Dodaj firmu

Auto servis smart vozila Burgund

Auto servis Burgund pruža široku paletu usluga iz različitih oblasti za sve tipove vozila. Nalazimo se u Beogradu nedaleko od Vukovog Spomenika, opština Zvezdara
Pročitaj više

Vojvode Brane 4, Beograd
Zvezdara, Beograd

SmartPro Servis smart vozila

Specijalizovani servis za Smart vozila nudi kompletan servis, vulkanizerske usluge, prodaju delova, elektroniku, elektriku i druge usluge u Beogradu.
Pročitaj više

Milorada Jovanovica 4a
Čukarica, Beograd

Boza i Dejan servis smart vozila

Auto servis u Kumodražu nudi sve mehaničarske usluge, auto dijagnostiku, auto elektriku, auto elektroniku i druge usluga za putnička i teretna vozila.
Pročitaj više

Letnja 3
Voždovac, Beograd

Portugalac servis smart vozila

Upoznajte Auto servis Portugalac - vaš pouzdani partner za sve vaše potrebe vezane za automobile! Profesionalno pružamo širok spektar usluga popravke automobila, koje obuhvataju automehaniku, autoelektriku i preciznu dijagnostiku.
Pročitaj više

Jeremije Stanojevica 54, Zemun polje
Zemun, Beograd

AC Aleksa Cars Servis smart vozila

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Servis smart vozila BOSKE LLN

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila.
Pročitaj više

Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto Hertz BGD auto servis

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa.
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica, Beograd

Servis smart vozila Dača i Dubonac

Profesionalno i kvalitetno održavamo i popravljamo sve modele putničkih automobila, kombi vozila i druga laka teretna vozila.
Pročitaj više

Vinogradska 35
Novi Beograd, Beograd

Servis smart vozila Auto Deki

Auto Deki auto servis nudi servis automehanike, autolimarije, autoelektrike, farbanje automobila, popravku branika i punjenje klime
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

Servis smart vozila Iži auto elektronika

Servis IŽI mehatronika je specijalizovan servis za održavanje i popravku putničkih automobila. Za dodatne informacije pogledajt sajt
Pročitaj više

Ustanička 17
Vračar, Beograd

Auto servis VALEX

Kada Vam zatrebaju usluge iz oblasti automehanike, elektronike ili servisiranje klima, auto servis VALEX je prava adresa za Vas. Upotrebom savremene opreme za auto dijagnostiku i originalnih delova, naš servis nudi profesionalnu uslugu održa...
Pročitaj više

Vojvode Stepe 387, (preko puta Verano motors-a)
Voždovac, Beograd

Gde mozete naci najbolji servis smart vozila u vasem gradu? Ako živite u velikom gradu, tada znate da to ima mnogo svojih prednosti, ali i mana. Svi mi želimo da što pre stignemo od tačke A do tačke B, međutim, to zbog zgusnutog saobraćaja u prestonici često nije nimalo lako.

Osim toga, javlja se jedan drugi veliki problem, a to je – parkiranje. Ovu neugodnost imaju svi stanovnici prenaseljenih gradova, širom sveta, tako da se došlo na ideju da se napravi vozilo koje će biti veoma malo, odnosno samo za dve osobe. Tako je Mercedes Benz proizveo „smart“.

Smart servis

Kada se pojavio, „smart“ je izazivao mnogo radoznalih pogleda, dok je danas postalo sasvim uobičajeno da ga viđamo na ulicama. Smart automobila je sve više, a razlog tome je velika praktičnost i veoma popularna cena polovnih vozila.

Međutim, mnogi se pitaju da li održavanje „smart“ auta košta previše, s obzirom na to da nam dolazi iz čuvenog Mercedesa.

U veće intervencije koje možete da imate na „smartu“, ubrajaju se revitalizacija motora, kao i zamena izduvnog sistema.

Podrazumeva se da je potrebno da redovno obavljate male servise, kako bi se na vreme detektovali svi sitniji kvarovi i otkrile eventualne nepravilnosti pri radu. U tome nam pomaže kompjuterska dijagnostika, tako da na taj način sprečavamo da mali kvar postane veći i ozbiljan, što kasnije iziskuje veću sumu novca za popravku.

Popravka Smart vozila

Ukoliko je to neophodno, preporuka vašeg automehaničara može biti zamena karika i duhtunga, dok su manje i jeftnije intervencije zamena ulja i filtera jednom godišnje, a povremeno se savetuje promena sijalica fara.

Zamena fara često nije jednostavna kod „smarta“, jer su dimenzije male, a prednji deo je prenatrpan, pa taj posao zna da potraje, te se često mora demontirati i prednja maska.

Veličina „smart“ vozila, velika je prednost u gradskim gužvama, dok sa druge strane, mehaničarima nije baš jednostavno da pristupe motoru i drugim važnim delovima, upravo zbog malih dimenzija auta.

Servis smarta

Jednostavnim rečnikom kazano, ovo vozilo je dugo svega oko dva i po metra, pa je u tom prostoru bilo potrebno ugraditi sve bezbednosne i druge sisteme. Zbog svega toga, kod svake ozbiljnije intervencije na motoru i ogibljenju, agregat i menjač se moraju demontirati. Zato je potrebno više vremena kod popravke, što povećava i cenu usluge, i zahteva dobru obučenost servisera.

Ako se pitate koje su slabe tačke „smart“ auta, onda ćemo navesti da je najvažnije redovno održavanje i proveravanje stanja ulja u motoru. Kada mehaničar pogleda vozilo, ustanoviće da li je ulja premalo ili previše, jer se zbog toga može dogoditi da nastrada turbina, čija zamena je veoma skupa.

Preporučuje se redovna kontrola ogibljenja, odnosno uporne spone i kugle, koje se vrlo lako oštete zbog lošeg stanja naših puteva.

Kod „smarta“ je elektronika veoma pouzdana, kao i motor, a mehaničar će vas posavetovati da kod dizelaša treba češće menjati ulje, kao i obratiti pažnju na sam kvalitet dizela.

Svog mališana bi trebalo da mazite i pazite, odnosno da ga redovno vozite u servise na proveru i održavanje. Samo na taj način ćete uživati u vožnji, ali i uštedeti značajnu sumu novca koju biste izdvajali ako bi došlo do skupih i komplikovanijih popravki.

Servis smart vozila – cene:

Za mali servis „smart“ automobila, potrebno je platiti između 70 i 90 evra. Na cenu utiče koji model je u pitanju, kao i godina proizvodnje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane