Dodaj firmu

Čišćenje DPF filtera DPF servis Mihajlović

DPF Servis Mihajlović nalazi se u Beogradu. Osnovna delatnost je najkvalitetniji servis DPF filtera i čišćenje katalizatora
Pročitaj više

27. marta 15a, Umčari
Grocka, Beograd

Čišćenje DPF filtera TURBO LINE BOŽIĆ

Čišćenje DPF filtera i servis turbine u Zemunu na Altini za sva putnička, poluteretna i teretna vozila.
Pročitaj više

Dobanovački put 3 deo 4a
Zemun, Beograd

Čišćenje DPF filtera Arsić

Čišćenje DPF filtera i katalizatora na najsavremenijoj digitalnoj mašini u Beogradu
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 616a
Zvezdara, Beograd

Čišćenje DPF filtera Selp Turbo Servis

Selp Turbo Servis nalazi se na opštini Zvezdara u Beogradu i vrši remont i servis turbine, tj remont i servis turbo kompresora
Pročitaj više

Svetozara Radojčića 16, "Medaković"
Zvezdara, Beograd

AS Kunić servis turbokompresora

Kada Vam zatreba profesionalna usluga remonta turbokompresora za putnička i teretna vozila, građevinske mašine ili brodove, servis AS Kunić je prava adresa. U našem modernom servisu na Banjici dostupne su i kompletne usluge iz oblasti mehan...
Pročitaj više

Paunova 14/b
Voždovac, Beograd

BMW Performance Motors Auto servis

Auto servis BMW vozila i prodaje novih BMW vozila nalazi se na Zvezdari. Bavi se servisiranjem i remontom delova BMW automobila uz ugradnju novih originalnih delova.
Pročitaj više

Milosev kladenac 18b
Zvezdara, Beograd

Čišćenje DPF filtera Oli

Oli auto servis nalazi se u Zemunu. Auto servis za sve vrste vozila, dijagnostika, mehanika, prodaja i montaža guma.
Pročitaj više

Justina Popovića 33, Altina
Zemun, Beograd

Durke auto servis

Durke auto servis nalazi se u Železniku. Bavi se svim automehaničarskim radovima, popravkom motora, limarijom, auto dijagnostikom i elektronikom
Pročitaj više

Milovana Nićiforovića 14, Železnik
Čukarica, Beograd

Čišćenje DPF filtera Chip Tuning NovaSpeed

NovaSpeed se već dugi niz godina bavi chip tuningom i mehanikom motorne grupe. Firmu su osnovali Mašinski inženjer sagorevanja i Elektro inženjer industrijske robotike sa dugogodišnjim iskustvom, tako da možete biti sigurni da će Vaš auto bi...
Pročitaj više

I Sutjeska 48/garaže, Krnjača
Borča, Beograd

Čišćenje DPF filtera Delić

Auto mehaničar Delić uspešno otklanja sve vrste mehaničarskih kvarova na vozilma vodećih proizvođača: Audi, Volkvagen, Mercedes, BMW, Opel, Škoda i Seat. Osim toga, u našem servisu vršimo i remont tubina, manuelnih menjača, kao i krpljenje a...
Pročitaj više

Kralja Vladimira 69
Voždovac, Beograd

DPF-FAP Auto servis

Auto servis DPF- FAP nalazi se na Paliluli. Vrši uslugu profesionalnog mašinskog čišćenja DPF i FAP filtera na svim putničkim i teretnim vozilima.
Pročitaj više

Zrenjaninski put 152/1e, (150 metara od LIDL prodavnice)
Palilula, Beograd

Mnoge vozače muči pitanje šta da rade kada se DPF filter u vozilu zapuši i sta podrazumeva cišćenje DPF filtera? Da li je potrebno da se izvadi napolje, ili ne mora, da li može da se očisti...? U ovom tekstu pokušaćemo da damo odgovore na ova pitanja.

DPF filter čišćenje

Zanimljiiv je podatak da zamena DPF filtera može da košta od nekoliko stotina pa sve do hiljadu evra, što je za mnoge vlasnike četvorotočkaša veliki izdatak. Ono što svi ljudi pitaju kada dođu kod majstora, to je da li može nešto drugo da se uradi, i tako da prođu jeftinije.

Na sreću, rešenje ovog problema postoji, i majstor će vam najčešće predložiti da se odradi čišćenje DPF filtera.

Pranje DPF filtera

Dakle, ne morate da izdvajate par stotina evra, kada je čišćenje ili pranje, daleko povoljnija varijanta. Proizvođači DPF filtera kažu da se oni sami čiste, odnosno, da se regenerišu, i ovo jeste tačno, ali samo do određenog trenutka, kada ćete morati majstore da pozovete u pomoć.

Čišćenje DPF filtera vožnjom

Ne postoji posebna potreba da se DPF filteri održavaju na neki način, a to je zbog toga što kada pređete nekoliko stotina kilometara, proces regeneracije DPF filtera se sam od sebe pokreće. Ovako započinje i njegovo čišćenje, i za to nećete dobiti nikakvo obaveštenje.

To se dešava iz razloga što zbog visokih temperatura dolazi do sagorevanja čestica čađi, pa se tako filter sam očisti.

Čišćenje DPF fitlera sprejom

Za čišćenje DPF filtera se koristi i sprej. Naravno, ovo ne bi trebalo da radite sami, već da se obratite svom automehaničaru koji će tu uslugu odraditi za vas. Ono što predstavlja potencijalnu opasnost, to je da do regeneracije DPF filtera neće ni doći ako automobil koristite samo za gradsku vožnju ili vozite veoma kratke relacije.

DPF filter čišćenje iskustva

Ukoliko spadate u ovakve vozače, kojih ima dosta, onda je vrlo moguće da će vam se DPF filter u nekom trenutku zapušiti. Začepljen DPF filter može da dovede do većih kvarova, a ponekad auto samo počne da trza.

Kvar turbine ili kvar motora su teži kvarovi i vi nikako ne želite da se oni dogode. Upravo je prednost DPF filtera u tome što možete često da ih čistite i da na taj način predupredite nemile situacije koje smo opisali.

Važno je da do kvara motora ne dolazi baš tako lako, i za to će da se pobrine računar koji će zaštiti auto, pa će rad motora da prebaci u bezbedan sistem rada, međutim, i u ovom slučaju, to je samo privremeno rešenje, tako da vam svakako predstoji da odete u servis kod majstora.

Čišćenje DPF filtera cena

Cene čišćenja DPF filtera su veoma različite, a neka najjeftinija varijanta je oko šezdeset evra, pa naviše. Međutim, najbolje je da svoj automobil dovezete u odabrani automehaničarski servis i da majstor pogleda šta i kako treba da se odradi, pa će vam onda moći da kaže preciznu i tačnu cenu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da pozovete firme koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane