Dodaj firmu

Ultrazvuk mekih tkiva Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk mekih tkiva

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk mekih tkiva

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk mekih tkiva

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Fizikus

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk Dr Milan Crnobarić Sremčica

Ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku u Sremčici. Ultrazvuk srca, ultrazvuk abdomena, ultrazvuk trbušne aorte i još mnogo toga.
Pročitaj više

Dvorzakova 4
Čukarica, Beograd

Ultrazvuk mekih tkiva kao i ultrazvučne dijagnostičke metode su neinvazivne, bezbolne i sasvim bezopasne, odnosno, mogu se ponavljati neograničen broj puta. Ultrazvukom se mogu videti i meka tkiva i zglobovi. Ova metoda se koristi kod raznih povreda mekih tkiva, ili kod upale i bola u zglobu ili u tkivu, nepoznatog uzroka.

Ultrazvuk vrata

Ultrazvuk vrata, pored pregleda štitne žlezde, obuhvata i pregled paraštitastih žlezda, zatim pljuvačnih žlezda, prisustvo limfnih čvorova, te eventualnog prisustva tumora različitog porekla... Sastavni deo ultrazvučnog pregleda vrata je i pregled krvnih sudova vrata, njihova morfologija, prisustvo plakova, stenoza i slično. 

Pregled matričnom sondom

Ovo je posebno tehnološki usavršena sonda kojom se mogu pregledati dojke, štitna žlezda, mišićno-koštano-zglobne i druge strukture mekih tkiva. Prednost korišćenja ove metode jeste da se građa tih struktura može videti do najsitnijih detalja. 

Slika koja se dobija korišćenjem matrične sonde je izuzetno jasna, oštra, visoke rezolucije, što sve vašem lekaru omogućava da dobije više informacija. 

Elastografija

Ovom metodom se meri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promena i određivanja prirode tumora. Elastografija kao metoda se zasniva na činjenici da svi tumori, a posebno oni najopasniji, zloćudni, pružaju otpor na pritisak sondom. To se prikazuje promenama boje na monitoru ultrazvučnog aparata, od crvene preko žute i zelene za normalna tkiva, preko plave i sivo-crne za sumnjiva i tumorski izmenjena tkiva. 

Izmereni otpori pokazuju da neki tumori daju pet, pa čak i dvadeset puta veći otpor na pritisak u odnosu na normalne strukture. Možda se pitate kako ovaj otpor zapravo, nastaje? Odgovor leži u činjenici da kod tumorskih tkiva imamo izraženo nekontrolisano bujanje ćelija, te širenje vezivnog tkiva, neovaskularizaciju, promene oblika i građe tkiva.

Neka sprovedena istraživanja pokazuju da tokom poslednjih nekoliko godina, pozitivan nalaz na elastografiji u ispitivanju sumnjivih promena dojke u 90% slučajeva, biva kasnije potvrđen histopatološkim nalazom. Odnosno, biva otkriveno prisustvo maligne bolesti  u ispitivanoj promeni, odnosno tkivu.

Ultrazvuk mekih tkiva – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 7500 dinara, za pregled na terenu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane