Dodaj firmu

Cemu sluzi mašina za čišćenje DPF filtera? DPF filter kao skraćenica znači Diesel Particulate Filter, pa možemo da zaključimo da nije pravilna, jer je reč filter već uključena. No, to nije previše važno, kada znamo da se ovaj izraz odomaćio kod nas.

Za sam početak teksta, hajde da se upoznamo sa tim kakva je uloga DPF filtera. Reč je o filteru koji ima zadatak da spreči izbacivanje zagađenih i kancerogenih čestica u atmosferu.

Mašina za pranje dpf filtera

Primera radi, dizelaši izbacuju zaista otrovne čestice u vazduh, ako nemaju adekvatan sistem koji služi da te čestice neutrališe. Vremenom, DPF filter se zaprlja i potrebno je da se on očisti. Naravno, ovo ne možemo sami da uradimo, pa je potrebno da se obratimo mehaničarima koji imaju mašinu koja služi čišćenju DPF filtera.

Prodaja mašina za čišćenje dpf filtera

Ukoliko želite da kupite mašinu za čišćenje DPF filtera, tada je to moguće ako pogledate sajtove firmi koje se tim poslom bave. Ove mašine su istaktune kroz sllike i tekstualne opise. Fotografija nam pokazuje kako mašina vizuelno izgleda, dok tekstualni opis ima zadatak da nas sa mašinom upozna i da nam objasni koje su njene glavne karakteristike.

Mašine za čišćenje dpf filtera

Ljudi ne žele da menjaju DPF filter, zbog toga što to može da bude skupo, i onda pribegavaju da ga očiste. Zbog toga je za taj zadatak mašina koja ovaj filter čisti, zapravo nezamenljiva. DPF filteri se koriste jako dugo, tako da danas ne postoji nijedno dizel vozilo koje ovaj filter ne poseduje.

Koliko će vam dugo trajati DPF filter, zapravo zavisi samo od toga koliko ga redovno održavate i čistite. Proizvođači naglašavaju da životni vek filtera može da bude jednak životnom veku samog automobila. Ipak, ništa ne bi trebalo da prepustite slučaju i da ne održavate onako kako bi pravila nalažu.

Stroj za čišćenje dpf filtera

Jedan filter na sebi ima šest senzora, koji su zaduženi za praćenje gasova koji izlaze iz motora. Centralni računar automobila zahvaljujući tome, znaće i kakvo je stanje u filteru, meri pritisak u komorama iza i ispred filtera, kao i koji je nivo pepela i čađi u sistemu.

U toku rada automobila, može da se dogodi da filter dođe u takozvanu kritičnu zonu, i tada će nas lampica upozoriti na to stanje. To bi značilo da je nivo čađi veći nego što pasivna regeneracija može da razreši.

Ne bi trebalo da ne znate šta znači upozorenje od strane ove lampice i da jednostavno nastavite da vozite. To dalje vodi u ozbiljnije probleme. Potrebno je da svoj DPF filter očistite, i to se najbolje radi ako odvezete svoj auto u automehaničarski servis.

Mašina za čišćenje dpf filtera cena

Cena za čišćenje DPF fitlera može vam biti saopštena kada dođete u servis, jer mnogo toga zavisi u kakvom je stanju filter, koliko je zaprljan, te da li ste došli odmah kada se upalila upozoravajuća lampica, ili ste nastavili da vozite ignorišući ovo upozorenje i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane