Kada se radi ultrazvuk prostate? Posle 50-e godine u životu određenog broja muškaraca dešava se jedna neprijatna promena, a to je uvećanje prostate. Sve ovo vodi tome, da statistike kažu da posle 70-e godine većina muškaraca ima ovu tegobu. 

Pročitaj više

Proizvodi Ultrazvuk prostate

Ultrazvuk prostate Ultrazvuk prostate
3.900 1.950

Izaberite neku od lekarskih ordinacija gde mozete raditi ULTRAZVUK PROSTATE

Beograd

Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Vojvode Mišića 237
Obrenovac
Beograd Pozovi

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

4.8 | 5 ocena
Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija
Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija
Janka Katića 20
Mladenovac
Beograd Pozovi

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vlad...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
CITYMedik Dijagnostika
CITYMedik Dijagnostika
Milana Rakića 6-8
Zvezdara
Beograd Pozovi

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

4.3 | 4 ocena
Gracia Medika poliklinika
Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac
Beograd Pozovi

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...
Pročitaj više

3.8 | 23 ocena
Korisnik : Branka Vukovic je pre 22 h preuzeo 1 kupona za akcije ove firme

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu ULTRAZVUK PROSTATE

SISTEMATSKI PREGLED ZA ŽENE I MUŠKARCE: Pregled lekara, laboratorija (KKS, SE, glukoza, holesterol, HDL, LDL, trigliceridi, urea, kreatinin, ALT, AST, gvožđe, urin sa sedimentom), spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ donjeg dela stomaka - bešike i prostate kod muškaraca
Akcija -79% 3200 Din.

SISTEMATSKI PREGLED ZA ŽENE I MUŠKARCE: Pregled lekara, laboratorija (KKS, SE, glukoza, holesterol, HDL, LDL, trigliceridi, urea, kreatinin, ALT, AST, gvožđe, urin sa sedimentom), spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ donjeg dela stomaka - bešike i prostate kod muškaraca - 3.200 din! Gracia Medika poliklinika!

OSNOVNI SISTEMATSKI PREGLED ZA ZENE I MUŠKARCE: pregled lekara, spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ donjeg dela stomaka - bešike i prostate kod muškaraca
Akcija -83% 3100 Din.

OSNOVNI SISTEMATSKI PREGLED ZA ZENE I MUŠKARCE: pregled lekara, spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ donjeg dela stomaka - bešike i prostate kod muškaraca - 3.100 din! Gracia Medika poliklinika!

PROŠIRENI SISTEMATSKI PREGLED za žene i muškarce: pregled lekara, laboratorija (KKS, SE, GLUKOZA, HOLESTEROL, HDL, LDL, TRIGLICERIDI, UREA, KREATININ, ALT, AST, GVOŽĐE, URIN SA SEDIMENTOM), spirometrija, EKG, UZ srca, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ donjeg dela stomaka bešike i prostate
Akcija -75% 5500 Din.

PROŠIRENI SISTEMATSKI PREGLED za žene i muškarce: pregled lekara, laboratorija (KKS, SE, GLUKOZA, HOLESTEROL, HDL, LDL, TRIGLICERIDI, UREA, KREATININ, ALT, AST, GVOŽĐE, URIN SA SEDIMENTOM), spirometrija, EKG, UZ srca, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ donjeg dela stomaka bešike i prostate kod muškaraca - 5.500 DIN! Gracia Medika poliklinika!

Pogledajte sve kupone
Beozdravlje lekarska ordinacija
Beozdravlje lekarska ordinacija
Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara
Beograd Pozovi

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede....
Pročitaj više

4.9 | 14 ocena
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic
Stojana Protića 57, Vračar
Vračar
Beograd Pozovi

Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme...
Pročitaj više

4.9 | 15 ocena
Korisnik je dodao stavku Ultrazvučni pregled aksila(pazušnih jama) i ingvinalnih regija (prepona) i ultrazvučni pregled abdomena, urološki i male karlice iz cenovnika kao omiljenu.

Šabac

Lekarska ordinacija Neomedik Kids
Lekarska ordinacija Neomedik Kids
Jovana Cvijića 8
Šabac Pozovi

Opšte i specijalističke preglede deci i odraslima pružamo u najkraćem mogućem roku. Kod nas možete da obavite i kompletan sistematski pregled i uradite sve analize...
Pročitaj više

4.0 | 2 ocena

Kragujevac

Tesla Medic radiološka ordinacija
Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22
Kragujevac Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

5.0 | 8 ocena
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Svetogorska 9, 4 sprat, stan 25
Kragujevac Pozovi

Kombinujući znanje klasične medicine sa neinvazivnom holističkom medicinom, specijalistička ordinacija Holistik Džarić obezbeđuje celovit pristup Vašem zdravlju. Pored pregleda u našoj prijatnoj i moderno opremljenoj ordinaciji, nudimo mogućn...
Pročitaj više

4.0 | 11 ocena

Kada se radi ultrazvuk prostate? Posle 50-e godine u životu određenog broja muškaraca dešava se jedna neprijatna promena, a to je uvećanje prostate. Sve ovo vodi tome, da statistike kažu da posle 70-e godine većina muškaraca ima ovu tegobu. 

Pregled prostate uz pomoć ultrazvuka je neinvazivan, što znači bezopasan, i bez štetnih efekata i posledica, bez zračenja.

Rak prostate je jedan od najčešćih vrsta tumora kod muškaraca i jedan od vodećih uzroka smrti. 

Transrektalni ultrazvuk prostate

Prostata može da se pregleda ultrazvukom preko trbuha uz punu mokraćnu bešiku.

Drugi način je transrektalni ultrazvuk pri čemu se tanka sonda ultrazvučnog aparata ubacuje nekoliko centimetara u debelo crevo i prisloni direktno uz prostatu. Ovim pregledom dobićemo precizne informacije o veličini prostate, njenoj strukturi i eventualnom postojanju tumorskih promena. Takođe, može se utvrditi zaostajanje mokraće u bešici nakon pražnjenja, čemu može biti uzrok upravo uvećana prostata.

Za ovaj pregled potrebno je da imate punu bešiku, odnosno da popijete tri do četiri čaše tečnosti, sat do sat i po pre pregleda, i ne mokriti. 

Kako se radi ultrazvuk prostate?

Tokom pregleda pacijent leži na leđima, a doktor sondom ultrazvučnog aparata, na koju je prethodno nanet gel, prelazi preko kože trbuha i mošnica. Ovaj pregled ne boli, nije neprijatan, i traje svega 15-20 minuta.

Ko sve treba da uradi ultrazvuk prostate?

Svako ko ima tegobe prilikom mokrenja, krv u mokraći, kamenje u mokraćnim kanalima, ako se pojave izrasline na testisima, kao i svi muškarci koji su stariji od 50 godina da bi se na vreme otkrilo eventualno uvećavanje prostate.

Ultrazvuk prostate – iskustva

Najčešće bolesti koje se otkrivaju ovim pregledom su benigno uvećanje prostate, akutna i hronična upala, kao i rak prostate. 

Verovatno želite da saznate koji su simptomi ovih bolesti. Ukoliko imate otežano izmokravanje, odnosno slabiji mlaz mokraće (ovo se može objasniti time da uvećana prostata pritiska mokraćnu cev koja kroz nju prolazi), bolno mokrenje, te povišenu telesnu temperaturu kao i prisustvo mokraće u krvi – znaci su da nešto nije u redu.  Ono što je najopasnije, jeste da povremeno i  najozbiljniji problemi, kao što je rak prostate, ne prave nikakve tegobe. 

Upravo iz ovog razloga obratite pažnju na preventivu, uradite kontrolni ultrazvučni pregled prostate, jer onda ćete imati dovoljno vremena i za izlečenje.

Ultrazvuk prostate – cena pregleda

Cene se kreću u rasponu od 3000 do 5000 dinara,  sa pregledom urologa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije,za ultrazvuk prostate predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mihajlo Nastasovic
  08.05.2017 01:51

  Svaki ultrazvuk je nesto sto mora da se posebno plati. Mada, ovaj ultrazvuk sigurno ima neku svoju posebnu cenu.

  Simona Vucinic
  11.04.2017 10:51

  Koliko mi se samo cini, ovo je jedan veoma zahtevan ultrazvuk koji nije u svakom slucaju ni malo jeftin kako god da okrenete.

  Todor Markovic
  10.03.2017 10:03

  U svakom slucaju mora da se debelo plati.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:25

  To je pre svega zbog toga sto muskarci ne vode racuna o sebi.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 10:14

  Koliko mi je samo poznato, sto se ovoga tice, samo treba da znate da ukoliko vec kao muskarac pocnete da osecate ove teskoce, najbolje je da potrazite neko provereno lice.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 01:20

  ovo je danas nesto sto moze da se uradi bez nekih vecih problema. Ako se ipak opredelite za ovaj ultrazvuk, sva sreca pa mozete da ga uradite u vecini lekarskih ordinacija.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:01

  Svaki muskarac koji posle odredjenog vremena oseti da ima problem sa prostatom pre ili kasnije treba da pocne da je kontrolise. Pre svega se to radi sa ultrazvukom.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 02:37

  Ovo je ipak sigurno nesto sto vecinu nas muskaraca ceka bez nekih vecih problema.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 11:11

  Kada muskarac predje u proseku nekih 50 godina, samo treba da znate da je potrebno da se redovno informise i da je u tom pogledu potrebno da redovno radi ultrazvuk.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 12:42

  Veoma je vazno da svaki muskarac koji dodje u odredjene godine se odluci da redovno kontrolise prostatu. Bas iz tog razloga je potrebno da posetite ordinaciju Oncomed.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 01:36

  Po pitanju ultrazvuka prostate, ubeljivo je najbolje resenje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim doktorom, koji vas samim tim moze uputi na neku proverenu ordinaciju kao sto je primera radi Hrast.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 10:58

  Svaki muskarac koji navrsi odredjene godine zivota mora da vodi racuna o svojoj prostati i da bar 2 puta godisnje posecujete kliniku Holimedic kako bi vam ljudi uradili ultrazvuk prostate.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 10:45

  Mislim da pre ili kasnije, skoro svaki muskarac dodje u situaciju da pocne da ima odredjenih problema sa prostatom. To narocito dolazi do izrazaja kada muskarac navrsi vec nekih 50 godina zivota.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 11:25

  Svaki muskarac bi trebao kada dodje vec u neke godine da uradi ultrazvuk prostate periodicno, ako nista bar kada deo periodicnog lekarskog pregleda.