Ultrazvuk male karlice i abdomena se obično rade odjednom. Prilikom ovog pregleda moguće je videti jetru, žučnu kesu, žučne puteve, pankreas, oba bubrega, nadbubrega, slezinu, mokraćnu bešiku, prostatu kod muškaraca, jajnike i matericu kod žena, limfne žlezde, trbušnu tečnost, kao i velike krvne sudove trbuha i trbušne šupljine.Ultrazvučni pregled male karlice kod ženaOrgani male karlice kod žena su:matericajajnicijajovodispoljne genitalijeregionalne limfne žlezde.

Kako se radi ultrazvuk male karlice?

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi ULTRAZVUK MALE KARLICE

Beograd

CITYMedik Dijagnostika
Milana Rakića 6-8
Zvezdara Pozovi

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija
Janka Katića 20
Mladenovac Pozovi

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vlad...
Pročitaj više

Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...

Beozdravlje lekarska ordinacija
Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede....

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na ULTRAZVUK MALE KARLICE

Ultrazvuk dečijih kukova
3900 2950
Ultrazvuk dečijih kukova AKCIJA ističe za 13d 23h 24m 54s Pročitaj više
Ultrazvuk dečijih kukova
3900 2950
Ultrazvuk dečijih kukova AKCIJA ističe za 13d 23h 14m 34s Pročitaj više
Četiri ultrazvučna pregleda (abdomen, štitasta žlezda, mala karlica, dojke)
12800 2390
Četiri ultrazvučna pregleda (abdomen, štitasta žlezda, mala karlica, dojke) AKCIJA ističe za 10d 23h 36m 43s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (13)
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic
Stojana Protića 57, Vračar
Vračar

Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme...

Kragujevac

Specijalistička ordinacija ANACOR-MED
Vojvode Putnika 41 Pozovi

Specijalistički pedijatrijski pregledi i lečenje iz svih oblasti (kardiologija, nefrologija) Zavidan tim eksperata i profesora univerziteta....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22 Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Svetogorska 9, 4 sprat, stan 25

Kombinujući znanje klasične medicine sa neinvazivnom holističkom medicinom, specijalistička ordinacija Holistik Džarić obezbeđuje celovit pristup Vašem zdravlju. Pored pregleda u našoj prijatnoj i moderno opremljenoj ordinaciji, nudimo mogućn...

Ultrazvuk male karlice i abdomena se obično rade odjednom. Prilikom ovog pregleda moguće je videti jetru, žučnu kesu, žučne puteve, pankreas, oba bubrega, nadbubrega, slezinu, mokraćnu bešiku, prostatu kod muškaraca, jajnike i matericu kod žena, limfne žlezde, trbušnu tečnost, kao i velike krvne sudove trbuha i trbušne šupljine.Ultrazvučni pregled male karlice kod ženaOrgani male karlice kod žena su:matericajajnicijajovodispoljne genitalijeregionalne limfne žlezde.

Kako se radi ultrazvuk male karlice?

Postoje različite vrste kao i sadržaji pregleda. Najčešće se preporučuje pregled vaginalnom sondom, bez punjenja mokraćne bešike, izuzetno sa punom bešikom. Zatim, pregled preko spoljnih genitalija i međice, ako postoji razlog za to. I treći način, ukoliko je to neophodno, pregled kroz debelo crevo, sa ili bez prethodnog punjenja tečnošću.

Kako se pripremiti za ultrazvuk male karlice?

Dva dana uoči pregleda trebalo bi uzimati samo hranu koja se sastoji od čaja, dvopeka, prepečenog hleba, pečenog mesa, butera i pirinča. Sa druge strane, ne bi trebalo konzumirati slatko, šećer, jaja, povrće, gazirane sokove i mineralnu vodu.Uz konsultaciju sa vašim lekarom, dan uoči pregleda, trebalo bi uzeti sredstvo za oslobađanje gasova iz digestivnog trakta, 8-10 sati pre pregleda ne bi trebalo uzimati tečnost, kafu, alkohol, cigarete. Na sam dan pregleda ne sme se jesti niti piti, a ukoliko je pregled u popodnevnim časovima, dozvoljeno je do 9 časova ujutru uzeti čaj sa dvopekom ili prepečenim hlebom.

Pregled male karlice – iskustva:

Ovaj pregled se obavlja zbog postavljanja indikacije za konzervativno ili operativno lečenje. Kod cista jajnika, na primer, potrebno je neposredno praćenje u kratkim vremenskim intervalima u odnosu na standardno preporučene. Drugačije promene, kao što su miomi materice, zahtevaju redovne kontrole i proveru njihovih krvnih sudova.

Kada se preporučuju pregledi male karlice:

Preporučuju se redovni kontrolni pregledi u slučajevima kao što su: pojave simptoma, svakih šest meseci kod primene hormonske terapije, kod lečenja putem lekova ili hirurškim putem na tri ili četiri meseca, jednom godišnje u menopauzi. Ukoliko imate neredovno i neočekivano krvarenje pre i nakon menopauze, obavezan je pregled. Najčešći razlozi ovog krvarenja su određena benigna stanja kao što su polipi, atrofija i uvećanje sluznice materice. Ohrabrujuća vest je da je samo u 10% slučajeva uzrok karcinom.

Ultrazvuk male karlice – cena pregleda:

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dragana Misic
  15.11.2018 01:01

  Mihajlo Nastasovic
  08.05.2017 01:58

  Sto se tice ovog ultrazvuka sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

  Simona Vucinic
  11.04.2017 10:57

  Po pravilu, ovaj ultrazvuk treba i mora da se lepo plati. Sve drugo po meni je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Todor Markovic
  10.03.2017 10:07

  U svakom slucaju pre ili kasnije treba da se debelo plati.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:31

  U svakom slucaju kako god da okrenet, on treba da se posebno plati. To vam bar ne gine.

  Janko Zivanovic
  21.02.2017 06:59

  Koliko je samo meni poznato, ovo je potpuno normalan ultrazvuk koji zaista nije nista posebno zahtevan.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 01:31

  Koliko mi se samo cini, ultrazvuk male karlice je ipak nesto sto bez vecih problema moze da se uradi u Beogradu. Ima dosta lekarskih ordinacija, to je sva sreca.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:14

  Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta ultrazvuka. Ukoliko se za nju odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 02:45

  Sto se tice ove vrste ultrazvuka, samo treba da znate da je veoma bitno da se oko toga posavetujete sa bas nekim strucnim licem.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 11:18

  Ako mene pitate, po ovom pitanju samo treba da se malo povezete sa nekim proverenim ljudima i vise nisat oko toga ne treba da se brinete.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 12:50

  U sustini, nije bitno sta je predmet ultrazvuka, vec je bitno da se on uradi na najbolji moguci nacin. Pri tome, snimci u ordinaciji Eterna su i vise nego kvalitetni.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 01:47

  Ukoliko vam je vec potreban ultrazvuk male karlice, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju Hrast i da se tamo licno uverite u kvalitet.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 11:31

  Ukoliko treba da uradite ultrazvuk karlice, onda je ubedljivo najbolje resenje za vas da posetite kliniku Holimedic i tamo uradite sve sta je potrebno.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 11:23

  Zbog toga, kako biste u potpunosti bili sigurni u pravilnu dijagnozu, najbolje je da posetite Hrast Dr. Popovic i licno se uverite u kvalitet ove klinike po pitanju dijagnostifikovanja odredjneih problema.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 11:36

  Ultrazvuk male karlice moze biti posebno koristan u slucajevima kada je neophodno utvrditi prisustvo nekih degenerativnih promena na organima koji su direktno povezani sa karlicom.