Dodaj firmu

Ultrazvuk kile Beograd

Ultrazvuk kile Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ultrazvuk kile Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija ultrazvuk kile

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija ultrazvuk kile

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Poliklinika Vaša Kuća zdravlja ultrazvuk kile

Poliklinika na Vidikovcu, sa kompletnim internističkim i specijalističkim pregledima, vrhunskim stručnjacima i kompletnim paketima usluga po prihvatljivoj ceni, za svakog pacijenta.
Pročitaj više

Vidikovački Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Ultrazvuk kile Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Ultrazvuk kile Gracia Medika

“Gracia Medika” raspolaže kompletnim radiološkim pregledima, ultrazvuk i dopler krvnih sudova radi bolje dijagnostike i lečenja bolesti.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

CITYMedik Dijagnostika

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centra Srbije.
Pročitaj više

Milana Rakića 6-8
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk kile Beozdravlje

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede.
Pročitaj više

Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Ultrazvuk kile Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ultrazvuk kile Hrast Dr Popović

Naša ordinacija ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme
Pročitaj više

Stojana Protića 57
Vračar, Beograd

Kako se radi ultrazvuk kile? Kila se drugačije naziva hernija ili bruh. Svi smo čuli za nekoga ko je imao i operisao kilu, pa to govori da ovo oboljenje nije nimalo retko. Medicinskim rečnikom kazano, kila je prodor masnog tkiva ili trbušne maramice sa organima trbuha ili bez njih kroz urođeno ili stečeno oslabljeno mesto na trbušnom zidu. Tada govorimo o spoljašnjoj kili, a kada se ovo dešava u samoj trbušnoj duplji, onda je reč o unutrašnjoj herniji.

Kila – simptomi:

Kila može biti komplikovana ili ne. To bi značilo da tegobe nastaju usled poremećaja funkcije organa koji se nalaze u kili, kao i zbog poremećaja funkcije trbušnog zida čija je snaga smanjena postojanjem trbušne kile. Dešava se da bolesnik nema čak nikakve smetnje, dok se nekada oseća slab bol u predelu kile ili na nekom udaljenijem mestu u stomaku. 

Komplikacije koje može proizvesti kila su akutno zapaljenje, stvaranje priraslica ili uklještenje. 

Kila – kako nastaje?

Da bi kila nastala potrebno je da postoji defekt u strukturama trbušnog zida. Pored toga, važno je postojanje još nekih predispozicija, kao što su pol, doba starosti, naslednost, konstitucija, dugotrajno nošenje tereta, gojaznost, višestruke trudnoće ili prethodne operacije.

Ultrazvuk kile - kada se radi?

U najvećem broju slučajeva, dijagnoza kile biće uspostavljena kliničkim pregledom. Međutim, i ultrazvuk biće neophodan u sledećim slučajevima:

  • radi uspostavljanja konačne dijagnoze
  • radi sigurnog razlikovanja kile od drugih promena kao što su tumori u potkožnom tkivu, kod preponskih kila – uvećani limfni čvorovi, apscesi (lokalne gnojne upale koje se mogu razviti u potkožnom tkivu), aneurizmi krvnih sudova, genetske anomalije (nespušteni testisi u mošnice, odnosno kožne kese).

Priprema za ovaj ultrazvučni pregled nije potrebna.

Ultrazvuk kile – iskustva

Spomenimo najčešće vrste kila za koje će vam biti potreban ultrazvučni pregled.

Ingvinalna kila, je najčešća kila i češća je kod muškaraca nego kod žena. Ovde je kilni otvor, kod muškaraca na mestu gde prolazi semena vrpca, a kod žena gde prolaze ligamenti materice.

Femoralna kila je češća kod žena i nalazi se na mestu gde krvni sudovi iz trbuha prelaze u nogu.

Pupčana kila, obično nastaje kod gojaznih ljudi, kao i u trudnoći...

Kile središnje linije, nalaze se kako im i ime kaže, od grudne kosti do pupka. 

Kila u ožiljku, nastaje nakon operacije trbuha, kada stomačni mišići i njihove ovojnice ne srastu dovoljno čvrsto. 

Spomenimo na kraju i parastomalne kile, koje nastaju pored stoma.

Ultrazvuk kile – cena pregleda

Cene se kreću u rasponu od 2500 dinara do 5500 dinara, uz konsultaciju hirurga.

*Cene su prikazane orijantaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane