Ultrazvuk pazuha Beograd

Adresa: Milana Rakića 6-8
Beograd
Adresa: Janka Katića 20
Beograd
Adresa: Stojana Protića 57, Vračar
Beograd
Adresa: Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Beograd
Adresa: Koce Popovica 7
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 99
Beograd

Ultrazvuk pazuha Kragujevac

Adresa: Luja Pastera 22
Kragujevac
Adresa: Janka Veselinovića 22
Kragujevac
Adresa: Vojvode Putnika 41
Kragujevac
Adresa: Atinska 2, I sprat, lokal 42
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk pazuha
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Paket od pet ultrazvučnih pregleda

Akcija -87% 2890 Din.
Paket od pet ultrazvučnih pregleda po ceni od 2.890 din samo u poliklinici Gracia Medika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk po izboru: UZ vrata, UZ nogu, UZ ruku, UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama

Akcija -75% 1190 Din.
Ultrazvuk po izboru: UZ vrata, UZ nogu, UZ ruku, UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama - 1.190 din! Gracia Medika poliklin...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk pazuha

Mi, obični ljudi, kažemo pazušna jama, a lekari svojim stručnim „žargonom“, ovu regiju nazivaju aksila. Pomislili bismo, sasvim naivno da aksila ne stvara nikakav drugi problem osim kad izostane dejstvo antiperspiranata, ali nažalost, nije tako. 
Ukoliko se obavi ultrazvučni pregled pazušnih jama, može se, na primer, uočiti uvećani limfni čvor u aksili. Stručno bi se nazvalo reaktivni limfni čvorovi u obe aksile, dok najveći čvor može biti čak i 14 mm. Kada se obavi punkcija tog limfnog čvora, nalaz može glasiti limfocitna hiperplazija.
Ovo je samo jedan primer. Ukoliko osetite bol u pazušnim jamama, napipate neke čvoriće, obavezno je uraditi ultrazvučni pregled. 

Ultrazvuk pazuha – iskustva:

Obično govorimo o ultrazvučnom pregledu dojki i pazušne regije. Ovaj pregled bi trebalo obavljati jednom godišnje, ili čak i češće ukoliko postoji osnovana sumnja na promene u dojkama, odnosno određeno oboljenje. 
Kada žene navrše svoju tridesetu godinu života, ultrazvučni pregled dojki i pazušnih jama, trebalo bi raditi na svakih šest meseci, kao redovan sistematski pregled.
Prilikom ovog pregleda, obavezno će se pogledati pazušne jame. kao i regije iznad i ispod ključne kosti, jer su to mesta za otkrivanje uvećanih limfnih žlezda. Najbolje vreme za obavljanje ultrazvučnog pregleda je 10-14 dana od početka menstruacije.

Ultrazvuk pazuha – kako se radi?

Trebalo bi najpre napomenuti da su ultrazvučne metode neinvazivne, odnosno bezopasne, bez štetnih dejstava i neželjenih efekata, nema nikakvog negativnog zračenja, mogu se ponavljati onoliko puta koliko je potrebno. Metoda ultrazvučnog pregleda je bez ikakvih neprijatnosti za pacijenta, znači bezbolna, i relativno kratko traje. Mogu je raditi ljudi u svim životnim dobima, od rođenja do duboke starosti.
Tkivo dojke i pazušnih jama pregleda se putem zvučnih talasa visoke frekvencije, koji prolaze kroz tkivo, odbijaju se različitom brzinom i vraćaju do sonde, odnosno do ekrana na kome se može videti živa slika. 
Ultrazvuk dojki i pazušnih jama sa velikom preciznošću može razlikovati benigne od malignih promena, u procentu uspešnosti koji ide čak do 98%. To je veoma značajno, jer se pravovremenom dijagnostikom povećavaju šanse za izlečenje. Svi čvorići koje imate u dojkama, bilo da ih je napipao lekar ili vi tokom samopregleda, biće razjašnjeni, ili će vas prestati brinuti ili će se pronaći najadekvatnije rešenje ukoliko problem postoji. Može se uraditi i ultrazvukom vođena aspiracija ili biopsija kako bi se dobila potpuno precizna dijagnoza.
Ultrazvuk se može uraditi i uz pomoć matrične sonde. To je tehnološki usavršena sonda gde se do najsitnijih detalja može prikazati građa dojke ili pazušnih jama. Prednost matrične sonde je u tome što ona daje izuzetno oštru, jasnu, visoko rezolutivnu sliku, a time lekar može doći do više važnih informacija koje se tiču vašeg zdravlja.

Ultrazvuk pazuha – cene

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.
 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 
 

Iskustva i komentari posetilaca

Andriajana Simic
Veoma kvalitetan ultrazvuk pazuha mozete da uradite u ultrazvucnoj ordinaciji Hrast. Cena se u proseku krece oko 3500 dinara po pregledu sto predstavlja neku uobicajenu cenu za tu vrstu pregleda.
Mihajlo Nastasovic
Mozda je genralno govoreci ovo vrsta ultrazvuka koja pre ili kasnije sigurno da moze da se pokaze. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Simona Vucinic
U svakom slucaju je veoma vazno da znate da ultrazvuk pazuha treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Todor Markovic
U svakom slucaju je ovo veoma skup avrsta ultrazvuka.
Marta Dencevic
U svakom slucaju ova vrsta ultrazvuka treba da se debelo plati. Sve drugo je manje vazno.
Janko Zivanovic
Sto se ovog ultrazvuka tice, samo treba da zante da je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet.
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice ovakvog ultrazvuka, jedino i pravo resenje je da se oko njega posavetujete sa jednim strucnim i proverenim licem. Sve drugo je manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, preili kansije cete sigurno biti u prilici da se odlucite da uradite ultrazvuk pazuha to je ipak nest potpuno normalno.
Nikolina Pantelic
Ukoliko mene pitate, ovo treba da vam uradi zaista jedno strucno i provereno lice.
Ivan Stojanovic
Zaista ne vidim i ne mogu da shvatim po cemu je to ultrazvuk pazuha tako bitan ali je ono sto sigurno mogu da znam je to da je potrebno da se uradi kvlaitetno.
Jana Stankovic
Mislim da je po pitanju ultrazvuka pazuha ubedljivo najbolje resenje da posetit ordinaciju Lalosevic koja vec nekoliko godina ima iskustvo u ultrazvucnoj dijagnostici.
Biljana Brankovic
Generalno je najbolje da po pitanju ultrazvuka pazuha posetite ordinaciju Hrast u koju mozete da imate puno poverenje.
Marko Petrovic
Zaista ne znam zbog cega bi se ova vrsta ultrazvuka radi. Shvatam da ona ima neku prakticnu primenu tamo negde ali na duze staze, to svakako nije slucaj.
Dusan Markovic
Po pitanju ultrazvuka pazuha, o nikada licno nisam radio. Ukoliko bih morao da ga uradim ili ukoliko bih morao nekome da preporucim neko pouzdano mesto po ovom pitanju, onda bi to svakako bilo Hrast Dr. Popovic.
Jovana Milinkovic
Veoma kvalitetan ultrazvuk pazuha mozete da uradite u ultrazvucnoj ordinaciji Hrast. Cena se u proseku krece oko 3500 dinara po pregledu sto predstavlja neku uobicajenu cenu za tu vrstu pregleda.