Dodaj firmu

Alergija na mleko Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija alergija na mleko

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja alergija na mleko

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Alergija na mleko Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Alergija na mleko Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Na listi visokoproblematičnih alergijskih oboljenja svakako jeste alergija na mleko. To je zapravo, alergija na proteine kravljeg mleka. 

Alergija na mleko kod beba

Kravlje mleko sadrži potpuno drugačije proteine od majčinog mleka, pa je to potencijalna opasnost za bebu. Ti proteini su „nezgrapni“ i krupni, pa kada prođu kroz creva bivaju prepoznati od strane imunog sistema deteta kao strani, i tako počinje veoma kompleksna reakcija stvaranja antitela što sve pokreće alergijsku reakciju. Ova reakcija može biti brza i može se videti već u prvim satima od konzumiranja, a ređe se javlja podmukla, odnosno odložena reakcija, pa obično roditelji ni ne pretpostavljaju da je mleko izazvalo alergiju.

Alergija na mleko kod dece – simptomi

Posle uzimanja mleka, ako je dete alergično, javlja se osip po koži. On obično počinje oko usta, i ponekad je praćen diskretnim otokom usnica. Dete može dobiti proliv, ali i naglu pojavu grčeva. 

Kod druge reakcije, koju smo nazvali odloženom ili sporom, vaše dete može imati nespecifične simptome, kao što su nervoza, može se dogoditi da dete odbija da jede, ponekad ima lošu stolicu; zatim se čini da je sve u redu, pa opet nastaju problemi sa hranom, kod neke dece to vodi usporavanju na dobijanju u težini. 

Moguća je pojava problema sa kožom, odnosno ekcema, ili atopijskog dermatitisa. 

Alergija na mleko kod beba – kada se javlja?

Ova alergija se javlja u prve dve godine života. Dosta ređe, mada se može desiti, da se javi i kod starije dece, koja kao manja nisu bila sklona ovoj alergiji. Alergija na mleko se skoro uvek javlja kod beba posle kontakta sa kravljim mlekom ili prerađevinama od mleka, u prvoj ili drugoj godini života. 

Alergija na mleko kod odraslih

Ova alergijska reakcija opisana je i kod odraslih ljudi i to obično posle neke akutne ili hronične bolesti creva koja je dovela do alergijske reakcije na hranu.

Alergija na mleko – dijagnoza

Pedijatar vašeg deteta, ukoliko posumnja da postoji alergija na kravlje mleko, poslaće vas da uradite alergijske testove na proteine kravljeg mleka. To su takozvane, kožne probe, ili određivanje antitela E klase na ove proteine, koji kada su pozitivni, mogu potvrditi dijagnozu. 

Intolerancija na laktozu – mlečni šećer

Ovo je nešto sasvim drugo u odnosu na alergiju na mleko. Važno je naglasiti da intolerancija nije alergija, već je to nemogućnost detetovih creva da vare mlečni šećer, odnosno laktozu. Obično je prolazna kod beba i može se javiti posle infekcije creva.

U kasnijim godinama može se javiti trajna intolerancija na laktozu. Ovo ćete lako rešiti tako što ćete piti mleko koje nema laktozu i sve će biti u redu.

Alergija na mleko – lečenje

Probiotici mogu pomoći a naročito simbiotici. Simbiotici pored probiotskih bakterija sadrže i supstance koje pomažu njihovo razmnožavanje kao i delovanje u crevima. Probiotici i simbiotici imaju brojna korisna dejstva. 

Alergo test cena

Cene se kreću u rasponu od 1700 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane