Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Remont motora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -20% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Remont motora

Automobil je nephodan da bismo funkcionisali svakoga dana, stoga je potrebno da svom limenom ljubimcu pružimo adekvatnu negu. Pod tim najpre mislimo na njegovo ispravno funkcionisanje, što vama omogućava bezbrižnu vožnju i čini vas bezbednim i sigurnim u odnosu na druge učesnike u saobraćaju.

remont motora

 

U našem tekstu saznajte sve o remontu motora, gde ovu uslugu možete da obavite, po kojim prosečnim cenama, kao i druge korisne i zanimljive informacije.

Remont glave motora

Ukoliko je na nekom mestu napuknuta glava motora ili blok, može da se dogodi da motor meša rashladnu tečnost i ulje. Glava se skida sa bloka motora, i pri tome se mašinski obrađuje.  Obrada glave znači zamenu i ravnanje svih delova a to su ventili, gumice ventila, vođice ventila, hidropodizači...

Ceo postupak se obavlja na vrhunskim i savremenim mašinama, gde stručno osoblje prati preporuke proizvođača.

Mašinski remont motora

Možete da se odlučite za takozvani generalni remont motora, što uključuje proveru istrošenosti stublina, obradu radilice ili kolenastog vratila, promenu klipova i karika, zamenu dihtunga na motoru, zamenu španera, kaiševa, semeringa, filtera, creva...;

Pored toga, mašinski remont motora znači i obradu glave i bloka, zamenu stabilnih i letećih ležajeva koji se nalaze na kolenastom vratilu, trnovanje bloka motora...

Delovi za remont motora

Kada je reč o delovima za remont motora, tom prilikom se koriste originalne komponente vodećih svetskh proizvođača. Ovi delovi su proverenog i sigurnog kvaliteta, na koje dobijate garanciju.

remont motora cena

 

To su – klipnjače, klipovi, karike, radilice, ležajevi, sklopovi, glave motora, čaure, semerinzi, ulošci dizni, uljne pumpe...

Generalni remont motora

Kao što smo već naveli u tekstu do sada, generalni remont motora možete da obavite kod auto servisa koji su oglašeni ispod našeg teksta. Vozači dolaze u raznim situacijama na primer, kada im pukne zupčasti kaiš, pa zbog toga nastane havarija u motoru, kada uljna pumpa prestane da radi, ili nestane ulja, ako bilo koji deo fizički pukne pa zbog toga izazove havariju i drugih delova i slično.

Industrijski remont motora

U okviru servisa postoje posebna odeljenja koja se bave industrijskim remontom motora.

Za vozače je veoma važno da znaju da se na ovu uslugu dobija garancija u vidu pređenih sto hiljada kilometara ili na godinu dana.

Remont turbo dizel motora

Remont turbo dizel motora se obavlja na najsavremenijim mašinama, kojima upravlja stručno osoblje. Kod rada se prate sve tehničke preporuke proizvođača i usluga je na najvišem nivou. Kvarovi motora mogu nastati iz različitih razloga, kao što su prisustvo stranih tela u usisnom i izduvnom sistemu, povišen ili slab pritisak ulja, nedostatak ulja i drugo.

Remont auto motora

Važno je znati da se za sve popravke dobija garancija, koja najčešće iznosti godinu dana. Ugrađuju se originalni rezervni delovi vodećih svetskih proizvođača.

Pri tome svemu, vodi se računa o najboljem odnosu između pružene usluge, odnosno kvaliteta i cene.

Remont motora traktora

Ukoliko posedujete traktor i primetili ste određene nepravilnosti u njegovom radu, tada je dobro da se posavetujete sa serviserima da se uradi remont motora. Postoje servisi koji su usko specijalizovani za remont motora traktora, i za mašinsku obradu motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Remont motora građevinskih mašina

Kada se radi remont motora građevinskih mašina, tada se ugrađuju originalni rezervni delovi, koji su pouzdani i kvalitetni. Servisi koji pružaju ovu uslugu mogu se pohvaliti dobrom dostupnošću i snabdevenošću potrebnim delovima.

Reparacija motora

Može se dogoditi da se motor otežano pali, ili čak da nikako ne može da upali, pri čemu izbacuje plavičast dim, a to se sve dešava jer su ishabane njegove unutrašnje komponente. Osim toga, havarije motora mogu da se dese iz mnogo različitih razloga (fizički pukne neki deo, motor ostane bez ulja, pokvari se uljna pumpa...) i u svim tim slučajevima biće potrebna reparacija motora.

Remont motora iskustva

U skladu sa brzim razvojem motorske industrije, servisi koji pružaju remont motora se trude da isprate taj tempo, i to tako što usluge pružaju uz pomoć najsavremenijih mašina, prateći tehičko-tehnološke propise.

Delovi koji se ugrađuju su uvek originalni, uz prateću garanciju. Ova usluga je višestruko isplativija od nabavke sasvim novog motora za vašeg četvorotočkaša, traktor, građevinsku mašinu i dr.

Remont motora – cena:

Koliko ćete izdvojiti za remont motora, to jest njegovo rasklapanje i ponovno sklapanje, zavisi od tipa motora, njegove kubikaže i još mnogo toga.

Navešćemo neke cene kao primer - rasklapanje i pranje glave motora – oko 12 evra, zamena vođica – oko 17 evra, trnovanje glave – oko 50 evra, lepovanje i sklapanje glave – oko 20 evra u proseku, obrada bloka motora – bušenje cilindra u proseku oko 10 evra...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise koji se nalaze oglašeni ispod našeg teksta.

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

27.10.2018
Uros Filipovic

Masinski remont motora znači i obradu glave i bloka, zamenu stabilnih i letećih ležajeva koji se nalaze na kolenastom vratilu, trnovanje bloka motora...

14.09.2017
Dusan Markovic

Po pravilu jedan remont motora bi trebalo da ume da uradi samo neko bas strucno lice. Kada pogledte kakva je situacija u Beogradu ili cete tesko pronaci nekgo ko ce to u danasnje vreme da uradi ili ce vas to kostati i vise nego sto je to realno.