Dodaj firmu

Ultrazvuk dojke Beograd

Ultrazvuk dojke NADA-A

Internistička ordinacija "NADA - A" smeštena je u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija, na adresi Šumadijski trg 4/2, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata preglede, dijagnostiku i prepisivanje terapije našim pacijentima.
Pročitaj više

Šumadijski trg 4/2, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Ultrazvuk dojke Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk dojke Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk dojke

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk dojke

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk dojke

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk dojke

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk dojke Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk dojke Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk dojke Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk dojke Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk dojke Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Ultrazvuk dojke Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

Ultrazvuk dojke Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Ultrazvuk dojke GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk dojke Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk dojke Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk dojke Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Life + ginekološka ordinacija

Specijalizovana ginekološka ordinacija Mošković obavlja sve vrste ginekoloških pregleda.
Pročitaj više

Zeleni Venac 12
Stari grad, Beograd

Ultrazvuk dojke predstavlja izlaganje dela tela visokofrekventnim ultrazvučnim talasima koji prolaze kroz tkivo, odbijaju se i vraćaju ka sondi koja ih obrađuje i prikazuje sliku na ekranu. 

Pregled je visoko senzitivan, bezbolan, jednostavan, neinvazivan metod koji sa velikom tačnošću otkriva promene u dojkama. Traje svega desetak minuta, nije škodljiv i može se ponavljati mnogo puta ako je potrebno.

Ultrazvuk dojke iskustva

Ovaj medicinski test pomaže lekarima pri uspostavljanju adekvatne dijagnoze i u lečenju eventualnih promena na dojkama. Ultrazvučni prikaz dojki zapravo pokazuje sliku strukture unutrašnjeg tkiva dojke. Korisno je znati da ultrazvuk dojke sa velikom verovatnoćom od čak 97-98% razlikuje maligne (rak dojke) od benignih promena u dojkama.

Može se utvrditi da li je čvor cistične ili mekotkivne strukture. Ukoliko se primeti postojanje ciste, a njena veličina je 2 i više cm, može se jednostavno pod kontrolom ultrazvuka evakuisati njen tečan sadržaj, odnosno izvesti punkcija. 

Ako je čvor mekotkivne strukture, i proceni se da je benigne prirode, tada se može daljim ultrazvučnim pregledima pratiti njegova brzina rasta i eventualno izmena strukture u periodima od šest do dvanaest meseci. Međutim, ako postoji čak i najmanja sumnja da čvor može biti zloćudan, u tom slučaju se može pod kontrolom ultrazvuka uraditi aspiracija ili biopsija. Aspiracija znači da se iglom usisa deo sadržaja, dok biopsija znači da se uzima isečak tkiva i dobijeni sadržaji se šalju na citološku analizu.

Ultrazvuk dojke – kada se radi?

Svim pripadnicama lepšeg pola se savetuje, da posle navršene 25. godine života, ovaj pregled urade jednom godišnje, a idealno vreme za to je jedan do dva dana nakon prestanka menstrualnog krvarenja. Bitno je znati da se tokom ultrazvučnog pregleda dojki, ultrazvučno kontrolišu i pazušne jame kao i jame iznad ključnih kostiju.

Ultrazvuk dojki u trudnoći i dojenju

Spomenuli smo u tekstu, da je ultrazvuk neinvazivna metoda, nema štetnih efekata i da se može ponavljati po potrebi. Zabrinutost za svoje zdravlje je pojačana u trudnoći, a odgovor je da se ultrazvučni pregled može odraditi i u periodu trudnoće kao i dojenja. Posebno bi trebalo imati u vidu da običan klinički pregled nije dovoljno pouzdan za otkrivanje tumora dojke u ranoj fazi.

Ultrazvuk dojki – prednosti

Ultrazvučni pregled dojki se radi u sledećim slučajevima:

  • Pojave čvorova u dojci
  • Kada su mlečni kanalići u dojci prošireni i ispunjeni tečnošću
  • Kod različitih mastopatija
  • Kada postoji produkcija mleka u dojkama van perioda dojenja
  • Kod žena sa postooperativnim i ožiljcima nakon zračne terapije
  • Kod žena sa implantatima
  • Kod žena na supstitucionalnoj hormonskoj terapiji

Preventiva je najbolji lek, zato ne gubite vreme, zakažite pregled, to dugujete svom zdravlju!

Ultrazvuk dojki – cena

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, za ultrazvuk dojke predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane