Ultrazvuk testisa često se koristi prilikom dijagnostike u urologiji a radi ispitivanja bubrega, mokraćne bešike, prostate, penisa i testisa. Kod fizikalnog pregleda genitalnih organa muškarca, ultrazvuk testisa je zapravo nastavak dijagnostike. Pošto su anatomski testisi lokalizovani odmah ispod kože, to dozvoljava da se ultrazvučno ispitivanje radi uz pomoć visoko frekventnih sondi, koje proizvode sliku odlične rezolucije.

Kada se radi ultrazvuk testisa?

Pročitaj više

Izaberite neku od lekarskih ordinacija gde mozete raditi ULTRAZVUK TESTISA

Beograd

Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Vojvode Mišića 237
Obrenovac Pozovi

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
CITYMedik Dijagnostika
Milana Rakića 6-8
Zvezdara Pozovi

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...

Beozdravlje lekarska ordinacija
Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede....

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu ULTRAZVUK TESTISA

Pregled urologa sa ultrazvukom prostate, mokraćne bešike i testisa
12600 4100
Pregled urologa sa ultrazvukom prostate, mokraćne bešike i testisa AKCIJA ističe za 11d 1h 59m 28s Pročitaj više
Pregled urologa sa kompletnom ultrazvučnom dijagnostikom
11700 3500
Pregled urologa sa kompletnom ultrazvučnom dijagnostikom AKCIJA ističe za 4d 22h 19m 25s Pročitaj više
Ultrazvučni skrining celog tela
13500 3000
Ultrazvučni skrining celog tela AKCIJA ističe za 12d 4h 32m 19s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (7)
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic
Stojana Protića 57, Vračar
Vračar

Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme...

Kragujevac

Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22 Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Svetogorska 9, 4 sprat, stan 25 Pozovi

Kombinujući znanje klasične medicine sa neinvazivnom holističkom medicinom, specijalistička ordinacija Holistik Džarić obezbeđuje celovit pristup Vašem zdravlju. Pored pregleda u našoj prijatnoj i moderno opremljenoj ordinaciji, nudimo mogućn...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Ultrazvuk testisa često se koristi prilikom dijagnostike u urologiji a radi ispitivanja bubrega, mokraćne bešike, prostate, penisa i testisa. Kod fizikalnog pregleda genitalnih organa muškarca, ultrazvuk testisa je zapravo nastavak dijagnostike. Pošto su anatomski testisi lokalizovani odmah ispod kože, to dozvoljava da se ultrazvučno ispitivanje radi uz pomoć visoko frekventnih sondi, koje proizvode sliku odlične rezolucije.

Kada se radi ultrazvuk testisa?

Ukoliko imate neke od dolenavedenih simptoma, trebalo bi da uradite ovaj pregled:ImpotencijaBračni sterilitetZapaljenski procesiBolPrisustvo krvi u spermiPovredeOtok ili druge promene testisa i penisa, tumorSve ostale subjektivne tegobeZa ultrazvučni pregled testisa nije potrebno posebno se pripremati.

Rak testisa

Dobra vest za početak jeste, da se ovaj oblik karcinoma veoma retko javlja, odnosno, statistike kažu da oboli 9 od 100 000 muškaraca. Preživljavanje bolesnika sa tumorima testisa se značajno popravilo poslednjih godina. Kod muškarca kome je dijagnostikovan maligni tumor testisa, najpre se radi operacija, a potom hemoterapija. Najveća povezanost sa nastankom tumora jeste nespušteni testis. Operacija kojom se spuštaju testisi u skrotume ne umanjuje maligni potencijal, ali se na ovaj način omogućava ispitivanje i lakše otkrivanje tumora. Faktori kao što su trauma i infekcija koja dovodi do atrofije testisa može biti u vezi sa pojavom raka.

Tumor testisa – ultrazvuk

Ultrazvučna dijagnostika je značajno promenila mogućnost dijagnoze ove bolesti. Ono što pacijenti koji se javljaju osećaju, jeste bezbolna tvrdina u testisu. Urolog koji pregleda ovakvog pacijenta mogao bi, iz određenih razloga, biti u nedoumici, a kada se uradi ultrazvuk testisa, dileme više nema, jer se promene jasno vide.

Ultrazvuk testisa – kako se radi?

Za ultrazvučni pregled testisa koristi se linearna sonda i može se otkriti i postojanje promene u ovojnicama testisa, kao što je vodena kila ili prošireni venski splet. Pored ovog pregleda, potrebno je uraditi i ultrazvuk abdomena, jer je moguće da tumor testisa metastazira. Ulrazvuk testisa je takođe bitan posle njihove povrede, radi dijagnostike i praćenja regresije hematoma testisa. Ciste se takođe mogu pratiti godinama u skrotumu pacijenata, međutim, one najčešće ne pokazuju sklonost ka razvitku u tumore.Akutni skrotum je naziv za iznenadno nastali bol u skrotumu (kožna kesa u kojoj su smešteni testisi). Razlozi za nastanak ovog bola mogu biti različiti, ali vaše nedoumice biće otklonjene ultrazvučnom dijagnostikom.

Ultrazvuk testisa iskustva

Ova dijagnostička procedura se lako izvodi, pacijenti je veoma dobro podnose, nema zračenja, nikakvih štetnih efekata i neželjenih posledica, bezbolna je i neinvazivna (bezopasna).

Ultrazvuk testisa cene

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 4500 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije za ultrazvuk testisa predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Stevan Markovic
  06.07.2017 01:08

  Kako da preuzmem kupon????

  Mihajlo Nastasovic
  08.05.2017 01:53

  Mora ovaj ultrazvuk da se posebno plati ili nista po tom pitanju nismo uspeli da uradimo.

  Simona Vucinic
  11.04.2017 10:53

  Po pravilu je ovaj ultrazvuk nesto sot debelo mora da kosta i sto ni u kom slucaju nije ni malo jeftino.

  Todor Markovic
  10.03.2017 10:04

  Kako god da okrenete, cene za ovaj ultrazvuk nisu ni malo jeftine.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:27

  U svakom slucaju kako god da okrenete, situcija je takva da ova vrsta ultrazvuka treba da se debelo plati.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 10:16

  Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta ultrazvuka u koji zaista treba da imate puno poverenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 01:25

  Sva sreca pa je vecina savremenih lekarskih ordinacija dobro opremljena sa savremenim uredjajima kojima se moze uraditi ultrazvuk.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:04

  Po mom misljenju, ovde bas treba da se odlucite za kvalitet. Sto se mene licno tice, ovde samo treba da da se odlucite za kvlaitet. Sve drugo i nije bas toliko bitno.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 02:39

  u slucaju sumnje na neke vece probleme sa testisom, onda ce svaki urolog da nalozi njegov ultrazvuk bez da unapred postavlja neke polovicne dijagnoze.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 11:13

  Sva sreca pa se u danasnje vreme ultrazvuk testisa moze uraditi u mnogobrojnim lekarskim ordinacijama.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 12:43

  Ako vec sumnajte da na to da u nekoj meri mozete da imate testis, onda je svakako pozeljhno da po tom pitanju posetite ordinaciju Medcal Centar.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 01:39

  Po pitanju ultrazvuka testisa, naravno da svaki muskarac treba da vodi racuna o tome. E sad, potrebno je da se generalno onda oko toga posavetujte sa nekom iskusnom ordinacijom kao sto je Hrast.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 11:03

  Nije se ni malo saliti sa ultrazvukom testita. To je ultrazvuk kji mora da se uradi ne nekom provrenom mestu kao sto je primera radi ordinacija Sekulic.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 11:05

  Sigurno da za neke muskarce ovo moze da bude odredjeni problem ali generlano govoreci potrebno je oko toga da se posavetujete sa nekim strucnim licem. U svakom slucaju nikada nije previse dobro bezati od problema.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 11:26

  Svaki lecar ce muskarcu naloziti da uradi ultrazvuk testisa ukoliko posumnja da postoje neke patoloske promene. U proseku se cena za ultrazvuk testisa krece oko 4500 dinara.