Dodaj firmu

Reglaza trapa N Cars

Auto servis na Altini u Zemunu. Mehanika, dijagnostika, veliki i mali servis. Više od 15 godina iskustva.
Pročitaj više

Ugrinovački put 71
Zemun, Beograd

Reglaza trapa Iži auto elektronika

Servis IŽI mehatronika je specijalizovan servis za održavanje i popravku putničkih automobila. Za dodatne informacije pogledajt sajt
Pročitaj više

Ustanička 17
Vračar, Beograd

Reglaža trapa BOSKE LLN

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila.
Pročitaj više

Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto Hertz BGD auto servis

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa.
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica, Beograd

Reglaža trapa NS auto centar

NS auto centar nalazi se na Voždovcu. Nudi kompletne usluge koje su Vam potrebne da bi Vaš ljubimac na 4 točka radio kako treba. Mehanika, elektronika, mali I veliki servis, dijagnostika, elektrika, klima.
Pročitaj više

Tekeriška 50
Voždovac, Beograd

Auto Servis i Centriranje Trapa Đoša

Đoša auto servis se nudi usluge servisa i redovnog održavanja automobila, reglaže trapa, vulkanizera i kompletne automehanike. Ako Vam je potreban siguran, iskusan, a povoljan auto mehaničar, neka auto servis Đoša bude Vaš prvi izbor. Posetite nas preko puta bloka 70 na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina (preko puta Bloka 70)
Novi Beograd, Beograd

Auto Servis Đoša

Auto servis Đoša pruža usluge servisa, redovnog održavanja, reglaže trapa, vulkanizera i kompletne mehanike za sve tipove automobila. Nalazimo se u ulici Jurija Gagarina, preko puta Bloka 70, na Novom Beogradu. Ukoliko smatrate da je Vašem vozilu potrebna neka usluga iz našeg servisa, pozovite nas i zakažite Vas servis.
Pročitaj više

Jurija Gagarina (preko puta Bloka 70)
Novi Beograd, Beograd

Reglaža trapa Proffesional Car Clinic

Efikasno i stručno otklanjamo svaki mogući kvar na automobilima, lakim teretnim vozilima i kamionima. Rešavamo sve mahničke, limarske, električne i elektronske probleme.
Pročitaj više

Sutjeska ulica 1. 22A
Palilula, Beograd

Reglaža trapa Auto Deki

Auto Deki auto servis nudi servis automehanike, autolimarije, autoelektrike, farbanje automobila, popravku branika i punjenje klime
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

Reglaža trapa Mirković

Auto servis Mirković nudi Vam kompletno servisiranje vozila vodećih proizvođača, uz upotrebu najsavremenijih alata i opreme. Princip rada servisa je takav da se uvek maksimalno angažujemo u rešavanju problema na Vašem vozilu.
Pročitaj više

Đorđa Radaka 8a, Železnik
Čukarica, Beograd

Reglaza trapa Nađa Cars – Vulkanizerske usluge

Vulkanizerske usluge, zamena guma, balanistranje, hotel za gume, prodaja guma u Batajnici.
Pročitaj više

Jasenovackih mucenika 22
Zemun, Beograd

Vulkanizer SmartPro reglaza trapa

Vulkanizerske usluge za Smart vozila u Beogradu. Hotel za gume, balansiranje guma, zamena guma, prodaja.
Pročitaj više

Milorada Jovanovica 4a
Čukarica, Beograd

Reglaza trapa Vulkanizer IĆA

Vulkanizer Ića već 25 godina uspešno rešava sve probleme sa gumama na putničkim automobilima i kombi vozilima. Jedan smo od retkih servisa u gradu koji vrši balansiranje točkova bez centralne rupe, koji su karakteristični za francuska vozila.
Pročitaj više

Vodovodska 6, Žarkovo
Čukarica, Beograd

Reglaža trapa Rašuo

Za proveru ispravnosti vozila ili popravku trapa odaberite pravog majstora. Auto servis Rašuo nalazi se u ulici Braće Jerković i nudi Vam svoje usluge.
Pročitaj više

Brace Jerkovic 201e
Voždovac, Beograd

Đelmaš servis

Đelmaš auto, ovlašćeni prodavac i serviser Chevrolet vozila, na čelu sa proslavljenim automobilskim asom Mikom Đelmaš, uspešno posluje od 1987. godine
Pročitaj više

Endija Vorhola 14, Julino brdo
Čukarica, Beograd

Auto servis Dugi

Naš auto servis svrstava se među najpouzdanije i najpovoljnije auto servise u Borči. Koristimo najsavremeniju opremu i alate za dijagnostiku i popravku svih vrsta vozila i kombija…
Pročitaj više

Petra Tekelije 19, (bivša Elemirska)
Borča, Beograd

Reglaza trapa Auto servis N&S

Auto servis N&S nalazi se u ulici Žarka Zrenjanina broj 59, na teritoriji Borče.
Pročitaj više

Zarka Zrenjanina 59
Borča, Beograd

Centriranje ili reglaža trapa - točkovi na motornom vozilu se nameštaju tako da budu međusobno paralelni i postavljeni pod pravim uglom u odnosu na horizontalnu podlogu. Kada vozilo ostvaruje kontakt sa podlogom na ispravan način, vožnja je prijatnija, upravljanje je jednostavnije, a udobnost u automobilu je na visokom nivou. 

Centriranje trapa je jednostavna ali i veoma bitna stavka u okviru redovnog održavanja svakog automobila, stoga je ne treba zanemarivati. Trap u neispravnom stanju može dovesti do opšte nemogućnosti upravljanja vozilom i gubljenja kontrole u vožnji.

Kada je vreme za proveru trapa?

Simptomi nepravilno centriranog trapa mogu se ogledati u neujednačenom trošenju i habanju prednjih pneumatika u odnosu na zadnje i obrnuto, ili u zanošenju vozila u jednu stranu pri vožnji. Spomenuti simptomi, međutim, mogu takođe ukazivati na lošu izbalansiranost točka ili na dotrajalost guma ili neodgovarajući pritisak u njima. Na svaki od ovih znakova treba se brzo obratiti stručnom serviseru. 

Prema preporuci automobilskih stručnjaka, reglažu trapa treba vršiti jednom godišnje ili posle pređenih 15000 km, prilikom stavljanja novih pneumatika, ali i nakon svake intervencije na trapu kao što je zamena amortizera, kugli, krajeva spona, letve volana, itd. Na remećenje pravilne  geometrije trapa može da utiče i neočekivan prelazak preko veće rupe ili ivičnjaka tokom vožnje.

Postupak centriranja trapa

Većina auto servisa danas poseduje savremenu opremu kojom se, uz pomoć trodimenzionalnih kamera i lasera, utvrđuju precizne mere i rastojanja između točkova. Uređaj za reglažu trapa od prikupljenih podataka stvara matematički model vozila. Zatečeno stanje trapa se zatim poredi sa fabrički propisanim parametrima za dotično vozilo. Kada se utvrde sva odstupanja od zadatih parametara proizvođača, pristupa se reglaži trapa. U zavisnosti od konkretnog stanja vozila i tipa automobila, nekada je potrebno centrirati samo prednje, a nekada sva četiri točka. Čitav postupak reglaže trapa u proseku ne traje duže od dvadeset minuta. 

Cena reglaže trapa

Cena reglaže trapa formira se imajući u vidu veličinu točkova, odnosno pneumatika i kreće se od 1000 do 2500 dinara.

Vožnja sa ispravno centriranim trapom čini lakšim održavanje pravca na putu, čuva pneumatike od nepotrebnog preteranog habanja i pomaže pri održavanju racionalnog nivoa potrošnje goriva.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane