Dodaj firmu

Auto servis Portugalac obrada radilice

Upoznajte Auto servis Portugalac - vaš pouzdani partner za sve vaše potrebe vezane za automobile! Profesionalno pružamo širok spektar usluga popravke automobila, koje obuhvataju automehaniku, autoelektriku i preciznu dijagnostiku.
Pročitaj više

Jeremije Stanojevica 54, Zemun polje
Zemun, Beograd

AC Aleksa Cars Obrada radilice

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Auto Hertz BGD auto servis

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa.
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica, Beograd

Obrada radilice NS auto centar

NS auto centar nalazi se na Voždovcu. Nudi kompletne usluge koje su Vam potrebne da bi Vaš ljubimac na 4 točka radio kako treba. Mehanika, elektronika, mali I veliki servis, dijagnostika, elektrika, klima.
Pročitaj više

Tekeriška 50
Voždovac, Beograd

Obrada radilice Dača i Dubonac

Profesionalno i kvalitetno održavamo i popravljamo sve modele putničkih automobila, kombi vozila i druga laka teretna vozila.
Pročitaj više

Vinogradska 35
Novi Beograd, Beograd

Obrada radilice Auto Deki

Auto Deki auto servis nudi servis automehanike, autolimarije, autoelektrike, farbanje automobila, popravku branika i punjenje klime
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

MR Group mašinska obrada

Bilo da Vam je potrebna mašinska obrada delova motora za putnička, teretna ili industrijska vozila, MR Group je prava adresa za Vas. Dugogodišnja tradicija poslovanja i stručnost našeg tima učinili su da postanemo jedna od vodećih firmi u o...
Pročitaj više

Prešernova 15
Voždovac, Beograd

Sta podrazumeva i kada se radi obrada radilice? Bez automobila je teško zamisliti funkcionisanje u jednom velikom gradu, ali sa druge strane, vožnja četvorotočkaša podrazumeva stalnu brigu oko njegovog ispravnog rada. To znači da u svakom trenutku morate biti sigurni u ispravnost svih delova auta, a pre svega njegovog srca – a to je motor.

Da biste bili bezbedni na drumu i vozili bezbrižno, pri tome ne ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju sa kojima dolazite u kontakt, neophodno je da, s vremena na vreme, dovezete svog ljubimca u auto servis.

Jedna od usluga koja vam može biti pružena je obrada radilice motora. Šta to tačno znači, u kojim servisima možete da završite taj posao, po kojoj ceni, kao i druge korisne informacije, možete da saznate u našem daljem tekstu.

Obrada radilice motora

Kada kažemo obrada radilice motora, pri tome zapravo mislimo na mašinsku obradu motora. Pored toga, podrazumeva se i: mašinska obrada glave motora, strugarske obrade i peskiranje delova motora stakloplastikom, obrada bloka motora, bušenje cilindara i honovanje;

Pored svega pomenutog, mašinska obrada motora znači i ugradnju cilindarskih košuljica i ravnanje, trnovanje kućišta radilice i bregaste osovine...

Mašinska obrada radilice

U auto servisima najpre vode računa da usluga bude na najvišem nivou, a da pri tome cene ostanu sasvim pristupačne za svakog vozača.

Da bi se postigao takav kvalitet usluge, mašinska obrada radilice se vrši na najsavremenijim mašinama, uglavnom renomiranih svetskih proizvođača.

Obrada radilice motocikla

Postavlja se pitanje, zbog čega se javljaju nepravilnosti u radu radilice? To može biti upotreba neodgovarajućeg ulja koje nije propisano za određeni tip motora, neblagovremena promena filtera za ulje i samog ulja, nedovoljni nivo ulja u motoru i još dosta činilaca.

Kada je reč o motociklima, ugrađuju se klipnjače u radilice za sve tipove većih dvotaktnih motora, ali i za sve skutere, mopede...

Obrada radilice – iskustva

Kao što smo naveli, postoji dosta razloga zbog kojih je neophodno uraditi obradu radilice motora. Kod majstora vas može odvesti začepljenost kanala za podmazivanje na radilici, istrošena uljna pumpa... Jedan od najopterećenijih delova motora je kolenasto vratilo.

Možda vas interesuje kakvu ulogu ima ovaj deo u radu vašeg motora? Naime, zadatak kolenastog vratila je da promenljivo pravolinijsko kretanje klipa pretvori u obrtni momenat.

Ovaj deo motora funkcioniše u izuzetno otežanim uslovima, uz izraženo termičko i mehaničko opterećenje. Da bi se deo pripremio za obradu, najpre će se uraditi otklanjanje svih mehaničkih nečistoća. Nekada se obavlja i zatvaranje kanala za dovod ulja u takozvana leteća ležišta.

Magneto fluksom se mogu uočiti razne naprsline na kolenastom vratilu, odnosno materijal se ispituje bez ikakvog oštećenja ili razaranja.

Ispod našeg teksta su oglašeni auto servisi kod kojih možete da iskoristite uslugu obrade radilice, a ukoliko imate dodatna pitanja, stručno i ljubazno osoblje je uvek spremno da vam izađe u susret.

Obrada radilice – cena:

Remont radilice motora u proseku košta oko 17 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane