Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk prostate
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tri ultrazvuka: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili prostate

Akcija -88% 1190 Din.
Tri ultrazvuka: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili prostate po ceni od 1.190 din samo u Poliklinici Grac...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

ULTRAZVUČNI PREGLED PO IZBORU: ULTRAZVUK ABDOMENA, ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE, ULTRAZVUK MALE KARLICE ili ULTRAZVUK PROSTATE

Akcija -75% 800 Din.
ULTRAZVUČNI PREGLED PO IZBORU: UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice ili UZ prostate po ceni od 800 din samo u ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk prostate

Posle 50-e godine u životu određenog broja muškaraca dešava se jedna neprijatna promena, a to je uvećanje prostate. Sve ovo vodi tome, da statistike kažu da posle 70-e godine većina muškaraca ima ovu tegobu. 

Pregled prostate uz pomoć ultrazvuka je neinvazivan, što znači bezopasan, i bez štetnih efekata i posledica, bez zračenja.

Rak prostate je jedan od najčešćih vrsta tumora kod muškaraca i jedan od vodećih uzroka smrti. 

Transrektalni ultrazvuk prostate

Prostata može da se pregleda ultrazvukom preko trbuha uz punu mokraćnu bešiku.

Drugi način je transrektalni ultrazvuk pri čemu se tanka sonda ultrazvučnog aparata ubacuje nekoliko centimetara u debelo crevo i prisloni direktno uz prostatu. Ovim pregledom dobićemo precizne informacije o veličini prostate, njenoj strukturi i eventualnom postojanju tumorskih promena. Takođe, može se utvrditi zaostajanje mokraće u bešici nakon pražnjenja, čemu može biti uzrok upravo uvećana prostata.

Za ovaj pregled potrebno je da imate punu bešiku, odnosno da popijete tri do četiri čaše tečnosti, sat do sat i po pre pregleda, i ne mokriti. 

Kako se radi ultrazvuk prostate?

Tokom pregleda pacijent leži na leđima, a doktor sondom ultrazvučnog aparata, na koju je prethodno nanet gel, prelazi preko kože trbuha i mošnica. Ovaj pregled ne boli, nije neprijatan, i traje svega 15-20 minuta.

Ko sve treba da uradi ultrazvuk prostate?

Svako ko ima tegobe prilikom mokrenja, krv u mokraći, kamenje u mokraćnim kanalima, ako se pojave izrasline na testisima, kao i svi muškarci koji su stariji od 50 godina da bi se na vreme otkrilo eventualno uvećavanje prostate.

Ultrazvuk prostate – iskustva

Najčešće bolesti koje se otkrivaju ovim pregledom su benigno uvećanje prostate, akutna i hronična upala, kao i rak prostate. 

Verovatno želite da saznate koji su simptomi ovih bolesti. Ukoliko imate otežano izmokravanje, odnosno slabiji mlaz mokraće (ovo se može objasniti time da uvećana prostata pritiska mokraćnu cev koja kroz nju prolazi), bolno mokrenje, te povišenu telesnu temperaturu kao i prisustvo mokraće u krvi – znaci su da nešto nije u redu.  Ono što je najopasnije, jeste da povremeno i  najozbiljniji problemi, kao što je rak prostate, ne prave nikakve tegobe. 

Upravo iz ovog razloga obratite pažnju na preventivu, uradite kontrolni ultrazvučni pregled prostate, jer onda ćete imati dovoljno vremena i za izlečenje.

Ultrazvuk prostate – cena pregleda

Cene se kreću u rasponu od 3000 do 5000 dinara,  sa pregledom urologa.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije,za ultrazvuk prostate predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

 

 

Pregled urologa sa ultrazvukom prostate, mokraćne bešike i testisa

Akcija -75% 3100 Din.
Pregled urologa sa ultrazvukom prostate, mokraćne bešike i testisa po ceni od 3.100 din samo u poliklinici Gracia Medika...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Urološki pregled + Ultrazvuk urotrakta

Akcija -62% 1900 Din.
Urološki pregled + Ultrazvuk urotrakta po ceni od 1.900 din samo u Poliklinici Millenium Medic!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan urološki pregled sa ultrazvukom prostate, bešike, bubrega, testisa sa tumormarkerima PSA, fPSA + besplatno ordiniranje terapije

Akcija -12% 3700 Din.
Kompletan urološki pregled sa ultrazvukom prostate, bešike, bubrega, testisa sa tumormarkerima PSA, fPSA + besplatno ord...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Svaki ultrazvuk je nesto sto mora da se posebno plati. Mada, ovaj ultrazvuk sigurno ima neku svoju posebnu cenu.

11.04.2017
Simona Vucinic

Koliko mi se samo cini, ovo je jedan veoma zahtevan ultrazvuk koji nije u svakom slucaju ni malo jeftin kako god da okrenete.

10.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju mora da se debelo plati.

07.03.2017
Marta Dencevic

To je pre svega zbog toga sto muskarci ne vode racuna o sebi.

20.02.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi je samo poznato, sto se ovoga tice, samo treba da znate da ukoliko vec kao muskarac pocnete da osecate ove teskoce, najbolje je da potrazite neko provereno lice.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

ovo je danas nesto sto moze da se uradi bez nekih vecih problema. Ako se ipak opredelite za ovaj ultrazvuk, sva sreca pa mozete da ga uradite u vecini lekarskih ordinacija.

23.01.2017
Petar Jankovic

Svaki muskarac koji posle odredjenog vremena oseti da ima problem sa prostatom pre ili kasnije treba da pocne da je kontrolise. Pre svega se to radi sa ultrazvukom.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak sigurno nesto sto vecinu nas muskaraca ceka bez nekih vecih problema.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Kada muskarac predje u proseku nekih 50 godina, samo treba da znate da je potrebno da se redovno informise i da je u tom pogledu potrebno da redovno radi ultrazvuk.

29.11.2016
Jana Stankovic

Veoma je vazno da svaki muskarac koji dodje u odredjene godine se odluci da redovno kontrolise prostatu. Bas iz tog razloga je potrebno da posetite ordinaciju Oncomed.

10.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju ultrazvuka prostate, ubeljivo je najbolje resenje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim doktorom, koji vas samim tim moze uputi na neku proverenu ordinaciju kao sto je primera radi Hrast.

22.09.2016
Marko Petrovic

Svaki muskarac koji navrsi odredjene godine zivota mora da vodi racuna o svojoj prostati i da bar 2 puta godisnje posecujete kliniku Holimedic kako bi vam ljudi uradili ultrazvuk prostate.

22.08.2016
Dusan Markovic

Mislim da pre ili kasnije, skoro svaki muskarac dodje u situaciju da pocne da ima odredjenih problema sa prostatom. To narocito dolazi do izrazaja kada muskarac navrsi vec nekih 50 godina zivota.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Svaki muskarac bi trebao kada dodje vec u neke godine da uradi ultrazvuk prostate periodicno, ako nista bar kada deo periodicnog lekarskog pregleda.