Ultrazvuk mekih tkiva kao i ultrazvučne dijagnostičke metode su neinvazivne, bezbolne i sasvim bezopasne, odnosno, mogu se ponavljati neograničen broj puta. Ultrazvukom se mogu videti i meka tkiva i zglobovi. Ova metoda se koristi kod raznih povreda mekih tkiva, ili kod upale i bola u zglobu ili u tkivu, nepoznatog uzroka.

Ultrazvuk vrata

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi ULTRAZVUK MEKIH TKIVA

Beograd

Privatna pedijatrijska ordinacija Mala Marina
8. Marta 1
Mladenovac Pozovi

Privatna pedijatrijska ordinacija "Mala Marina", koju predvodi dr Vida Malinković pedijatar sa više od 30 godina iskustva, brine o zdravlju Vašeg deteta. Po potrebi dolazimo u kućne posete. Nalazimo se u Mladenovcu...
Pročitaj više

CITYMedik Dijagnostika
Milana Rakića 6-8 Pozovi

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...
Pročitaj više

Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Vojvode Mišića 237
Obrenovac

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...

Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija
Janka Katića 20
Mladenovac

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vlad...

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na ULTRAZVUK MEKIH TKIVA

Ultrazvuk dojki
3900 2500
Ultrazvuk dojki AKCIJA ističe za 14d 1h 35m 27s Pročitaj više
Pregled kardiologa sa doplerom po izboru: dopler nogu, ruku ili vrata
7900 4750
Pregled kardiologa sa doplerom po izboru: dopler nogu, ruku ili vrata AKCIJA ističe za 14d 1h 28m 50s Pročitaj više
Ultrazvuk abdomena
3900 2200
Ultrazvuk abdomena AKCIJA ističe za 14d 29m 49s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (18)
Poliklinika Fizikus
Deligradska 27
Savski venac

Nalazimo se u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, »STARI DIF», Deligradska 27 Beograd. Od 01.04.2005. godine poslujemo kao specijalistička ordinacija...

Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...

Kragujevac

Specijalistička ordinacija ANACOR-MED
Vojvode Putnika 41 Pozovi

Specijalistički pedijatrijski pregledi i lečenje iz svih oblasti (kardiologija, nefrologija) Zavidan tim eksperata i profesora univerziteta....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22 Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

Pre 23 h poslednji put pozvana firma
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Svetogorska 9, 4 sprat, stan 25

Kombinujući znanje klasične medicine sa neinvazivnom holističkom medicinom, specijalistička ordinacija Holistik Džarić obezbeđuje celovit pristup Vašem zdravlju. Pored pregleda u našoj prijatnoj i moderno opremljenoj ordinaciji, nudimo mogućn...

Ultrazvuk mekih tkiva kao i ultrazvučne dijagnostičke metode su neinvazivne, bezbolne i sasvim bezopasne, odnosno, mogu se ponavljati neograničen broj puta. Ultrazvukom se mogu videti i meka tkiva i zglobovi. Ova metoda se koristi kod raznih povreda mekih tkiva, ili kod upale i bola u zglobu ili u tkivu, nepoznatog uzroka.

Ultrazvuk vrata

Ultrazvuk vrata, pored pregleda štitne žlezde, obuhvata i pregled paraštitastih žlezda, zatim pljuvačnih žlezda, prisustvo limfnih čvorova, te eventualnog prisustva tumora različitog porekla... Sastavni deo ultrazvučnog pregleda vrata je i pregled krvnih sudova vrata, njihova morfologija, prisustvo plakova, stenoza i slično. Pregled matričnom sondomOvo je posebno tehnološki usavršena sonda kojom se mogu pregledati dojke, štitna žlezda, mišićno-koštano-zglobne i druge strukture mekih tkiva. Prednost korišćenja ove metode jeste da se građa tih struktura može videti do najsitnijih detalja. Slika koja se dobija korišćenjem matrične sonde je izuzetno jasna, oštra, visoke rezolucije, što sve vašem lekaru omogućava da dobije više informacija.

Elastografija

Ovom metodom se meri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promena i određivanja prirode tumora. Elastografija kao metoda se zasniva na činjenici da svi tumori, a posebno oni najopasniji, zloćudni, pružaju otpor na pritisak sondom. To se prikazuje promenama boje na monitoru ultrazvučnog aparata, od crvene preko žute i zelene za normalna tkiva, preko plave i sivo-crne za sumnjiva i tumorski izmenjena tkiva. Izmereni otpori pokazuju da neki tumori daju pet, pa čak i dvadeset puta veći otpor na pritisak u odnosu na normalne strukture. Možda se pitate kako ovaj otpor zapravo, nastaje? Odgovor leži u činjenici da kod tumorskih tkiva imamo izraženo nekontrolisano bujanje ćelija, te širenje vezivnog tkiva, neovaskularizaciju, promene oblika i građe tkiva.Neka sprovedena istraživanja pokazuju da tokom poslednjih nekoliko godina, pozitivan nalaz na elastografiji u ispitivanju sumnjivih promena dojke u 90% slučajeva, biva kasnije potvrđen histopatološkim nalazom. Odnosno, biva otkriveno prisustvo maligne bolesti u ispitivanoj promeni, odnosno tkivu.

Ultrazvuk mekih tkiva – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 7500 dinara, za pregled na terenu.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Lea Stankovic
  09.05.2017 06:59

  On je sigurno kako god da okrenete, nesto sto je veoma zahtevno.

  Mihajlo Nastasovic
  24.04.2017 12:22

  U svakom slucaju je ovo posebna vrsta ultrazvuka koja bi posebno trebala da se plati.

  Simona Vucinic
  11.04.2017 11:41

  Kako god da okrenete, ovaj ultrazvuk mora da se lepo plati. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.

  Todor Markovic
  27.03.2017 12:03

  Po meni je ova vrsta ultrazvuka nesto sto u svakom slucaju i nije bas previse jeftino.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:50

  U svakom slucaju je ovo posebna vrsta ultrazvuka.

  Janko Zivanovic
  21.02.2017 07:43

  Sto se tice ovog ultrazvuka, odmah treba da znate da je kvalitet veoma bitan i da u svakom slucaju zahteva jednu posebnu paznju. Sve drugo je daleko losije resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 02:10

  Koliko mi se samo cini, ultrazvuk mekih tkiva je ipak nesto u sta je najbolje da se sami uverite. Sve drugo je manje vazno.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:48

  Koliko mi se samo cini, ne moze bas svako da uradi dobro i kvalitetno ultrazvuk. Za to je ipak potrebno da se opredelite za nekog bas velikog profesionalca.

  Nikolina Pantelic
  05.01.2017 01:03

  Ako mene pitate, ovo je jedna veoma zahtevna procedura. Pre svega, potrebno je da imate savremnu tehnologiju.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 12:03

  Ultrazvuk mekih tkiva je ipak nesto sto je najbolje da uradite tako sto cete da pronadjete neko dobro mesto u koje ako mene pitate mozete da imate puno poverenje.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 01:33

  Moja je preporuka svima da po pitanju ultrazvuka mekih tkiva, slobodno posetite lekarsku ordinaciju Denta i da se po tom pitanju licno uverite u kvalitet.

  Biljana Brankovic
  14.11.2016 07:28

  Ipak je ultrazvuk mekih tkiva ubedljivo najbolje da posetite lekarsku ordinaciju Holimedic i da se bas tamo licno uverite u kvlaitet.

  Marko Petrovic
  23.09.2016 07:55

  Ukoliko vam je potreban ultrazvuk mekih tkiva, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju interne medicine NADA - A. To je ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  23.08.2016 07:03

  Nekako mi se cini da za tako neke specificne stvari lekari (narocito oni u privatnoj praksi) mogu da naplate poprilicno puno a da pri tome ni sami nisu svesni sta im je zapravo potrebno.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 12:28

  Ukoliko vam je potreban kvalitetan ultrazvuk mekih tkiva onda zaista nema potrebe previse da lutate. Kako govorimo o ultrazvuku mekih tkiva onda je svakako potrebno da platite negde oko 7000 dinara.