Dodaj firmu

Kardiologija - Vaša Kuća zdravlja inhalacija

Na našoj poliklinici uradite kompletni paket kardioloških pregleda od strane vrhunskih stručnjaka u Beogradu.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Inhalacija Vračar Medical specijalistička ordinacija

Specijalistička ordinacija na Vračaru pruža sve internističke preglede, prvenstveno kardiološke i pulmološke pakete, kao i post covid lečenje i kućne posete na adresi
Pročitaj više

Niška 8
Vračar, Beograd

Brižna Sestra kućna nega inhalacija

Pomoć starim i bolesnim licima, kućna nega i medicinske usluge u saradnji sa privatnim klinikama i laboratorijama u Beogradu
Pročitaj više

Igora Vasiljeva 6
Palilula, Beograd

MSV Medica internistička ordinacija inhalacija

Porodična ordinacija za odrasle i decu na Vračaru. Specijalistički pregledi, dijagnostika kućne posete, palijativna nega
Pročitaj više

Kursulina 20
Vračar, Beograd

Pulmo Centar lekarska ordinacija inhalacija

Pulmološka lekarska ordinacija Pulmo Centar nalazi se na Novom Beogradu. Tim pulmologa specijalista i drugi internistički pregledi. Ultrazvučna dijagnostika, saradnja sa osiguravajućim kućama
Pročitaj više

Djordja Stanojevića 11a, Belvil, zgrada Zumbul
Novi Beograd, Beograd

Inhalacija Tara 70 poliklinika

Poliklinika specijalizovana za hirurgiju, internu medicinu i radiologiju. Nalazi se u mirnom delu Novog Beograda, a u saradnji sa specijalistima pruža visok kvalitet pregleda i intervencija
Pročitaj više

Antifašističke Borbe 2a
Novi Beograd, Beograd

Inhalacija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Inhalacija Kutak Zdravlja

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medicine i ultrazvučni pregledi
Pročitaj više

Vojvode Mišića 237
Obrenovac, Beograd

Sirius Medical specijalna bolnica za interne bolesti i palijativnu medicinu

Specijalna bolnica Sirius Medical pruža palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata po najvišim svetskim standardima. Vrhunski tim stručnjaka i moderno opremljen prostor garantuju stručnu pomoć i kvalitetnu negu, čak i pacijentima sa uznapredovalom melignom bolešću.
Pročitaj više

Zage Malivuk 19k
Palilula, Beograd

Inhalacija Poliklinika Dr Žutić

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističke i subspecijalističke preglede
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Inhalacija ili – lakše se diše!

Verovatno smo svi mi bili u situaciji da se inhaliramo, usled oboljenja respiratornih (disajnih) puteva. Upala sinusa, nosa, grla... sve su to situacije kada će nam ihalacija i te kako biti od pomoći. 

Sama inhalacija predstavlja unos leka u organizam putem aerosola, i to je vrlo prihvatljiv i komforan način aplikacije leka. Unet na ovaj način, lek deluje lokalno na sluzokožu disajnih puteva, i vama će biti lakše već posle prve inhalacije. 

Najpre se priprema inhalator, sistem i maska za inhalaciju, lek ili samo fiziološki rastvor u zavisnosti od naloga lekara. Ponekad je pre izvođenja ove metode potrebno pročistiti disajne puteve od nagomilanog sekreta. Trebalo bi da budemo u sedećem ili polusedećem položaju, da dišemo pravilno, odnosno ravnomerno, ali to će nam sve objasniti medicinsko osoblje koje izvodi inhalaciju. 

Posle završene inhalacije, maska se stavlja u dezinfekciono sredstvo i dezinfikuje se inhalator.

Inhalacija za sinuse

Koleba se dnevna temperatura, ili ste izloženi hladnoći i eto upale sinusa. Prema nekim statistikama, svaki treći čovek na planeti Zemlji pati od nekih problema sa sinusima. Zbog toga upalu sinusa ne bi trebalo shvatiti olako, jer može preći u hroničnu upalu i javljanje lekaru je više nego preporučljivo.

Upalu sinusa najčešće uzrokuju virusi i bakterije, alergeni, te dolazi do zadebljavanja sluznice pa se sinusi, koji su i inače uski, otežano prazne. Kapi za nos ne bi trebalo upotrebljavati više od tri dana, u izuzetnim slučajevim i pet, jer može doći do oštećenja sluznice nosa.

Zato se inalacija kod upale sinusa preporučuje, jer ona zapravo otvara sinuse. Toplota će proširiti krvne sudove, čime se poboljšava cirkulacija i pomaže suzbijanje zapaljenja. Lakše ćemo iskašljavati sekret, bronhije će nam se ovlažiti i proširiti. Kod promuklosti, upale grkljana, odnosno laringitisa, astme (ovde postupak ne bi trebalo predugo da traje) inhalacija će takođe biti od koristi. 

Vrste aparata za inhalaciju

Spomenimo merno-dozne inhalatore (popularne pumpice), aparate sa suvim prahom i električne inhalatore, koji su danas veoma popularni. Ultrazvučni inhalatori su zgodni za pacijente koji imaju pojačano stvaranje sekreta u disajnim putevima. U njih se mogu stavljati i antibiotici, čime se postiže visoka koncentracija antibiotika u plućima. 

Inhalacija beba

Posle pregleda deteta, pedijatar će odlučiti da li je potrebna inhalacija. Električni inhalatori stvaraju male čestice pare u kojoj se nalazi i lek. Pod pritiskom pare,  ove čestice sa lekom ulaze u detetova pluća, pa beba na najbolji način dobija neophodnu terapiju. 

Inhalacija slanim rastvorom takođe može pomoći detetu da se izbori sa nagomilanim sekretom u plućima, tako da se beba može inhalirati ovim „pojačanim“ fiziološkim rastvorom između redovnih inhalacija sa lekom.

Inhalacija cene

Cena inhlacije u ordinacijama je oko 500 dinara, a cene inhalatora za kućnu upotrebu, od 5200 do 7800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane