PRANjE MOTORA AUTOMOBILA mozete pogledati na delu kako izgleda u nekoj od sledecih perionica

Izaberite neku od autoperionica gde mozete raditi PRANjE MOTORA

Auto Detailing Neša

Đalinska 8, (Kotež)
Palilula, Beograd

Auto Detaling Neša nalazi se na Paliluli. Pruža usluge poliranja, dubinskog pranja i čišćenja putničkih vozila i motocikala.
Pročitaj više

Danilo 10 Auto detailing

Slobodana Macure 9
Zemun, Beograd

Auto Detaling Danilo 10 dubinsko pranje i poliranje vozila nalazi se u Batajnici. Poliranje i dubinsko pranje putničkih i teretnih vozila.
Pročitaj više

+OX Detailing


Zemun, Beograd

OX Detaling studio nalazi se u Zemunu. Detaljan detaling putničkih vozila i motora uz adekvatan tretman svih materijala u unutrašnjosti automobila.
Pročitaj više

Dubinsko pranje Železnik

Vuka Karadžića 15, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto perionica u Železniku pruža dubinsko pranje automobila i svih vrsta vozila putničkog i teretnog programa.
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na PRANjE MOTORA

Komplet pranje motora
2000 1500
Komplet pranje motora AKCIJA ističe za 15h 4m 36s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (+1)

BLACK & SHINE DETAILING - AUTOPERIONICA

Čingrijina bb
Zvezdara, Beograd

Auto perionica Black & Shine detaling nalazi se u Beogradu. Domaćinska atmosfera, kvalitetna usluga za sve vrste putničkih i teretnih vozila. Dubinsko pranje vozila, pink beskontaktno pranje vozila, najsavremeniji preparati za čišćenje vozila.

Lion Autoperionica

Hektorovićeva 1a
Zvezdara, Beograd

Autoperionica Lion nalazi se na Zvezdari. Nudi uslugu profesionalnig dubinskog pranja automobila, motora kao i spoljašnjeg pranja i voskiranja.

B-mol Auto perionica

Ustavska 11
Borča, Beograd

Auto perionica B-mol vrši uslužno pranje automobila, dubinsko pranje i poliranje automobila i farova.

Auto perionica ML

Slavujev venac 22
Zvezdara, Beograd

Brzo i kvalitetno peremo sve marke putničkih automobila, kao i laka teretna vozila. Da bi Vaše vozilo bilo savršeno čisto posetite AUTO PERIONICU ML!

Auto perionica Živanović

Mihaila Bulgakova 50v, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Kako bi Vaš četvorotočkaš uvek bio u savršenom izdanju, auto perionica Živanović nudi kompletan tretman: dubinsko pranje vozila, poliranje farova i pranje motora. Savremena oprema i kvalitetni šamponi koje koristimo garantuju postizanje maksimalnih rezultata

Ćuran auto perionica

Omladinskih brigada 18b
Novi Beograd, Beograd

Auto perionica Ćuran nudi širok asortiman usluga za sve vrste vozila po pristupačnim cenama. Upotrebom profesionalnih Karcher mašina i kvalitetne kozmetike učinićemo da Vaš četvorotočkaš blista kao nov kada izađe iz naše perionice.

Auto Corona poliranje auta i car detailing

Miloja Pavlovića 2
Voždovac, Beograd

Obezbedite kraljevski tretman za Vaš automobil, izaberite poliranje vozila Auto Corona. Naša usluga radi se mašinski upotrebom moderne opreme i pasti sa keramičkom zaštitom vodećih proizvođača. Pored poliranja vozila i farova, vršimo i mašinsko dubinsko pranje.

Turbo carwash auto perionica

Brace Krsmanovica 12
Savski venac, Beograd

Auto perionica Turbo Car Wash nalazi se ispod Brankovog mosta i nudi kompletnu uslugu pranja svih vrsta putničkih, dostavnih i kombi vozila. Možete nas posetiti svaki dan i srediti Vašeg četvorotočkaša po najpovoljnijim cenama u gradu.

Akva P Auto perionica

Kraljice Marije 41
Palilula, Beograd

Auto perionica Akva P nalazi se na Paliluli. Bavi se dubinskim pranjem vozila, spoljašnjim pranjem, poliranjem i voskiranjem putničkih vozila.

Deep Wash dubinsko pranje

Banjica
Voždovac, Beograd

Deep Wash profesionalno dubinsko pranje u Beogradu. Detaljno dubinsko pranje automobila i svih komponenti automobila.

Autocentar Dojčinović

Milorada Jovanovića bb
Čukarica, Beograd

Autocentar Dojčinović nalazi se na Čukarici. Kvalitetno dubinsko i spoljašnje pranje automobila, vulkanizerske usluge, poliranje farova.

Autoperionica Čuki

Rajkova 12
Novi Beograd, Beograd

Autoperionica Čuki od 1998. godine nalazi se na Bežanijskoj kosi i nudi kompletno sređivanje za sva putnička i laka teretna vozila. Dok čekaju da njihov ljubimac dobije zasluženi tretman, vlasnici se mogu opustiti u prijatnom ambijentu kafića.

Auto pranje 36

Prote Mateje 40b
Vračar, Beograd

Autoperionica u centru grada, pruža usluge vrhunskog kvaliteta, mesto gde se rade vrhunska hemijska čišćenja unutrašnjosti vozila po niskoj ceni.

Pranje motora auta je usluga koju mnogi cesto koriste. Motor vašeg četvorotočkaša vredno radi svakoga dana. I naravno, prilikom tog rada, u njemu se nakupljaju i nagomilavaju razne masti i ulja. Vremenom, ako ne čistite, to postaje jedan veoma prljav motor, ali nije samo u tome „caka“. 

Ukoliko redovno čistite vaš motor u servisima za održavanje automobila, smanjuje se opasnost od požara, očišćen motor će lepšte izgledati i manje će se zagrevati.

Još jedna bitna prednost pranja motora jeste što se čist motor mnogo lakše servisira i popravlja.

Pranje motora – kako se radi?

Kao i svaki posao, najbolje je da ga obavlja neko ko je stručan za to, iskusan i kome je to svakodnevna rutina. Ako se odlučite sami da operete motor svog ljubimca, mnogo stvari može da krene naopako, i možete se pokajati što ste to uopšte počinjali.

Najpre, najbolje je čišćenje motora parnim uređajem. Njega svakako nemate, jer ga poseduju samo servisi za pranje automobila. 

Pored parnog čišćenja, dobro je i efikasno čišćenje uz pomoć creva pod visokim pritiskom. Ovo crevo radi na paru, a nalazi se u autoperionicama. Ponekad se i sami možete poslužiti njime, ukoliko posetite samouslužne objekte ovog tipa.

Evo još jednog razloga zašto da sami ne pokušavate da operete svoj motor. Ukoliko koristite sredstva za skidanje masnoće koja se koriste za čišćenje motora i njegovih delova, ona mogu sadržavati hemikalije koje dalje mogu oštetiti boju na vašem automobilu. 

Te štetne i škodljive materije su aceton, kaustična soda, razređivač laka, trinatrijum sulfat... 

Pranje motora – iskustva

U profesionalnim servisima, motor se pere isključivo skupim sredstvima koja su tome namenjena. Najpre će biti uključen vaš motor, koji će raditi 15 – 20 minuta, da bi postigao normalnu radnu temperaturu. Na taj način radnici će lakše skinuti prljavštinu.

Potom će se motor isključiti, podići će se poklopac i skinuti kućište prečistača za ulje. Ako biste sami radili ovaj deo posla, na primer, može se desiti da neki delovi budu oštećeni ako se poliju vodom, naročito razvodnik paljenja i karburator. Alternator, takođe možete oštetiti. Ako ovo radite, i pri tome pušite, veoma lako možete da se zapalite, jer su neka sredstva za skidanje masnoće zapaljiva. 

Profesionalci iz servisa će namazati ceo motor sredstvom za skidanje masnoće. Često se koriste sredstva za skidanje masnoće koja su u spreju, koja su skuplja, ali isto tako i efikasnija. 

Majstori će ostaviti da sredstvo deluje koliko je potrebno, a potom će isprati motor vašeg četvorotočkaša. Ako biste sami prskali pumpu za ubrizgavanje goriva na dizel motorima, mogli biste je oštetiti. Pored toga, kada uključite motor, i on teško startuje, možda ste prilikom svog neveštog pranja ovlažili kablove za svećice. Ili, još gore od toga, možda ste navlažili bobinu ili razvodnik paljenja.

Možemo zaključiti da pranje motora nije jednostavno, kako možda nekim ljudima izgleda, pa bi ga trebalo prepustiti profesionalcima iz odabrane auto-perionice. Vama ostaje onaj lepši deo, a to je uživanje u radu čistog motora koji sada tako umiljato „prede“.

Pranje motora – cena:

Za ovu uslugu potrebno je izdvojiti od 500 do 600 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto-perionice ispod teksta.