Dodaj firmu

Pranje motora auta Auto Detailing Neša

Auto Detaling Neša nalazi se na Paliluli. Pruža usluge poliranja, dubinskog pranja i čišćenja putničkih vozila i motocikala.
Pročitaj više

Đalinska 8, (Kotež)
Palilula, Beograd

Lambo Detailing Beograd pranje motora auta

Poliranje farova, premium detailing vozila, kompletno voskiranje i keramička zaštita vozila u Beogradu
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Dubinsko pranje motora auta Marjanovic

Dubinsko pranje automobila i nameštaja u našem servisu u Beogradu ili na vašoj adresi.
Pročitaj više

Andjelka Cobanovica 14
Surčin, Beograd

Arhont Detailing pranje motora auta

Auto detailing paketi, poliranje i keramika, full body detailing paketi i paketi održavanja za vaša vozila i brodove u Beogradu
Pročitaj više

Dragoslava Srejovića 1
Palilula, Beograd

Pranje motora auta +OX Detailing

OX Detaling studio nalazi se u Zemunu. Detaljan detaling putničkih vozila i motora uz adekvatan tretman svih materijala u unutrašnjosti automobila.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

Auto perionica ML

Brzo i kvalitetno peremo sve marke putničkih automobila, kao i laka teretna vozila. Da bi Vaše vozilo bilo savršeno čisto posetite AUTO PERIONICU ML!
Pročitaj više

Slavujev venac 22
Zvezdara, Beograd

Pranje motora auta Auto perionica Živanović

Kako bi Vaš četvorotočkaš uvek bio u savršenom izdanju, auto perionica Živanović nudi kompletan tretman: dubinsko pranje vozila, poliranje farova i pranje motora. Savremena oprema i kvalitetni šamponi koje koristimo garantuju postizanje maksimalnih rezultata
Pročitaj više

Mihaila Bulgakova 50v, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Pranje motora auta Turbo carwash auto perionica

Auto perionica Turbo Car Wash nalazi se ispod Brankovog mosta i nudi kompletnu uslugu pranja svih vrsta putničkih, dostavnih i kombi vozila. Možete nas posetiti svaki dan i srediti Vašeg četvorotočkaša po najpovoljnijim cenama u gradu.
Pročitaj više

Braće Krsmanovica 12
Savski venac, Beograd

Pranje motora auta Akva P Auto perionica

Auto perionica Akva P nalazi se na Paliluli. Bavi se dubinskim pranjem vozila, spoljašnjim pranjem, poliranjem i voskiranjem putničkih vozila.
Pročitaj više

Kraljice Marije 41
Palilula, Beograd

Pranje motora auta Deep Wash

Deep Wash profesionalno dubinsko pranje u Beogradu. Detaljno dubinsko pranje automobila i svih komponenti automobila.
Pročitaj više

Banjica
Voždovac, Beograd

Pranje motora auta Dojčinović Autocentar

Autocentar Dojčinović nalazi se na Čukarici. Kvalitetno dubinsko i spoljašnje pranje automobila, vulkanizerske usluge, poliranje farova.
Pročitaj više

Milorada Jovanovića bb
Čukarica, Beograd

Pranje motora auta Čuki autoperionica

Autoperionica Čuki od 1998. godine nalazi se na Bežanijskoj kosi i nudi kompletno sređivanje za sva putnička i laka teretna vozila. Dok čekaju da njihov ljubimac dobije zasluženi tretman, vlasnici se mogu opustiti u prijatnom ambijentu kafića.
Pročitaj više

Rajkova 12
Novi Beograd, Beograd

Pranje motora auta Auto pranje 36

Autoperionica u centru grada, pruža usluge vrhunskog kvaliteta, mesto gde se rade vrhunska hemijska čišćenja unutrašnjosti vozila po niskoj ceni.
Pročitaj više

Prote Mateje 40b
Vračar, Beograd

Auto perionica Bogdanovic

Podarite Vašem četvorotočkašu vrhunsku svežinu i sjaj, posetite autoperionicu Bogdanović. Pranje vozila u našoj perionici vrši se uz upotrebu najsavremenije hemije koja je potpuno ekološka. Za sve naše verne klijente spremili smo brojne pogodnosti.
Pročitaj više

Zeleznicka 32
Surčin, Beograd

Pranje motora auta je usluga koju mnogi cesto koriste. Motor vašeg četvorotočkaša vredno radi svakoga dana. I naravno, prilikom tog rada, u njemu se nakupljaju i nagomilavaju razne masti i ulja. Vremenom, ako ne čistite, to postaje jedan veoma prljav motor, ali nije samo u tome „caka“. 

Ukoliko redovno čistite vaš motor u servisima za održavanje automobila, smanjuje se opasnost od požara, očišćen motor će lepšte izgledati i manje će se zagrevati.

Još jedna bitna prednost pranja motora jeste što se čist motor mnogo lakše servisira i popravlja.

Pranje motora – kako se radi?

Kao i svaki posao, najbolje je da ga obavlja neko ko je stručan za to, iskusan i kome je to svakodnevna rutina. Ako se odlučite sami da operete motor svog ljubimca, mnogo stvari može da krene naopako, i možete se pokajati što ste to uopšte počinjali.

Najpre, najbolje je čišćenje motora parnim uređajem. Njega svakako nemate, jer ga poseduju samo servisi za pranje automobila. 

Pored parnog čišćenja, dobro je i efikasno čišćenje uz pomoć creva pod visokim pritiskom. Ovo crevo radi na paru, a nalazi se u autoperionicama. Ponekad se i sami možete poslužiti njime, ukoliko posetite samouslužne objekte ovog tipa.

Evo još jednog razloga zašto da sami ne pokušavate da operete svoj motor. Ukoliko koristite sredstva za skidanje masnoće koja se koriste za čišćenje motora i njegovih delova, ona mogu sadržavati hemikalije koje dalje mogu oštetiti boju na vašem automobilu. 

Te štetne i škodljive materije su aceton, kaustična soda, razređivač laka, trinatrijum sulfat... 

Pranje motora – iskustva

U profesionalnim servisima, motor se pere isključivo skupim sredstvima koja su tome namenjena. Najpre će biti uključen vaš motor, koji će raditi 15 – 20 minuta, da bi postigao normalnu radnu temperaturu. Na taj način radnici će lakše skinuti prljavštinu.

Potom će se motor isključiti, podići će se poklopac i skinuti kućište prečistača za ulje. Ako biste sami radili ovaj deo posla, na primer, može se desiti da neki delovi budu oštećeni ako se poliju vodom, naročito razvodnik paljenja i karburator. Alternator, takođe možete oštetiti. Ako ovo radite, i pri tome pušite, veoma lako možete da se zapalite, jer su neka sredstva za skidanje masnoće zapaljiva. 

Profesionalci iz servisa će namazati ceo motor sredstvom za skidanje masnoće. Često se koriste sredstva za skidanje masnoće koja su u spreju, koja su skuplja, ali isto tako i efikasnija. 

Majstori će ostaviti da sredstvo deluje koliko je potrebno, a potom će isprati motor vašeg četvorotočkaša. Ako biste sami prskali pumpu za ubrizgavanje goriva na dizel motorima, mogli biste je oštetiti. Pored toga, kada uključite motor, i on teško startuje, možda ste prilikom svog neveštog pranja ovlažili kablove za svećice. Ili, još gore od toga, možda ste navlažili bobinu ili razvodnik paljenja.

Možemo zaključiti da pranje motora nije jednostavno, kako možda nekim ljudima izgleda, pa bi ga trebalo prepustiti profesionalcima iz odabrane auto-perionice. Vama ostaje onaj lepši deo, a to je uživanje u radu čistog motora koji sada tako umiljato „prede“.

Pranje motora – cena:

Za ovu uslugu potrebno je izdvojiti od 500 do 600 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto-perionice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane