Dodaj firmu

Remont alternatora N Cars električar

Auto-električarske usluge u našem servisu u zemunu na Altini koje podrazumevaju dijagnostiku i servis električkih komponenti u vozilu.
Pročitaj više

Ugrinovački put 71
Zemun, Beograd

Remont alternatora N Cars servis

Auto servis na Altini u Zemunu. Mehanika, dijagnostika, veliki i mali servis. Više od 15 godina iskustva.
Pročitaj više

Ugrinovački put 71
Zemun, Beograd

Auto servis i remont alternatora Burgund

Auto servis Burgund pruža široku paletu usluga iz različitih oblasti za sve tipove vozila. Nalazimo se u Beogradu nedaleko od Vukovog Spomenika, opština Zvezdara
Pročitaj više

Vojvode Brane 4, Beograd
Zvezdara, Beograd

Auto servis Boza i Dejan remont alternatora

Auto servis u Kumodražu nudi sve mehaničarske usluge, auto dijagnostiku, auto elektriku, auto elektroniku i druge usluga za putnička i teretna vozila.
Pročitaj više

Letnja 3
Voždovac, Beograd

AC Aleksa Cars Remont alternatora

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Durke auto servis

Durke auto servis nalazi se u Železniku. Bavi se svim automehaničarskim radovima, popravkom motora, limarijom, auto dijagnostikom i elektronikom
Pročitaj više

Milovana Nićiforovića 14, Železnik
Čukarica, Beograd

Remont alternatora BOSKE LLN

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila.
Pročitaj više

Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto Hertz BGD auto servis

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa.
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica, Beograd

Remont alternatora NS auto centar

NS auto centar nalazi se na Voždovcu. Nudi kompletne usluge koje su Vam potrebne da bi Vaš ljubimac na 4 točka radio kako treba. Mehanika, elektronika, mali I veliki servis, dijagnostika, elektrika, klima.
Pročitaj više

Tekeriška 50
Voždovac, Beograd

Auto električar Bane

Auto električar Bane specijalizovao se za servis alternatora i alnasera i jedan je od retkih servisa koji se već više od 70 godina bavi time na teritoriji Beograda i okoline
Pročitaj više

Branka Krsmanovića 16
Zvezdara, Beograd

Remont alternatora Mirković

Auto servis Mirković nudi Vam kompletno servisiranje vozila vodećih proizvođača, uz upotrebu najsavremenijih alata i opreme. Princip rada servisa je takav da se uvek maksimalno angažujemo u rešavanju problema na Vašem vozilu.
Pročitaj više

Đorđa Radaka 8a, Železnik
Čukarica, Beograd

Možda vam je pokvaren alternator i potreban vam je remont alternatora? Kako ćete uopšte znati da je baš taj deo u pitanju, ako o njemu ne znate ništa? U ovom tekstu ćemo se malo više upoznati sa funkcijom alternatora, kako da prepoznate njegove kvarove i kada je pravo vreme da automobil odvezete u automehaničarski servis.

Servis alternatora

Alternator je deo koji je smešten na prednjoj strani auta, i to je obično pored motora. Ipak, ovo zavisi od modela vašeg vozila. Inače, interesantno je da je pre alternatora postojao dinamo, i to je bio uređaj koji proizvodi struju.

Da biste upalili auto, neophodna vam je određena količina električne energije. Ova energija se nalazi u akumulatoru, tu se čuva i bude iskorišćena pri paljenju. Energija se ne troši samo kod paljenja, već i drugi delovi i procesi troše struju, na primer: svetla, sirena, žmigavci, brisači, grejanje, itd.

Da bismo shvatili ulogu alternatora, navešćemo sledeći primer: kada njega ne bi bilo, ovi delovi i procesi koji su spomenuti, veoma brzo bi  potrošili energiju iz akumulatora i on bi ostao prazan. Tada bi vozilo bilo nefunkcionalno. Alternator upravo tome služi – da proizvede struju, da bi mogao da napaja sve ove potrošače.

Takođe, zanimljiv je proces kada alternator vraća višak energije koja se ne potroši natrag u akumulator, i ona se tamo čuva do sledeće upotrebe.

Popravka alternatora

Dakle, saznali smo šta je alternator i čemu taj deo služi. Sada ćemo se pozabaviti time, koji su najčešći kvarovi koji mogu da se dese na njemu? Kvar koji najčešće pogađa alternator je pucanje kaiša, kojim je on povezan, a u praksi to izgleda ovako: kaiš pukne, pa alternator ne može da dobije obrtni momenat, i posledica svega toga je da nema proizvodnje struje.

Kada taj kaiš pukne u kabini bi trebalo da vam se upali lampica. Tada je potrebno da odvezete automobil u servis, da bi kaiš bio zamenjen drugim. To je jedna manja popravka, koja vas neće koštati puno.

Drugi kvarovi koji mogu da zadese vaš alternator su: četkice, regler ili regulator napona...

Najbolje je da ništa sami ne dirate, i da svoj automobil odvezete kod autoelektričara, da sve lepo pogleda, ustanovi gde je tačno kvar i da li je dovoljno da se uradi sanacija, tj. popravka, ili ćete u težim slučajevima, morati da menjate čitav ovaj deo. Kada se odlučujete za nov i originalni deo, to je vaša najbolja odluka, ali imajte u vidu da cena nije previše niska. Međutim, takvo ulaganje se svakako isplati, jer ćete dugo vremena biti mirni po tom pitanju i vozićete bezbedno i sigurno.

Remont alternatora cena

Koliko ćete platiti za remont alternatora, zavisi od toga šta je tačno kvar na njemu. Ovo je vrlo teško reći orijentaciono, pošto je potrebno da majstor pogleda automobil. Najbolje je da se odmah obratite odabranom auto servisu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane