Dodaj firmu

Gastroenterologija Tara 70 poliklinika

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja gastroenterologija

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Gastroenterologija Vračar Medical specijalistička ordinacija

Niška 8
Vračar, Beograd

Gastroenterologija Nada - A ordinacija

Ordinacija interne medicine"NADA - A" smeštena je u blizini hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Kompletni domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima. Konsultatni naše ordinacije interne medicine su specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom rada na Vojno - medicinskoj Akademiji u Beogradu, profesori, docenti i primarijusi.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2
Čukarica, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija gastroenterologija

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Gastroenterologija Euromedik


Beograd

Gastroenterologija Neurokard ordinacija

Antifašističke borbe 9
Novi Beograd, Beograd

Gastroenterologija Gracia Medika

Internistički pregledi naših specijalista internista dostupni su Vam u “Gracia Medika” poliklinici. Pregled kardiologa, pregled reumatologa, pregled endokrnologa su samo neki od njih.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Gastroenterologija Medisin kardiološka ordinacija

Kardiološka ordinacija Medisin okuplja tim vrhunskih tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju kompleksnih konorarnih oboljenja. Primenom najsavremenije opreme, precizno se postavlja dijagnoza za pacijente sa različitim kliničkim manifestacijama
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Gastroenterologija Medisin internistička ordinacija

Opremljena po najvišim standardima, internistička ordinacija Medisin može spremno da odgovori na različite potrebe i zahteve pacijenata. Pored vrhunskog medicinskog tretmana, pacijentima su zagarantovani maksimalan komfor i potpuna privatnost
Pročitaj više

Gospodar Jevremova 59
Stari grad, Beograd

Gastroenterologija Kutak Zdravlja

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Gastroenterologija NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija gastroenterologija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Gastroenterologija Park Medica

Vrtlarska 5
Zemun, Beograd

Gastroenterologija Nefron

Bulevar JNA 81, Jajinci
Voždovac, Beograd

Gastroenterologija Mirković M ordinacija interne medicine

U Specijalističkoj ordinaciji interne medicine Mirković M mogu se obaviti i sledeći subspecijalistički pregledi: kardiološki, gastroenterološki, endokrinološki, pulmološki, hematološki, reumatološki i dr
Pročitaj više

Španskih boraca 32a/2
Novi Beograd, Beograd

3D Balance centar za unapređenje zdravlja

Pregled čitavog organizma biorezonantnom metodom uz pomoć kvantnog aparata traje od 60 do 90 min. Obavlja se samo sa slušalicama, neinvazivan je, bezbedan i bezbolan, a sa druge strane pokazuje stanja organizma i svakog organa u njemu.
Pročitaj više

Cara Lazara 13, prizemlje ,interfon 1
Stari grad, Beograd

Gastroenterologija Beograd

Kao posledica stresa, brzog načina života, previše obaveza, neadekvatne ishrane, svako od nas može doći u situaciju da ima problema sa organima za varenje. Osećaji kao što su bol i peckanje u predelu želuca, nadimanje, pojačano lučenje kiseline, mučnina ili gubitak apetita, opominju nas da imamo problem sa želucem ili crevima i da bi trebalo da se obratimo lekaru – gastroenterologu.

Oboljenja organa za varenje

Najčešća oboljenja organa za varenje a za koja smo svi čuli su gastritis i čir na želucu. Kako ćemo posumnjati da možda imamo čir? Ukoliko osećamo bol ili neprijatnost u gornjem delu stomaka, nadimanje; ukoliko unesemo malu količinu hrane a već nam nedostaje apetit, pa čak osetimo i mučninu i nagon za povraćanjem. Ukoliko pacijent ima čir koji krvari, sve to može dovesti do iscrpljenosti i malokrvnosti.

Može se slobodno reći da je jedan od glavnih uzroka gastritisa – stres. Jednostavno, postoje ljudi koji se „nerviraju želucem“, spolja smireni a „iznutra kuvaju“. Gastritis je zapravo zapaljenje sluznice želuca i karakteriše ga pojačano lučenje kiseline i gorušica, osećaj peckanja u predelu želuca, a vrlo često i mučnina i nadutost posle jela. 

Gastroenterološki pregled

Lekar internista gastroenterolog će najpre razgovarati sa pacijentom, odnosno sačiniti anamnezu (od čega je pacijent bolovao od rođenja, kakve tegobe trenutno ima, te koje su bolesti bile prisutne u porodici). Zatim će obaviti klinički pregled i dijagnostičke procedure, nakon čega će postaviti preciznu dijagnozu i propisati adekvatnu terapiju.

Najosnovniji  gastroenterološki pregled je ultrazvuk abdomena (stomaka). Na ovom prikazu videće se: jetra, žučna kesa i žučni putevi, pankreas, slezina, bubrezi, mokraćna bešika, ginekološki organi, abdominalna aorta i drugi veći krvni sudovi u stomaku.

Gastroskopija je pregled prilikom koga se obraća pažnja na gornji digestivni trakt – jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo. Pregled se obavlja uz pomoć endoskopa, a to je dugačka i tanka fleksibilna cev na kojoj se nalazi kamera i svetlo. Pacijentu se endoskop plasira preko usta i jednjaka sve do dvanaestopalačnog creva. Ovu metodu biće potrebno sprovesti ako se pacijent žali na bol u gornjem delu stomaka, otežano gutanje, učestalo povraćanje ili krvarenje u digestivnom traktu.

Urea za izdisajni test je najvalidnija metoda za utvrđivanje postojanja heliko bakterije, koja je najčešći uzročnik nastajanja gastritisa i poznata je kao bakterija koja „razara želudac“. Prilikom testa pacijent popije jednu tabletu u kojoj se nalazi urea obložena ugljenikom. Spektroskopsi će u vazduhu koji pacijent izdiše pronaći da li postoji sumnja na ovu bakteriju.

Kolonoskopija je procedura kojom se pregleda debelo crevo, odnosno njegova unutrašnjost, uz pomoć aparata kolonoskopa, koji je dug, fleksibilan i cevast. Kada postoje rani znaci karcinoma, čir, polipi, zapaljenje ili krvarenje unutar debelog creva, biće neophodno uraditi ovaj pregled. 

Rak debelog creva

Karcinom debelog creva ne nastaje odjednom, za to je potrebno dosta vremena, pa je upravo to bitno iskoristiti u smislu prevencije i ranog otkrivanja ove zloćudne bolesti. Pomenuta kolonoskopija je pouzdana metoda u te svrhe. 

Koji su znaci raka debelog creva? Najpre, tragovi krvi u stolici, zatim, naizmenično smenjivanje zatvora i dijareje u dužem periodu, bolovi u stomaku, anemija koja se nema čime objasniti, gubitak telesne težine.

Važno je znati: rak debelog creva je u 90% slučajeva izlečiv ukoliko se otkrije na vreme!

Gastroenterološki pregled cena

Cene se kreću od 3500 do 5000 dinara, u cenu je najčešće uključen i ultrazvuk stomaka.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane