Ultrazvuk mekih tkiva kao i ultrazvučne dijagnostičke metode su neinvazivne, bezbolne i sasvim bezopasne, odnosno, mogu se ponavljati neograničen broj puta. Ultrazvukom se mogu videti i meka tkiva i zglobovi. Ova metoda se koristi kod raznih povreda mekih tkiva, ili kod upale i bola u zglobu ili u tkivu, nepoznatog uzroka.

Ultrazvuk vrata

Ultrazvuk vrata, pored pregleda štitne žlezde, obuhvata i pregled paraštitastih žlezda, zatim pljuvačnih žlezda, prisustvo limfnih čvorova, te eventualnog prisustva tumora različitog porekla... Sastavni deo ultrazvučnog pregleda vrata je i pregled krvnih sudova vrata, njihova morfologija, prisustvo plakova, stenoza i slično. 

Pregled matričnom sondom

Ovo je posebno tehnološki usavršena sonda kojom se mogu pregledati dojke, štitna žlezda, mišićno-koštano-zglobne i druge strukture mekih tkiva. Prednost korišćenja ove metode jeste da se građa tih struktura može videti do najsitnijih detalja. 

Slika koja se dobija korišćenjem matrične sonde je izuzetno jasna, oštra, visoke rezolucije, što sve vašem lekaru omogućava da dobije više informacija. 

Elastografija

Ovom metodom se meri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promena i određivanja prirode tumora. Elastografija kao metoda se zasniva na činjenici da svi tumori, a posebno oni najopasniji, zloćudni, pružaju otpor na pritisak sondom. To se prikazuje promenama boje na monitoru ultrazvučnog aparata, od crvene preko žute i zelene za normalna tkiva, preko plave i sivo-crne za sumnjiva i tumorski izmenjena tkiva. 

Izmereni otpori pokazuju da neki tumori daju pet, pa čak i dvadeset puta veći otpor na pritisak u odnosu na normalne strukture. Možda se pitate kako ovaj otpor zapravo, nastaje? Odgovor leži u činjenici da kod tumorskih tkiva imamo izraženo nekontrolisano bujanje ćelija, te širenje vezivnog tkiva, neovaskularizaciju, promene oblika i građe tkiva.

Neka sprovedena istraživanja pokazuju da tokom poslednjih nekoliko godina, pozitivan nalaz na elastografiji u ispitivanju sumnjivih promena dojke u 90% slučajeva, biva kasnije potvrđen histopatološkim nalazom. Odnosno, biva otkriveno prisustvo maligne bolesti  u ispitivanoj promeni, odnosno tkivu.

Ultrazvuk mekih tkiva – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 7500 dinara, za pregled na terenu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk mekih tkiva
Pitaj firme

Ultrazvuk abdomena

Akcija -% 2200 Din.
Ultrazvuk abdomena - 2.200 din! Balkan Medic Dijagnostički Centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dijagnostički paket UZ štitne žlezde, dojki, pazušnih jama, abdomena, mokraćne bešike, mekih tkiva (vrata ili ruku ili ramena ili slabinske regije ili nogu)

Akcija -% 3290 Din.
Dijagnostički paket UZ štitne žlezde, dojki, pazušnih jama, abdomena, mokraćne bešike, mekih tkiva (vrata ili ruku ili r...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk po izboru: UZ vrata, UZ nogu, UZ ruku, UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama

Akcija -% 1590 Din.
Ultrazvuk po izboru: UZ vrata, UZ nogu, UZ ruku, UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama - 1.590 din! Gracia Medika poliklin...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk po izboru: UZ dojki ili ginekološki UZ ili UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama

Akcija -57% 1390 Din.
 Ultrazvuk po izboru: UZ dojki ili ginekološki UZ ili UZ mekih tkiva ili UZ pazušnih jama 1.390 din! Gracia Medika polik...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

OSNOVNI SISTEMATSKI PREGLED ZA ZENE I MUŠKARCE: pregled lekara, spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ donjeg dela stomaka - bešike i prostate kod muškaraca

Akcija -83% 3100 Din.
OSNOVNI SISTEMATSKI PREGLED ZA ZENE I MUŠKARCE: pregled lekara, spirometrija, EKG, UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ don...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

09.05.2017
Lea Stankovic

On je sigurno kako god da okrenete, nesto sto je veoma zahtevno.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta ultrazvuka koja bi posebno trebala da se plati.

11.04.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ovaj ultrazvuk mora da se lepo plati. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.

27.03.2017
Todor Markovic

Po meni je ova vrsta ultrazvuka nesto sto u svakom slucaju i nije bas previse jeftino.

07.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta ultrazvuka.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice ovog ultrazvuka, odmah treba da znate da je kvalitet veoma bitan i da u svakom slucaju zahteva jednu posebnu paznju. Sve drugo je daleko losije resenje.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, ultrazvuk mekih tkiva je ipak nesto u sta je najbolje da se sami uverite. Sve drugo je manje vazno.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ne moze bas svako da uradi dobro i kvalitetno ultrazvuk. Za to je ipak potrebno da se opredelite za nekog bas velikog profesionalca.

05.01.2017
Nikolina Pantelic

Ako mene pitate, ovo je jedna veoma zahtevna procedura. Pre svega, potrebno je da imate savremnu tehnologiju.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Ultrazvuk mekih tkiva je ipak nesto sto je najbolje da uradite tako sto cete da pronadjete neko dobro mesto u koje ako mene pitate mozete da imate puno poverenje.

29.11.2016
Jana Stankovic

Moja je preporuka svima da po pitanju ultrazvuka mekih tkiva, slobodno posetite lekarsku ordinaciju Denta i da se po tom pitanju licno uverite u kvalitet.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Ipak je ultrazvuk mekih tkiva ubedljivo najbolje da posetite lekarsku ordinaciju Holimedic i da se bas tamo licno uverite u kvlaitet.

23.09.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potreban ultrazvuk mekih tkiva, onda je ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju interne medicine NADA - A. To je ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.

23.08.2016
Dusan Markovic

Nekako mi se cini da za tako neke specificne stvari lekari (narocito oni u privatnoj praksi) mogu da naplate poprilicno puno a da pri tome ni sami nisu svesni sta im je zapravo potrebno.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Ukoliko vam je potreban kvalitetan ultrazvuk mekih tkiva onda zaista nema potrebe previse da lutate. Kako govorimo o ultrazvuku mekih tkiva onda je svakako potrebno da platite negde oko 7000 dinara.