite ovu promenu, odmah se javite svom dermatologu.

Da bi se problem trajno rešio, mora se izvaditi cela žlezda sa kapsulom. Otklanjanje lojnih cisti, ateroma, veličine do 7-8 milimetara, radi se radiotalasima u samo jednoj intervenciji u trajanju od deset do dvadeset sekundi i to potpuno bezbolno, beskrvno i posle toga vam neće ostati nikakav ožiljak. Nije potrebno šivenje, a na mestu ateroma ostaće krasta, koja će kasnije otpasti. 

Ukoliko je vaš aterom veći od deset milimetara, biće neophodna klasična hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji. Ova intervencija je rutinska, bezbolna i laka. Trajaće svega oko petnaest minuta. Ukoliko se uklanjanje obavi kada promena nije upaljena, na mestu intervencije skoro da i ne ostane nikakav ožiljak.

Ateromi – iskustva

Ljudi su često skloni da aterome nazivaju masnim tkivom, iako oni to zapravo nisu. Masno tkivo su zapravo – lipomi, a to je promena koja ima sasvim drugačiju prirodu.

Razlika između ateroma i lipoma je u tome što su lipomi masne ćelije koje su organizovane na jednom mestu ispod kože, dok je aterom masni sadržaj u fibroznoj kapsuli. Interesantno je da lipome ne morate uklanjati, osim ako vam oni smetaju iz estetskih razloga, dok se ateromi moraju što pre odstraniti.

Uklanjanje ateroma – cena

Hirurško uklanjanje ateroma, cene se kreću u raponu od 8500 do 14000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane